Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, July 31, 2012

tempahan coklat untuk raya,hantaran bertunang/bernikah dan hadiah harijadi :)

as-salam..

hari ni nk kongsi gambar coklat raya tempahan customer dari Nasska Chocolate..buat yang belum tahu, Nasska Chocolate hasil usaha kakak dan adik saya..(hasmah dan kakjat)..tempahan untuk hari raya dan open house Syawal masih dibuka..

boleh pilih design dan warna..sedap tau coklat ni.sebabnya sumber utama dalam pembuatan homemade coklat ni adalah dari BERYL's..coklatnya sangat sedap..tak muak makan..filling jugak boleh dipilih samada nak hazelnut ke, almond ke, filling yang pelbagai..nak tengok mari lihat  dekat blog diorang :)


ini tempahan coklat yang terbaru :)..ada design ketupat lagi..maklumlah,,nak hari raya kan :)






antara coklat raya yang sangat laris adalah CHOCOMOND..hirisan badam yang rangup berserta salutan coklat yang sangat memikat..saya sendiri tempah  chocomond ni..seperti tahun lepas, kuih chocomond paling laris sekali kat rumah saya..memang sedap ..

tempahan untukdibuat  hadiah harijadi, babyshower,hantaran bertunang/bernikah atau sebagainya pun boleh..mari saya paparkan antara koleksi tempahan ye :)

untuk  hadiah hari jadi :)















untuk hantaran bertunang atau bernikah






untuk meraikan kehadiran baby :)..
 
 ini saya tempah untuk saja makan-makan..kasut tu sedap tau..sebab tapak die penuh  dengan hirisan almond..i do love nuts..





okes la ye kawan-kawan..dah lenguh jari korang scroll down ye..itu je gambar saya nak paparkan..hehe..kalau korang berminat nak tempah coklat, boleh la sms terus adik saya ye
0132128490..kalau nak emel saya pun takpe


hasmah: 0132128490
norhafiszah@gmail.com

Monday, July 30, 2012

saya bertuah : ZFCC 1st GIVEAWAY... : handmade frame yg comel!

as-salam.

korang ingat tak entry saya bertuah untuk dapat frame yg comel??

sila lihat rentetan entry yg saya buat yg lepas.


http://piecesofbrown.blogspot.com/2012/06/join-1st-blog-giveaway-zfcraftcorner.html
http://piecesofbrown.blogspot.com/2012/07/saya-bertuah-winner-zfcc-1st-giveaway.html
 

hari ni dapat barangan yang dijanjikan..wah..sungguh awesome!dapat free gift lg..crochet amigurumi..ai like lah..tapi takde gambar lg..so frame yg saya dapat tu masih kosong..


 amigurumi yg cute kan??hehe..i love handmade crochet..because i can do it also..hehe


 ini la frame yg comel tu..cantik bukan???

 di meja opis..saya jarang nk hias2 meja ni..lebih kepada serabut..so dapat frame ni boleh la nk serikan meja saya yg serba daif ni..hahaha


untuk lebih lanjut, korang boleh serbu web ZFCC ye..dia jual handmade wedding gift, gift pack dan banyak sangat benda benda comel untuk parti. wedding dan sebagainya


p/s: artis malaysia sedang buat spring cleaning wardrobe diorang..jom kita terjah sambil beramal :)
artis pre-loved:)

mr black got tinted

as-salam..

semalam kami pergi ke Taman Connougt untuk pasang tinted pada Mr Black. kami pergi kedai AGARD sdn bhd. sederet dengan Public Bank.

kami pergi dalam jam 2 petang..oleh sebab yang tukang pasang tu seorang sahaja..so memang makan masa..most to 3  hours..jam 5 petang kami gerak balik..dalam tempoh tu macam-macam aksi Atirah..adoiyai...belikan KFC pun tak nak makan..

mr Black dipasangkan tinted lebih gelap supaya dapat menahan panahan suria..hehe..pagi2 selalu masa nak hantar atirah ke Teratak Manja selalu silau ke mata dia..sian..so alang-alang nak menjaga Mr black..buat la tinted..dulu cik koko langsung tade tambah ape-ape..sampai la terjual pun masih basic condition.

harga untuk tinted ni boleh tahan lah..huhu..ada 50% diskaun.belum la beribu2..klu V-kool memang bengkok la kami..huhuh..kira yang berpadanan dengan keupayaan je la..mari tengok si Atirah yang makin slim..

aah la..atirah makin slim..huuh


 sementara tunggu papa panaskan enjin..mari bergambar bersama mama








 atirah tak duduk diam dalam kedai tu..sibuk kesana kesini..tak makan pun,,main je banyak..



lepas je sampai rumah terus tido..sebab nak amek tenaga..hari ahad da booking untuk iftar di Pearl International Hotel..next entry je ye :)

Friday, July 27, 2012

fiszah's crochet:kopiah dan beg raya :)

as-salam

bagi sesiapa masih tak pernah baca blog saya satu lagi sila la terjah ye..blog FISZAH's CROCHET tu sebenarnya untuk memaparkan hasil crochet saya yang tak seberapa tu..mula dengan minat je..minat tu bermula masa saya mengandungkan atirah..hehe..

alhamdulillah minat yg satu tu menjadi duit kocek sampingan..rezeki anak, suami dan diri sendiri..biarpun tak banyak..tapi cukup la tampung belanja makan dan permainan atirah..haha..tak gitu..membebel pulak..

oke. ini antara permintaan customer saya..nakkan kopiah dan beg untuk anak-anaknya beraya..tema warnanya adalah pink-grey..saya buat ikut yang diminta..masih ada cacat celanya di situ dan di sini..ye la..amatur je kan..huhu..


kopiah untuk Adeeb, Ayim dan Azim :)..thanks kak Liza sudi order :)




ini pulak sling beg untuk ain..anak sulung kak Liza..saya buatkan beg bulat..berlining dan berzip :).sesuai untuk g kutip duit raya nanti..





bagi yang berminat dengan kopiah raya, saya minta maaf, buat masa sekarang saya tutup order kopiah raya..sebab saya nak siapkan beg tangan saya..kalau tak siap tak leh la saya nk beraya nanti..sian kan..nak beli beg Coach tak mampu..so nak kena kaitkan sendiri la..lagipun nak buatkan mak saya beg jugak..so memang tak sempat nk kaitkan kopiah untuk korang..

kopiah untuk anak buah saya je sekarang ni dalam proses..

p/s: Celcom buat promo lagi! rm888 je untuk samsung SIII..meh terjah!

Thursday, July 26, 2012

“Precious Moments with Trudy & Teddy”

as-salam..

hari ni atirah nak bercerita tentang diri  atirah boleh tak???????nak kenal tak siapa nur adriana atirah ?

saya la, Nur Adriana Atirah..papa suka nama Atirah, mama suka nama Adriana..maka tertulis dalam Mykid saya, Nur Adriana Atirah binti Syahnon..atuk nenek suka panggil Atirah, so sampai sekarang semua orang panggil saya Atirah..korang pun boleh panggil saya Atirah ye :). cantik tak gambar saya kt atas tu? sama cantik dengan bantal felt yang auntie Yani kasi kan..ini hadiah hari jadi saya..nak tau pasal hari jadi saya????boleh je :)



 hari jadi pertama Atirah pada 19 May 2012.Atirah potong kek Pelangi tepat jam 4.44petang tau..sebabnya mama cakap, pada 4.44petang setahun yang lalu, Atirah selamat melihat dunia..keluar dari perut mama :). mama pilih tema kuning& hitam..dress kuning ni tok Atirah buatkan..dengan headband tu Atirah rasa macam tuan puteri je :).hari tu Atirah dapat banyak hadiah..suke..suke..

ini la mama Atirah..cantik tak?Muka mama sama tak macam muka Atirah?????..Atirah pun tak pasti sama ke tak..tapi dengar dari orang sekeliling yang tegur, mereka cakap Atirah ikut muka papa..nak tengok ye sama ke tak muka Atirah dengan papa..kejap ye


taraaa...ini la papa Atirah.kacak bukan?sebab tu mama jatuh cinta.sama tak muka kami?gambar ni masa kami pergi fotoshoot di EYEcap studio.sempena setahun umur Atirah..mama cakap perangai Atirah banyak ikut papa..makanan kegemaran pun hampir sama..papa kurang suka makan kek..mama suka buat kek..Atirah pun kurang suka kek.selalu mama habiskan sorang-sorang..tapi papa suka gigit pipi atirah..aduh!!,.tensen tau ..


ini la papa dan mama atirah.banyak sebenarnya nak cerita tentang diri Atirah ni..mama cakap gigi Atirah dah ada 8 batang.tapi mama salah..sebab Atirah rasa ada nak tumbuh lagi dua batang.mungkin sebab tu kot Atirah demam..atirah dah pandai berjalan tau..pandai bawak motor lagi..erk..nape? korang macam tak percaya je..betul..tak percaya jugak?tengok gambar bawah ni..

masa ni atirah ikut papa dan mama ke Bandar Puteri Puchong.ada urusan jual beli kereta..papa nak trade in kereta lama ambil kereta baru.sementara nak tunggu sales man yang selalu lembap tu, papa belanja Atirah naik moto ni..warna pink comel kan..suit me well :)..hey..tengok kasut tu..ini kasut baru atirah tau..beli je terus pakai..tapi sedih..sudah hilang.hilang di Teratak Manja.entah sape yang ambil,cikgu cari tak jumpa..Atirah sayang kasut tu..sedih la..cikgu pulak nak ganti lambat..last2 cikgu kasi duit kt mama, mama yang belikan semula..Atirah nak kasut yang sama jugak..

ok la kawan-kawan..banyak lagi Atirah nak bercerita..tapi sampai sini dulu..jap, korang sure banyak koleksi baju Trudy& teddy kan..kongsi la ngn atirah :)


p/s:CELCOM kasi promotion untuk SAMSUNG SIII..dengan harga RM888,,wah..hebat..nk ke? try la

atirah tidak mahu susu botol lagi!

as-salam

kepada sesiapa yang ikut blog ni insyaallah akan tau perihal atirah yang demam seminggu.demam paling lama dan worst setakat setahun 2 bulan usia atirah ni..panas yang tak kebah.takde selera makan dan totally lembik.

berat atirah makin kurang.badan atirah susut. semua yang tengok nampak perubahan badan atirah.sejak demam selera makan atirah memang 0. minggu lepas saya hanya pergi kerja hari Jumaat sahaja.lagi empat hari saya mc dan EL. lantaran mahu menjaga puteri yang sedang sakit di rumah.

sepanjang tempoh itu, atirah hanya banyak minum susu badan dan makan sup ayam.itu pun dalam kuantiti yang sangat sedikit.huhu.risau!

bila hari jumaat tu, hantar ke Teratak Manja. cikgu tengok-tengok kan atirah.masa petang nak ambik atirah, cikgu bagitau atirah taknk minum susu langsung. minum air masak je.makan pun tak nak langsung.

selepas amek ubat di Hospital Pantai Cheras, recovery atirah pantas. esoknya panasnya sudah tiada dan sedikit berselera.sedikit....mama still masakkan bubur sup ayam.even sikit je yang dijamahnya. papa belikan Scott Emulsion untuk naikkan ketahanan dan selera atirah.alhamdulillah nampak perubahan positif.

doktor cakap nothing serius since atirah masih nak minum susu ibu.memang banyak atirah minum susu mama dia.air kosong pun dia minum. minggu ni hantar ke Teratak Manja, sekali pun dia tak minum susu botol. cikgu still buat susu untuk atirah.end up tak luak langsung..atirah minum air je.kadang-kadang selera atirah ok..dia akan jamah jugak nasi.

balik rumah terus minum susu mama..so mama sedikit risau..sepanjang 8.30pg hingga 5ptg atirah tak nk minum susu botol..petang dan malam je minum susu..fikir positif je la..atirah da makin besar, tak minum susu dalam tempoh 8 jam tak memudaratkan dia selagi dia masih peminum susu mama yg tegar..
mama bawak atirah g 2 klinik dan 2 hospital dalam tempoh seminggu ni..jangan nk komplen kata tak bawak g berubat ok!




p/s: Celcom ada promo Samsung SIII dengan hanya RM888..check this out :)

Wednesday, July 25, 2012

tempahan baju kurung kanak-kanak, baju melayu dan wanita sepanjang tahun

as-salam

alhamdulillah tempahan baju raya dari pelanggan alam maya memberansangkan..tp untuk raya kami terpaksa berhenti buat seketika..mak saya da busy sangat..

kami bukak tempahan  baju kurung kanak-kanak, baju kurung dewasa, baju fesyen pun boleh..asalkan kasi contoh..dan tempahan untuk baju melayu lelaki pun dibuka sepanjang tahun..ini detail yang perlu anda lakukan..

1-berkenaan ukuran:-

1-sekiranya mahu kasi baju contoh- kami akan buat ikut saiz baju yang diberi atau anda nyatakan perlu besar di bahgian mana atau mana..
2- kasi saya ukuran lengkap seperti yg berikut

-tangan         ( ukuran dari bahu ke panjang tangan yng dikehendaki)
-bahu             ( ukuran dari hujung bahu kanan ke hujung bahu kiri)
-labuh baju          ukuran dari atas bahu hingga lutut(atau labuh yg dikendaki)
-pinggang            (ukur lilit pinggang)
-labuhkain             ( ukuran dari pinggang ke buku lali (atau labuh yg dihendaki)


* ukuran dalam inci

contoh:

kain warna biru
tangan : 10"
bahu: 8"
labuh baju 28"
pinggang: 16"
labuh kain: 29"



ukuran ni perlu dikepilkan pada kain yng dikehendaki untuk mengelakkan tertukar kain dan ukuran.


2-berkenaan bayaran 
harga  baju kurung kanak -kanak
bawah 6 tahun : rm 20
6-12 tahun: rm25

baju kurung dewasa : rm 35
baju melayu lelaki: akan dikonfemkan kemudian

pembayaran harus la dibuat sebelum anda mengpos kain :)

pelanggan jugak harus menanggung harga pos untuk kami pos baju yg sudah siap kepada anda.

postage fee : RM8

boleh di bayar melalui 
CIMB- 02070035443529
MAYBANK-112399135122
norhafiszah binti johari


3-berkenaan alamat untuk pos
pelanggan perlu poskan kain yang mahu ditempah ke alamat ini:-

sharifah binti ariffin (shj global resources)
no 14, arked cendana
pekan kuala nerang,
06300 kuala nerang, kedah

no hp: 01115307923


4- berkenaan alamat untuk kami menghantar tempahan yang sudah siap

pelanggan perlu menulis alamat lengkap berserta no hp untuk kami mengepos  baju yang sudah siap kepada anda.
sila sertakan alamat anda  diatas kertas dan kepilkan bersama kain yang mahu ditempah.untuk mengelak sebarang kesulitan :)



sekian..terima kasih :)

resepi ayam kurma dan sambal belacan goreng

as-salam..

ramadan ke 3-hari isnin lepas kami berbuka dengan hasil tuaian dari bazar ramadan je.dekat depan ofis ni, bazar ramadan Tasik Permaisuri memang sesak uols..sangat sesak.ramai orang.pulak tu harganya mahal,,huhu..

kami pergi bertiga.last sekali mama dan atirah stay kt tepi, papa je yang membeli..kami beli ikan bawal bakar, kaewtiaw gorang, mee rebus, murtabak, tau fu fah, dan air keladi..tak sedap pun..huhuh..

ramadan ke-4; hari selasa
semalam tak g bazar dah.konon nk berjimat.sebab g bazar kos lagi banyak. so masak je simple2.

saya masak ayam masak kurma, sambal belacan goreng, ayam goreng dan buah melaka je. so mari kita kongsi resepi..macam biasa, saya punya resepi simple mimple..haha..

resepi ayam kurma
-beberapa ketul ayam yang bersih
sepaket serbuk kurma
santan
*bawang putih
*bawang merah
*halia

* dimayang halus

kentang
cili besar
bawang besar
 garam
asam keping

cara memasak
1. tumiskan bahan yang betanda * sehingga naik bau yang wangi
2. masukkan pes kurma..(serbuk kurma ditambah sedikit air).masak sampai pecah minyak
3.masukkan ayam dan gaul sebati..masukkan jugak kentang..(jangan potong besar sangat kentang-takut lambat empuk
4. masukkan santan dan gaul sebati.boleh masukkan bawang besar di potong besar dan cili merah yg dipotong cantik..
5.selalu la kacau supaya hasilnya lebih cantik.masukkan asam keping dan garam,,

ayam masak kurma sy yang simple :)




sambal belacan goreng( resepi dari Acheh)


bahan-bahan
cili melaka
bawang besar
tomato
belacan
garam
minyak

cara-cara memasak
1.panaskan minyak, gorengkan cili melaka yg dipotong 2/3,..kalau tak potong nanti meletup
2.if malas, masukkan semua bahan-bahan tu dan goreng..if nak cantik, goreng setiap bahan tu satu persatu.
3.goreng sampai layu je..jangan sampai garing pulak ye
4. tumbuk ikut turutan ye..mula mula tumbuk cili sampai lumat, masukkan belacan, tumbuk lgi..kemudian masukan bawang dan terakhir masukkan tomato

lagi sedap kalau ada ikan bilis..yummy sangat..

sambal belacan yang telah siap ini tahan lama.sebab da goreng kan :)






hari ni berbuka dekat umah my sis kt Putrajaya..so tak masak..makanya takde la gambar untuk esok..kiki


p/s: mari la beramal dengan COLGATE..selain beramal dapat duit :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;