Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, July 2, 2012

kenduri kahwin adik ipar di palong

as-salam

sabtu lepas busy di rumah mertua.adik kepada husband, Idah (26 thun) selamat bernikah dan bersanding dengan kekasih hati.

saya tak sempat snap satu pun gambar..mula2 sampai hp bateri kong. then kamera memang tak bawak balik sebab kondisi kamera tu da uzur..sebab skrin nya mula mengecil( sebab da rosak)..so saya tak bawak balik.huhu..(nak mintak hadiah besday DSLR boleh??jawapannya tak boleh!)..haha

majlis berjalan lancar even ada 2-3 plan asal tak menjadi..malas nk ulas..yang penting semuanya selamat..nak bercerita tentang Atirah!

atirah sangat la manja dengan mama..maybe tempat baru dan ramai sangat orang.dia merengek je.tak nak ngn orang lain..if mama hilang, takpe pulak..boleh je dia main dengan pakcik makcik dan sepupu sepapat dia..kalau nampak mama sikit je pun memang menangis la..ikut je mama..pegang je kaki mama..takut betul mama tinggalkan dia..

mama pulak busy hari tu..kesana kesini..masa pengantin sampai, time tu la atirah tengah menyusu..makanya tak tengok langsung pengantin berarak..even suami dah panggil suruh datang tengok..huhu..time tu atirah memang dah terlelap..if mama bangun konfem die menangis sebab tengah menyusu lagi even mata dah terpejam.

lama jugak atirah tidor.sempat mama buat macam2..atirah sedikit konfuse hari bersanding tu..sebab baju mama sama dengan makcik2..semuanya kaler merah pink..(baju perempuan semua warna pink..baju lelaki warna cream..fully sponsored by pengantin)

balik kampung ni atirah asyek nak pergi tengok kandang kambing je..yep. atok atirah bela kambing, ayam dan itik..da macam zoo..memang besar kawasan kandang kambing tu..suka la atirah tengok haiwan haiwan ternakan tu..if mama nk buat kerja, memang minta tolong pakcik dia bawak g tengok  kambing..

banyak sebenarnya nak bercerita..tapi gambar tak de rasa cam takde mood lak!tunggu gambar siap la  dari jurugambar..

anyways, adik iparku memang sangat gojes hari ni,,malam berinai lagi da cantik n gojes mekap dan bajunya..di hari persandingan dia pakai gaun..so cantik!paling best part mekap!i like sooo much.sampai malam pun mekap tak berkilat pun..nampak gebus all da time!


ps: tolong share ini untuk kempen banteras pemakanan telur penyu :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;