Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, January 27, 2012

family vacation: cameron highland# part 3

as-salam.

kisah bercuti sambung part #3 pulak..kesenimbungan dari cameron highland  part#1 dan Part #2.

day 2 (20/01/2012)

~malam yang sejuk..tidor yang mencukupi..percutian yang indah~

pagi jumaat yang indah itu kami mulakan dengan bersarapan di pekan brinchang..pasal makanan tak perlu bimbang.banyak kedai..fastfood seperti KFC pun ada..kami bersarapan berat pagi tu..hubby makan nasi lemak dan saya makan nasi putih berlauk..


Big Red Strawberi Farm

tempat yang sama kami seperti hari sebelumnya..hari ni hari terakhir kami kt sini, maka aktiviti shopping perlu la lebih giat. rasa tak lengkap percutian di Cameron Highland ni kalau tak memetik sendiri buah strawberi..kalau tak nak petik, sama je cam beli strawberi kt supermarket..hehe..di Big Res strawberi farm ni, kedudukan deretan pokok strawberi ni kemas..cantik..buah-buahnya juga cantik besar dan manis..

rate:-
minimum : half kg=rm 25..if lebih kira ikut berat la..

mahal kan??
harus la lebih mahal..if beli yang dorang da petik dan bungkus, rm 15 je 1/2 kilo..tapi sebab kita petik sendiri, harganya jadi mahal..sebab kita bayar untuk risiko buah/pokok rosak..takot bunga rosak..kang penghasilan buah tak bagus..tapi apa ada hal kan..da penat redah bukit bukau, bayar je la kan..ntah bila nk datang lagi :)

masa kutip strawberi tu, kami memetik sambil makan..haha..manis..strawberi segar..rasanya lebih sekilo kot..kalau sekilo rm50..kami bayar rm38 je..hehe.mean tak sampai sekilo..tapi masa kutip strawberi tu lebih 20 biji kami telan strawberi tu..atirah pun da comot2,,(petik,lap sampai bersih then ngap!)

atirah yang bangun pagi2 dan mandi..nampak tak gigi saya
2 batang ni???pagi2 saya suka memanjat :)
atas bukit..ini puncak Big red strawberi farm..sejuk pagi2 ni




papa dan atirah..ini walkway di big red
strawberi farm
strawberi segar, cantik dan manis...
turn papa memetik strawberi :)
kemas dan tersusun kan ladang ni :)
ada yang hijau ada yang merah
so pilih la yang merah :)

tengok dari bawah boleh kelabu mata..banyak yang cantik2


tangan pegang yang lain..
mata pandang yang lain ..haish..
mama makan banyak strawberi


turn mama pulak kutip..so atirah papa pegang


atirah makan aje strawberi ni..mama pun
asyik suap aje


masam..tp banyak manis..ai like!

macam pekebun asli mama kan :)


comot2 dah atirah makan :)

sheeeedapnye strawberi besar ni :)

suka betul atirah dengan strawberi

papa..nak lagi....banyak merah2 tu :P
mama dan hasil kutipan :)
atirah pandang2 lagi strawberi tu...udah2 la anak oi..
strawberi cheese kek..penat kutip, kita rilex kejap

atirah pun merasa cheese kek..sedap kan syg :)

si comel mama



p/s: banyak benau gambarnye..so sambung lagi la next entry :)

1 comment:

noorlizanasikin said...

salam fiza....hehehe....bestnyer g ch...liza bulan 3 nie br g....big red strabery tu memang tempat WAJIB liza pegi kalu ada kat ch....tahun lepas jer nak 3x g ch...mesti singgah situ sbb suker mkn2 kat situ..atirah pun comel jer....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;