Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, January 25, 2012

19 jan 2012: atirah 8 bulan

as-salam.


skip kejap  cerita bab bercuti di Cameron Highland..nak bercerita mengenai progress atirah..

atirah sudah 8 bulan..big gurl now..eventhough masih orang bertanya..boy ke gurl..hard to recognise yet..maybe sebab rambut atirah yang pendek tu..muka die still universal kot..haha..tak gurl, tak boy,,tp dari mata mama, she is my pretty cheeky gurl!

8 bulan
  • aktif merangkak dan meniti..sudah meniti di tepi sofa, kepala katil, kotak baju, rak tv..asalkan ada benda boleh dia pegang dan panjat memang dia akan bangun dan panjat..kena sentiasa tengok..sebab kalau dia penat, die selamber aje lepas tangan..boleh terlentang tu..bahaya okeh!

  • gigi masih lagi 2 batang..sejak 6 bulan gigi 2 batang tu je ada..alhamdulillah dia tak pernah gigit mama..
  • masih makan bubur..tapi bila lapar, ape pun die makan..nasi mama pun ok je..roti dan cekodok pun die ok..
  • atirah tak suka PISANG..huhu...sejak balik dari cameron, dia lebih suka strawberi..kalau diberi pilihan antara pisang dan strawberi, dia akan pilih strawberi..yang lebih tragis, kek pisang dan cekodok pisang pun die reject..kalau kasi, dia buat ala2 nak muntah..
  • masih ber susu ibu..walaupun 3 hari bersusu fomula..tp sekarang stok susu tak banyak..kalau tak ckup, teacher kasi susu DUMEX.
  • sangat manja dengan mama..papa hanya leh dengki aje ngn mama..haha..kalau mama da pegang, dia akan sengeh2 dekat papa..bila papa pegang, mula la bising dan last akan mengamuk..bila jauh ngn papa, mula la senyum2 suka..hahahha..
  • sangat rajin tolong mama di dapur..suka ketuk periuk dengan sudu..
  • baju banyak da tak muat..simpan dalam box utk next adik atau pass kt sofiyya jap kot..

my super sweet ATIRAH
p/s: berat atirah 8 bulan tak sure berapa..belum pergi timbang..aybe da 9kg++ atau 10kg dah kot..makin berat mama dukung die..

2 comments:

♥ Elin ♥ said...

comellah pakai topi tuh...baru nampak gegurl..:)

"mama atirah x berat ok! atirah semangat jer..." :P

fiszah_pjo said...

hehe..tu la..baru nampak gugurl..tu pun kemain die tarik2.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;