Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, December 31, 2015

Episod RUMAH SF: buka akaun elektrik dan air untuk rumah baru

Episod RUMAH SF: Second Disburse Release

assalam

sambungan kesah rumah SF.
alang alang dah ambil cuti untuk orientasi atirah di Sekolah KEMAS 30/12/2015,
saya setelkan hal rumah sekali

sejak second reimbursement sudah berjaya, tuan rumah lama sudah potong semua bekalan air dan api..TNB pun da datang cabut semua hak dia after wang cagaran owner lama da dapat.so tiada bekalan air dan api..

untuk pemasangan semula  bekalan air dan api ini procedure nya

PEMASANGAN SEMULA BEKALAN ELEKTRIK
- Rumah jenis 2 tingkat-
wang cagaran= RM500 (berlainan ikut jenis kediaman)
stamp duty=RM10
semua kos ini dibayar secara tunai di kaunter TNB
saya buat di TNB Cheras, Bandar Tun Hussien Onn, Cheras,Selangor

Dokument yang penting:-
_Salinan SNP rumah baru
_IC pemilik (untuk tukar nama bil)
_borang TNB(isi di TNB je)

kejap je dah setel.dalam tempoh 3 hari bekerja pihak TNB akan datang pasang meter dan buat penyambungan semula.

PEMASANGAN/PENYAMBUNGAN SEMULA BEKALAN AIR
- Rumah jenis 2 tingkat-
wang cagaran= RM100 (berlainan ikut jenis kediaman)
stamp duty=RM20
Cas pemasangan semula=RM42.20
Cas perkhidmatan+gst rasanya= rm2.2
TOTAL =RM164.4
semua kos ini dibayar secara tunai di kaunter SYABAS,kajang,selangor

Dokument yang penting:-
_Salinan SNP rumah baru
_IC pemilik (untuk tukar nama bil)
_borang Syabas + surat perjanjian isi di SYABAS je

kejap je dah setel.dalam tempoh 3 hari bekerja pihak SYABAS datang pasang meter dan buat penyambungan semula.

okes..bab bekalan air dan elektrik setel..

sempat g snap pic reno rumah semalam .aish..macam lama je lg nk setel ni..huhuhu






daftar KEMAS 2016

assalam

lama tak bercerita tentang anak sulung si atirah tu..
da masuk 5 tahun dah dia..

kejap je da besar anak manja sorang tu.makin besar..makin cantik.makin comel//of course la kena puji anak sendiri..zuriat kurniaan Allah.sempurna kejadian allah.harus bersyukur dan memuji keindahan Alam ..hehehe

sudah 5 tahun.tinggi..ikut gen papa dia.mama dia pun leh tahan jugak..bukan kategori pendek.hehe

masa 4 tahun sempat g skolah sebulan lebih je.membazir daftar smpai 900..alih2 tak nk ke sekolah.
kali ni sebab pindah  ke kejiranan yang lebih relax...ada sekolah Kemas..dapat masuk sekolah KEMAS di area KL selangor yang hectic ni macam satu kejayaan besar..kena bersaing untuk tempat ni..

nasib baik daftar awal/so ada tempat untuk atirah.

30/12/2015 baru buat pembayaran dan segala galanya
yuran pendaftaran termasuk insuran+uniform+ buku dan lain lain hanya RM112.termasuk yuran bulanan jan 2016. setiap bulan kena bayar RM25 je,jimat..i like this so much

sepatutnya akan bermula  4/1/2016.atirah akan bermula lewat sebulan.sebab kami belum pindah lagi.nk pindah  selewat2 nya bulan 1 jugak.even belum siap sepenuhnya reno rumah tu..

gambar nanti la kita tambah kemudian.\
malas nk  upload skang ni.kiki

hey HASMAH!!!
rajin ye baca..kikikiki

Monday, December 28, 2015

PAKEJ BIRTHDAY _STICKER ,BANNER,BUNTING DLL

Assalam

sekarang ni fissticker ada new product...

selalu orang cari ni kan.pakej birthday.ada tema bermacam macam.tp buat masa sekarang kita ada 12 design shj.kalau korang nk request tema lain kita akan kenakan cas tambahan ya

lagi satu.. SEMUA PRODUK AKAN DIHANTAR SECARA POSLAJU.bukan cod..tak boleh collect2.

so sila wassap saya untuk tempahan

harga fix RM200.
tapi kalau korang nak tambah kuantiti harga pun akan berubah.tp ini min order ya/tak boleh kurang kan kuantiti  or harga..hehe.tambah takpe..kurang tak boleh..

WHATSAPP SAYA KOD DAN LOKASI KORANG YE













TEMPOH SIAP 4- 8 HARI..SO PLAN AWAL AWAL YA

0136323715
norhafiszah@gmail.com

Friday, December 18, 2015

SINKI TERSUMBAT

assalam.
lama tak cerita hal peribadi dalam blog ni.asyek bisnes je kan.
lagi 2 bulan baru nk pindah rumah baru sebab masih belum selesai renovation.

rumah sewa skang ni sinki tersumbat da dekat 1 bulan da kot/tensen.da beli 3 dawai panjang tu.tak tau kenapa air tak nk turun..penat giler guna dawai panjang tu.bkerjasama dengan suami utk settlekan.tapi masih tak settle.dawai tu beli kt hardware je.mula mula beli pendek igt sebab tersekat dekat je.tp tade efek plak

kami beli  yang lebih panjang dan besar.tolak smpai keluar ke saluran terakhir pun masih tersumbat/kami masih tak pggil plumber sebab nk iktiar dulu.husband risau tkot kena pecahkan lantai dll/huhu//

tadi baru goggle..ada beberapa cara orang guna:-
1-garam kasar+air mendidih
2-cuka+soda bikarbonat+air mendidih
3-dawai panjang
4-clog removal dari cosway.

ok.petang ni nk cuba no 1 dulu.sebab paling murah..no 3 dah guna tak berkesan..huhu

Thursday, December 17, 2015

nak cari non woven bag murah????

assalam

korang nk buat event? perlukan non-woven bag???


kami buat cetakan non woven bag dengan harga yang berpatutan..kaedah silkcreen ya...

harga bermula dari RM1.90


JENIS BEG YANG KAMI ADA









HARGA BERBEZA DARI SEGI SAIZ/CETAKAN & KUANTITI.

INI KATALOG NYA.untuk harga sila wassap saya ya untuk harga istimewa..

*50% deposit once confirmed order
*50% balance once complete printing

MINIMUM ORDER 200PCS.

WHATSAPP:
0136323715

EMAIL:
norhafiszah@gmail.com

sila wassap untuk harga istimewa dan harga tanpa GST

Monday, December 7, 2015

Episod RUMAH SF: Second Disburse Release

assalam
rentetan dari entry sebelum ini
First Disbursement_Loan RumahSF

Finally all done!

Lawyer rumah dapat geran dari bahagian pinjaman perumahan  sebulan lebih selepas all outstanding done.first payment 13/10/2015.. Geran rumah dapat dalam sebulan selepasnya..hujung November 2015.itu pun selepas tuan rumah dan lawyer kejar hari hari rasanya..hehe

lepas dapat geran tu, Loan lawyer amek masa 1 week jugak untuk advice bank utk buat all disbursement..hari ni (07/12/2015) baru payment release. SNP lawyer akan releasekan payment untuk tuan rumah dan kami since we have balance from all outstanding. balance lebih kurang Duit EPF yang kami keluarkan utk Deposit rumah dulu..boleh la untuk tampung kos renovation.

sebenarnya renovation sudah start 1 month pluss..
lambat sebab hanya hari Ahad je suami dan pekerja nya buat..only SUNDAY..so takleh expected kerja cepat siap..

rumah yang kami beli ni basic unit giler. dan lama.so kami extend dapur. buat bumbung slab.  bukan besar mana pun.seconet je ruang nya..tapi makan masa lama sebb slow.hahhaha.ahad je buat memang la lambat.

plan nk pindah tahun ni tak dapat kot.bulan 2 estimate.hehe.takpe lah..asalkan jimat, dan steady.nk rushing3 pun kalau hasil mcam hape je tak guna jugak..cat cat rumah semua nya belum

sekarang dah tiggal lg 40% siap bahagian dapur..tak termasuk table top dan lantai dapur..hahah.
masih panjang lagi

pending:-
siling ruang tamu, carporch dan pagar, awning/slab car porch, tukar lantai tingkat ats.

yang bab hiasan ke apa ke itu sume tak pikir lagi.biar siap all major reno je dulu
moga2 ada durian runtuh..so cepat dan cantik la rumah


Friday, December 4, 2015

NON WOVEN BAG MURAH

 produk baru di Fissticker
non woven beg dengan cetakan..

3 size yang kami ada buat masa sekarang



HARGA BERMULA DARI RM1.90/pcs

Sesuai untuk cetak logo syarikat, nama syarikat, atau nama website.

§  Non Woven Bag sesuai untuk untuk acara rasmi, cenderahati dan cenderamata.
§  Minimum order: 500pcs
§  Harga bergantung kepada kuantiti dan bilangan warna cetakan.
§  Free design*Free Delivery

§  Hubungi saya untuk pertanyaan atau tempahan 013 -6323715 / 0196000262

Wednesday, November 18, 2015

BALI escape 4d3n.

Assalam

CERITA HAMPIR BASI..

kami sekeluarga pergi bercuti PADA ogos 2015. sama Elisa genap 1 tahun..vacation plan   ni dirancang pada Jan 2015. masa ni MAS ada promosi utk Maybank Staff. so lepas tengok rate dia saya rasa agak murah..so cepat cepat grab

kos flight MAS untuk 4 orang termasuk tax semua dalam RM1400 pergi balik.
1 untuk saya, 1 untuk  suami, 1 untuk atirah dan 1 untuk Elisa..Elisa takde seat..

ok la kan..return flight utk 4 org naik MAS harga tu kan..so far hospitaliti untuk MAS takde keraguan..everything was smooth dan relax. terbang dengan kids ni memang better dengan MAS kot..anak selesa.ibu bapa pun selesa..Atirah asyek tengok kartun je dalam flight.adik pulak pergi dan balik memang tidor dalam flight

percutian kali ni bagi saya so so je.sebab nya saya tak sihat. start dari pergi sampai balik.dah la pack giler aktiviti...macam rest tak betul2 rest.so lambat la nak recover demam selesema.

next entry je la ye kita upload gambar, ..heheh


Friday, November 13, 2015

sticker kalis air murah untuk botol kaca,bekas plastik, puding slurp dll

Assalam

hari tu janji nk update pasal para penjual puding slurp.lemonade dan lain2 kan..meh tengok gambar..korang cari ig dorang untuk order k.
Saya tak jual minuman ni ye..saya jual sticker je :)

 #DADIHGOYANG #DADIHSLURP #PUDINGSLURP #MILKSHAKE
#CEKIDUT #MILKPUDING #LEMONADE #SLURPPP #thaitea #ngopi
































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;