Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Monday, December 7, 2015

Episod RUMAH SF: Second Disburse Release

assalam
rentetan dari entry sebelum ini
First Disbursement_Loan RumahSF

Finally all done!

Lawyer rumah dapat geran dari bahagian pinjaman perumahan  sebulan lebih selepas all outstanding done.first payment 13/10/2015.. Geran rumah dapat dalam sebulan selepasnya..hujung November 2015.itu pun selepas tuan rumah dan lawyer kejar hari hari rasanya..hehe

lepas dapat geran tu, Loan lawyer amek masa 1 week jugak untuk advice bank utk buat all disbursement..hari ni (07/12/2015) baru payment release. SNP lawyer akan releasekan payment untuk tuan rumah dan kami since we have balance from all outstanding. balance lebih kurang Duit EPF yang kami keluarkan utk Deposit rumah dulu..boleh la untuk tampung kos renovation.

sebenarnya renovation sudah start 1 month pluss..
lambat sebab hanya hari Ahad je suami dan pekerja nya buat..only SUNDAY..so takleh expected kerja cepat siap..

rumah yang kami beli ni basic unit giler. dan lama.so kami extend dapur. buat bumbung slab.  bukan besar mana pun.seconet je ruang nya..tapi makan masa lama sebb slow.hahhaha.ahad je buat memang la lambat.

plan nk pindah tahun ni tak dapat kot.bulan 2 estimate.hehe.takpe lah..asalkan jimat, dan steady.nk rushing3 pun kalau hasil mcam hape je tak guna jugak..cat cat rumah semua nya belum

sekarang dah tiggal lg 40% siap bahagian dapur..tak termasuk table top dan lantai dapur..hahah.
masih panjang lagi

pending:-
siling ruang tamu, carporch dan pagar, awning/slab car porch, tukar lantai tingkat ats.

yang bab hiasan ke apa ke itu sume tak pikir lagi.biar siap all major reno je dulu
moga2 ada durian runtuh..so cepat dan cantik la rumah


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;