Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, October 26, 2017

sticker Shaklee Murah murah

assalam,

ramai agen Shaklee yang PM sis untuk sticker murah  untuk dilekatkan pada Shaker diorang,
so sis memang cadangkan sticker transparent kami size 9cm x 5cm. paling murah cetakan HITAM sahaja.. 

harganya RM33 untuk 100pcs. minimum order 100pcs ya..korang boleh nak tambah info info lain seperti emel, wassap no dan lain lain.depend pada kehendak pelanggan.. buat masa sekarang kita hanya ada warna HITAM, putih, gold dan merah. setiap cetakan harga nya berbeza ya..

utk sticker Shaklee ni kita boleh proses cepat.order harini Esok leh pos..yang berdekatan boleh selfcollect within same day.

lokasi kami di Taman Koperasi Cuepacs, KAJANG ya...bukan kt suntex Cheras tu...LANDMARK MRT bukit dukung

so far sejak beroperasi dari 2011, harga sticker kami untuk shaker SHAKLEE ni, ada perubahan sekali je dari RM30 ke RM33 untuk 100pcs...
since 2013  kami maintain harga sticker RM33/100pcs sampai sekarang 2017..
yang masih bertanya, kami tetap dengan harga kami RM33/100pcs. tiada peningkatan harga sticker ya...


nk cepat  klik je link wassap ni  ya..akan terus masuk wassap saya..



jom layan gambar









Saturday, October 14, 2017

new KUTU untuk periuk NOXXA


alhamdulillah

 bulan ni setel payment 13 orang utk team kutu yang bermula 4 bulan lepas,,sebab 13 orang ni amek ansuran 4 bulan sahaja,
tapi ada yang masih berminat nak main kutu noxxa lagi..sis nak open lagi siapa nak main kutu noxxa,
8 orang sahaja sis cari:-

ada lagi 5 tempat kosong sebelum sis tutup dan cabut undi,,
berminat cepat wassap sis ya
(sis buka sampai end OCTOBER 2017) je ye
FREE delivery semua negeri
whatsapp ya 0136323715
selama 8 bulan..
SERIUS sahaja ya 



STICKER perfume size minyak wangi DEXANDRA

assalam

ramai yang wassap sis tanya tentang sticker untuk botol perfume size macam DEXANDRA. ok, meh akak  bagi contoh ya

size botol perfume macam dexandra tu 35ml.. untuk lebih cantik better amek mirrokote sticker full colour.

size sticker 11cm x 7,5cm
material sticker= mirrorkote
cetakan: full colour
tempoh siap 2-4 hari bkerja

macam mana nk order, wssap kami ok, 
0136323715
0196000262

kat sini sis bagi contoh template untuk yang belum ada design ya..lain lain design kita cas ye ..ini contoh template yg kita buat





ini contoh sticker yang kita dah buat ya :)











3rd baby is ondeway!

assalam,

finally its happen..alhamdullillah rezeki untuk preggy kali ke 3..semoga kandungan ini sihat sejahtera untuk ibu dan anak...

belum pun lewat Period, saya nak cuba UPT since saya ada beli UPT banyak last 2 month.heh.beli yang rm1/pcs tu online..nnti sy cari balik link tu ya,

ikut due, lagi 4 hari next period, saya saja je try nak buat ujian.saja saja je..takde sebab apa pun.mungkin breast tenderness je..buat je UPT naik double line..mcm tak percaya je sebab rasanya terlalu awal nak cek..

esok nya saya cuba lagi buat ujian UPT..memang double line appear...

rasanya 4 kali saya test,,ye la UPT test tu ada banyak kan.takle rasa buang duit cuba ari 2..

alhamdulillah.. tunggu 8weeks baru nak jumpa doktor..sekarang ni jaga badan,jaga kandungan supaya sihat sihat ja..saya terus makan asid follic yang di beli dari AMway aritu,..keep consume until jumpa doktor nanti..

kalian yang membaca, doakan supaya kandungan dan saya sihat sejahtera ya..mekasih...


Sunday, October 8, 2017

creampuff krim kastad mudah dan sedap

Entry ni saya up dalam ni untuk senang saya rujuk sukatan yang sama setiap kali anak request creampuff..ini resepi yg menjadi dan mudah sngt.sedap giler




Cream Puff  >>>RESEPI dari blog NINAMIRZA
Bahan-bahan

1 cwn tepung gandum -120gm
1 cawan air – 200ml
1/2 cwn butter – 90gm > dipotong dadu
4 biji telur (saiz C) bersamaan = 200ml telur > dipukul sebati
1 sdt esen vanilla
1sdb gula

secubit garam


Cara penyediannya
1-  Panaskan oven pada suhu 200’c. Satukan air & butter dalam periuk, masak hingga butter cair
2-  Kemudian masukkan gula dan garam
3-  Dengan menggunakan api kecil, masukkan tepung dan kacau dengan senduk kayu hingga adunan menjadi kental dan tidak melekat kat periuk. 
4-  Tutup api. Biarkan adunan sebentar / suam.
5-  Masukkan telur yang telah dipukul sebati bersama esen vanilla dan kacau hingga sebati menggunakan whisk. (kalau nak lebih mudah, masukkan adunan dalam mangkuk pemutar dan putar menggunakan mixer hingga sebati)
6-  Selepas itu, masukkan adunan ke dalam pipping bag dengan menggunakan nozel berbentuk bintang. 
7-  Paipkan adunan bentuk rosset  di atas dulang pembakar dan tekan bucu supaya kejadian puff nanti cantik bulat. 
8-  Spray permukaan doh/rosset dengan air
9-  Bakar pada suhu 200’c selama 15minit dan kemudian turunkan suhu kepada 180’c dan teruskan bakar selama 20minit hingga keperangan. (Bergantung pada oven masing-masing)


Cream Custard dr blog Shakina

bahan bahan
6 sudu besar kastad
1/2 cwn susu cair( baru berlemak)
3 cwn susu segar
Esen vanila
3 sudu besar gula


Cara-cara
1) Campurkan semua bahan-bahan dan gaul sebati.
2) Masak atas api kecil & kacau sentiasa. Api jangan besar. Sedang-sedang saja.
3) Sampai bergelegak baru tutup api. Kalau tutup awal nanti kastad rasa tak masak dan rasa ketepungan sangat.
4) Terus masuk piping bag. Sejukkan boleh nak terus piping dalam puff pun bole



Foto Norhafiszah Bt Johari.

Saturday, September 30, 2017

Mooncake HALAL dan sedap by Fisz Mooncake

assalam,

korang pernah makan tak "Mooncake"? atau lebih dikenali sebagai Kuih Bulan.Makanan tradisi masyarakat Cina..dulu saya selalu makan di pejabat, Bos belikan.dia belikan yang Halal untuk staff dia yang muslim ni..

oleh sebab suka dengan kuih bulan yang manis dan ada telur masin ni, saya belajar buat sendiri..yummy!!! memang sedap.

so saya buat dan terima tempahan dari rakan rakan dan orang awam yang teringin nak rasa dan nak makan mooncake ni.selalu kt Pasaraya ada je jual,tapi macam ragu ragu tahap halal barangannya, buatkan kita tak jadi membeli kan...

saya buat mooncake insyaallah semuanya barangannya halal. so makan dengan yakin ya...jangan lupa baca bismillah...tp semestinya muslim je boleh beli Mooncake saya ni, sesiapa nak tempah mooncake terus je wassap saya ya...

sejak buat mooncake ni, alhamdulillah ada je wassap nak beli, so saya siapkan stok sikit sikit  petang-petang bila free.so  Insyaallah memang ada ready stok la. so takde la korang yang teringn nak makan kena tunggu lama lama :)

jom kita tengok Fisz Mooncake :)






KAMI BUAT Poslaju ke seluruh Malaysia dengan minimum order ya
MINIMUM ORDER
2pcs Mooncake
( boleh campur perisa)






  JENIS JENIS MOONCAKE 
BY Norhafiszah binti Johari  



RED BEAN+SALTED EGGYOLK+ROASTED WATERMELONSEED  MOONCAKE
Kuih BULAN inti kacang merah+telur masin kuning shj+ kuaci panggang
RM13/pcs
150g





PURE LOTUS +SALTED EGGYOLK+ROASTED WATERMELONSEED  MOONCAKE
Kuih BULAN inti biji teratai +telur masin kuning shj+ kuaci panggang
RM15/pcs
150g
***sangat ramai menyukainya***


PANDAN +SALTED EGGYOLK+ROASTED WATERMELONSEED  MOONCAKE
Kuih BULAN inti pandan +telur masin kuning shj+ kuaci panggang
RM13/pcs
150g

ada sesetengah orang tak suka telur masin tu, suka yang kosong je, ..ini pilihan yang kosong  ya


PANDAN + ROASTED WATERMELONSEED  MOONCAKEKuih BULAN inti pandan + kuaci panggang
RM10/pcs
150g



PURE LOTUS  + ROASTED WATERMELONSEED  MOONCAKE
Kuih BULAN inti biji teratai + kuaci panggang
RM12/pcs
150g

RED BEAN + ROASTED W1ATERMELONSEED  MOONCAKE
Kuih BULAN inti KACANG merah + kuaci panggang
RM10/pcs
150g


Macam mana nk tempah ??
boleh wassap /mesej saya ya

0136323715 -norhafiszah
0136323715 -norhafiszah
0136323715 -norhafiszah

atau boleh  email saya ya
norhafiszah@gmail.com

kami boleh pos 1 malaysia ya,

untuk yang berdekatan boleh walkin ke rumah saya

Lokasi: Taman Koperasi Cuepacs, KAJANG



Monday, September 25, 2017

BELI loose item produk TANAMERA

assalam, 

 korang tercari cari loose item untuk produk TANAMERA ke??? saya ada jual loose item Tanamera since ada custome memang nak cari beberapa item je,tak mahu full setkan???

jom tengok apa yang ada :)



FEMININE HERBAL WASH
PRICE; RM30.50





BABY SPOT MASSAGE OIL
PRICE;RM23.80 


BROWN SOAP
PRICE=RM18




HERBAL BATH
PRICE=RM30.5



HERBAL MASSAGE OIL
RM35
QTY:100ml


VCO
HARGA:RM40.80
QTY:100ml

POSTAGE: RM10

jom wasap cepat ya untuk tempahan: 







Tuesday, September 5, 2017

promosi september 2017- IRON Steam PHILIP by AMWAY


assalam, 

ramai para ibu ibu- bapa yang tau pasal iron magic yang sangat best ni..selalu main kutu la sebab price dia memang mahal.tp ramai tetap beli sebab worthbuying...

sebab mudah kerja..jimat masa...ada suami belikan suprise untuk isteri bagi mudahkan kerja dia gosok baju

bulan ni best nya promotion 4 kali bayar.. bayaran pertama dah dapat iron...pakej Iron ni dapat free iron board.

kalau main kutu kena tunggu turn lama kan.. so meh la grab promo bulan ni

promo stat 31/08/2017 sampai 31/09/2017m sahaja ya
PROMOSI SEBULAN JE.




013 6323715-fisz
013 6323715-fisz





SETERIKA PERFECTCARE AQUA SYSTEM


# Menyeterika sebarang pakaian yang boleh diseterika dari sutera hingga ke linen, kapas dan kashmir tanpa perlu melaraskan suhu 

# Teknologi optimal temp-kombinasi optimal temp-kombinasi sempurna suhu dan stim untuk semua pakaian yang boleh diseterika

# Stim yang berterusan sehingga 120 g/min & penggalak stim 240 g

# Sehingga 5 bar tekanan stim untuk menyeterika dengan pantas

# Tapak steam glide untuk kerja menyeterika yang lebih licin

# Easy de-calc, sistem antikerak yang tidak merumitkan dan berkesan


Kenapa pilih IRON PHILIPS dari AMWAY????

1-WARRANTY!!!!

ini big issue tau.. kalau beli dari kawan kt obersea ke,  of cos la murah, tapi takde set iron board..warranty???? kalau rosak nak cari siapa nk baiki???
kalau beli dari amway, if ada masalah leh cari amway!
2 tahun(Malaysia).


 2 kali lebih cepat untuk proses menggosok.
 Tangki air lebih besar.
. Lebih padat dan ringan.
Tidak memerlukan set suhu untuk pakaian yang berbeza

100% MUDAH, SELAMAT DAN CEPAT.


 Boleh di gunakan lebih 3 jam masa penggunaan tanpa henti.


 Pakaian tidak akan terbakar jika di biarkan pada waktu yang lama.


 Sesuai untuk semua jenis pakaian.


. Lebih penjimatan masa.


 Mudah di bawa kemana sahaja.


. Automatik suis terpadam dengan sendiri jika terlupa untuk menutup suis.


PERCUMA Giant Ironing Board.


PERCUMA penghantaran sehingga ke hadapan rumah.



Sunday, August 27, 2017

Jalan jalan Cameron Highland dan Lost World of Tambun 2017

assalam

update untuk last 2 week punya jalan jalan..kalau yang ada baca pasal entry hormon tu, tau la yang kami ada pergi bercuti. since kerja sendiri ni, kami pilih untuk berjalan pada hari orang bekeja.kami pegi Selasa Rabu...kejap je bercuti pun...

asalnya nk ke Lost World OF TAMBUN, Perak tu je.. kami pilih Selasa dan bajet akan tidor semalam di Cameron Highland.. tp bertukar venue dan date pulak. Lost World of Tambun tu TUTUP setiap hari SELASA... nasib baik baca tiket betul betul.. so kami terus ke Cameron Highland je..

oleh sebab hanya 1 malam, kami pegi tempat yang belum kami singgah je..

Dari Kuala Lumpur, exit Tapah untuk ke Cameron Highland. biasa la jalan bengkang bengkok tu..naik pening. tapi oleh sebab tak banyak kenderaan jadi laju jugak sampai nya..kami singgah sebentar di Lata Iskandar...banyak kali naik Cameron Highland, tapi tak pernah singgah pun ,,sebab Lata Iskandar ni  tepi selekoh, jarang nak berhenti sebab susah parking. since tak ramai sangat orang, kami singgah sekejap..


Ya Ampun!!!! sejuk giler air dia..rasa nk mandi je kt situ..tp masa kami datang tu tak nmpak langsung orang mandi...semua singgah untuk begambar.Lata Iskandar tu airnya laju...cantik,, sejuk dan yang penting sekali BERSIH...oh ya, kali ni kami becuti bawak adik ipar sekali, Sakinah.adik suami i..
sebab tu la banyak gambar kami berempat..sebabnya Sakinah la jurugambarnya :)









selesai begambar , kami naik terus ke Cameron Highland.masa kami kesana sudah mula musim hujan kot, di KL memang hujan awal pagi nya. sampai tengah hari ni Cameron da rasa sejuk..angin pun kuat...

lepas singgah lunch di Tanah Rata, kami terus ke Brincang. setelkan urusan Check In..sebelum datang jangan lupa check TRIVAGO ya..kenapa pilih yang mahal sedangkan ada yang murah untuk hotel yang sama???,.hehhe...

Setel letak barang dan baring kejap je kami terus keluar nak berjalan jalan. mungkin bukan musim strawberi, banyak tempat " Pick your OWN strawbery"  TUTUP... penjual strawberi cakap sekarang bukan musim. so buah tak banyak..

kami terus ke Lavender Garden atas dari Brinchang. sebelum ni kami tak pernah pegi tempat tu..tapi sempat la google dulu harga nya berapa.

HARGA TIKET LAVENDER GARDEN 2017
RM10 utk dewasa
RM7 utk kanak kanak * tak ingat

cantik tempatnya .banyak port menarik untuk bergambar....
P/s: Gambar mmg banyak...heheh.mls nk pilih,i tempek semua




















































lama  kami kt lavender ni, sampai dorang tutup Tutup jam 6 petang.
balik dari Lavender garden, singgah jam Pasar Kea Farm tu. beli strawberi cicah coklat :)
start  6 petang ni, Cameron sangat sejuk.angin dia kuat menerpa nerpa pipi..memang sejuk...balik hotel untuk panaskan badan dlu sebelum keluar dinner...nak sentuh air pun rasa sejuk..Brinchang kan tinggi dari Tanah Rata, memang suasana sedikit sejuk..saya pulak tak bawak baju sejuk..kena bertabah la.huhu..

lepas solat jamak untuk magrib dan Isyak, kami keluar dinner kawasan yang berhampiran..tak banyak kedai yang best..so kami makan di Medan Selera dekat Brinchang tu.cepat dan sedap...waktu ni mmg berpeluk tubuh je la..atau peluk anak2..sebab sejuk..kang peluk laki orang tengok lain macam plak kan.serius malam tu sejuk sangat!...

balik dari dinner Elisa tetap la nak makan strawberi. beli paket besar tu 70% dia abeskan sorang, siap cicah coklat bagai..abes strawberi, mintak epal plak,sume orang nk tdo dah, dia sibuk mintak epal.. masalah nya kalau makan sendiri takpe, tp nak mama tolong buatkan. kena gigit then kasi dia.sampai abes sebiji tu..nasib sebiji je!

sebelum tido dah pesan kt anak-anak, esok kena bangun awal, sebab nk pergi breakfast makan kek strawberi..

awal pagi tu, jam 7 atirah da bangun.siap mandi even guna air panas pun tetap sejuk bila melangkah keluar dari bilik air...elisa masih enak dibuai mimpi..semua orang dah siap baru kejutkan dia..Elisa ngelat.tak nak mandi nagis2 sebab sejuk sangat..basuh muka dan XXX then tukar baju baru...,memang sejuk! tak tipu..


terus kami ke BOH Sg Palas.. sebelum ni takpernah pergi tau..sebab nya tak jumpa...masalah Signboard sebenarnya...huhu.bertentangan dgn BEE FARM..orang tak expect kena masuk simpang atas bukit tu..mcm Cameron Valley, ladang tehnya tepi jalan je... tp BOH Sg Palas ni kena masuk simpang kecil tepi jalan...korang nk pergi jgn lupa tgk signboard betul betul


sejuk time ni.nyaman je rasa. English Breakfast..Elisa pilih kk strawberi, Atira pilih Cheese cake,,,

jom layan gambar yang banyak ni
























































sebelum terus ke Lost World Of Tambun, singgah lagi ke pasar Kea  tu. beli strawberi jagung, bunga rose. teh, ubi manis, cendeahati dan bemacam lagi..lepas tu terus shoot ke Ipoh  untuk mandi manda..

sebelum mandi mandi, lunch dulu di restoran berhampiran... kami sampai dalam jam 1.30 kot..ya ampun panas giler!! nak bukak mata pun tak leh...lepas shoot berapa keping pic, terus kami mandi manda .. tak amek pic dah lepas tu..

Lost World of tambun best  tak? bagi saya SO SO je..boleh lah... tak banyak game sangat...tp just nice..maybe sbb dorang ada lokasi air panas, tempat air panas dia cantik sangat....tp panas la..hehe...leh la berendam mencari ketenangan....








hospitality nya bagus, Toilet tempat salin pakaian pun terbaik banyak, luas dan bersih..makan pun tak la mahal sangat.affordable lagi....

ok, malas dah nak menaip..jumpa lagi di next vacay entry



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;