Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, April 23, 2010

BACHELOR PARTY @ Sabak, Taman Melati

Salam,


As promised.. today is last entry before marriage leave. Will be continue after 8th mei 2010. Insyaallah

hahhaa..poyo nye entry..tak party bebenor pon..saja pinjam istillah tu..sebb bachelor party ni sinonim sgt ngn btb yg bkl berkahwin..ape yg bakal diceritakan tak pon semenggah tajuk ok.hehe


Smlm pas abes kerja, jumpa cik tunang dan bergerak ke SG WANG. Ada benda yg perlu dibeli yakni hanya ad di sungai wang.tmpt len da cr masih tak jumpa. Lepas round2 jap ktorg terus je g AU3, KERAMAT. Umah nina dan liya..memang berempat je la..sbb kwn2 yang len tak available.lagipun ajak last minit..bukan ape, kecian kt kwn2 yang len..iye la mlm weekdays.. pastu lk dorg bukan dok dekat..kecian dorg nk kena drive jauh2..tu yg tak ajak rmai..puan anne plak nk join..tp stuck plak kt umah die tak leh kuar..dlm pkul 9.50 mlm sampai umah dorg.sambil tunggu nina dan liya siap, sempat jugak kami berdua abeskan oblong ayam kt depan umah dorg tu..lapor sebenarnye..oblong tu terasa enak sekali dimakan di kala masih panas dan lapar. Plak tu share aje..senang la jadinye kalu berebut2 ni..



Kul 10 mlm kitorang gerak ke SABAK, Taman Melati, KL.


Al kisah nya my besties ni ajak jumpa2 je.konon nk wat ala bachelor party utk ak sempena bakal menjadi hak milik seorg lelaki bernama suami ni..so restoran SABAK ni pilihan nina..kitorang follow je..ktrang sepakat nk mkn steamboat ngn bbq. So kena nek tgkat 2 la..yg mmg da di khaskan utk buffet bbq+steamboat.

enjoy pics ya

posing selepas makan sebenarnye ni..

(mereka yang berkaroke..mula2 segan..ble da skali rasa sgt best dn mahu lg..open gtu..)



Kebetulan masa kitorang g tu, meja yg occupied hanya satu2 nya meja ktorg berempat. Klu nak lg nampak eksyen, kononnya ak mem’book’ satu restoran hanya untuk kami berempat..so privacy okeh..

 
Makanan tak bape ok..tomyam tak best!!..tp ok la…environment ak ks 4 bintang..bab makanan boley ks 2.5 je kot..huhuhu..layanan 4 bIntang...makan stail buffet sebanarnye tak sesuai pun utk kitorang..sebb ,msaing2 tak kuat mkn..cm membzir je byr mhl tp mkn tak byk mne pon..huhu..tp takpe da mmang rezeki kitorang mlm tu..alhamdulliah..da jadi darah daging pon makanan2 tu..hehe..syukur..



Boleh karouke free lg..live la. Mula2 diorang excited gak nk karoke.ye la. Kami berempat je..takde la malu sgt.tp2 ble da plih lagu tbe2 jd rmai plak yg dtg tgk..kitorang assume tetamu yg ade tu ahli keluarga pemilik restoran dan para pekerja..

Malam yang hepy(^_^). Nina ngn liya dendangkan lagu BALDU BIRU pastu nina sungguh2 nk ak menyanyi..huh..ampun ye kwn2 ak mmg tak leh menyanyi ni…huhu..lgsung X ok..plak tu cuak abes ngn mikrofon.sora I bertukar jd monster…haha.


Last song from en.tunang duet ngn nina lagu GURAUAN BERKASIH ..msing2 bernyanyi dengan sangat baik.



Gumbira nya rasa…
Abes beraktiviti jam 12.30 mlm..

BERCERITA TTG PLAN HARI JUMAAT(23.04.2010)HARI NI LA




• Pas kerja encik tunang dtg amek(encik tunang off day arini
• Pastu pergi hentian duta amek ayah yg akan sampai dr kedah



• Bergerak ke rumah kak.jt kt putrajaya..sebb nak amek o-on..nak bawak die skali


• Bergerak ke palong neg 9


• Lepas borak dll , bergerak balik ke cheras
• Lepas anta en tunang(dia kerja sabtu pagi) kt cheras terus patah balik putrajaya..
• Pg esok(sabtu) pg lawat sem kt uitm puncak alam
• Lepas tu gerak ke sungai besar umah mertua kak jat. Ayah nk jemput besan die ke kenduri
• Then gerak blik ke kedah..kalu sempt singgah nibong tebal jap.. umah nyang untuk amek bunga telur yg da di tempah



• Then terus blik ke kuala nerang





Insyaallah andai tak de sebarang halangan.. ak berdoa agar perjalanan dan aktiviti kami dilindungi ALLAH..dan semuanya selamat..to all silent reader dan kwn2..doakan ye segala persiapan dan perjalanan kami selamat…. Dan doakan juga majlis yang bakal diadakan kelak dirahmati dan diberkati..semoga semuanya berjalan lncar..amin…



Thursday, April 22, 2010

kenapa sebelah lelaki bulan 7??

salam..

sebelum bercuti ni ak nk mengupdatekan pasal tarikh sanding dan tarikh bertandang..ramai kwn2 bertanya kt ak..ak pon rasa encik tunang pon mengalami situasi yg sama mengenai tarikh ni..untuk menjawab secara sedikt detail(yang cuba diringkaskan)..so begini ceritanya:

plan asal(october 2009-->tak igt exact date)
  • majlis akad nikah 05.06.2010 sabtu
  • majlis bersanding di kuala nerang kedah 06.06.2010
  • majlis bertandang di palong, neg 12.06.2010
berlaku sedikit kekecohan di mana keluarga sebelah lelaki (kira2 dlm ujung dec 2009) mahu menukar tarikh ke lebey lambat pada asalnya.tp pihak perempuan tak setuju..dorg ada prob ngn 6.6.2010..seperti yg ak ceritakan pada entry lepas(korg cr blik ye..wat masa skng ak lom reti nk linkkan kt page sndri..huhu(T_T)).
kt kg ak da penuh ngn kendri..so dorg tk leh nk kompromi..ayah ak setuju if di awalkan..so perbincgn seterusnya setuju ngn tarikh2 berikut:

plan ke 2(jan 2010)
  • majlis akad nikah 28.05.2010
  • mjlis sanding 29.05.2010
masih tak setuju..ayah ckp tak boleh tarikh tu..alasan nya anak2 tak dpt balik..okes..berbincag lg..,sebelah laki tak kesah hari ape pon except 6.6.2010.so takperlu tya lgi pihak lelaki..selepas bncg ngn encik tunang:

plan ke 3(middle of jan 2010)
  • majlis akad nikah 30.04.2010
  • majlis bersanding di kuala nerang, kedah  01.05.2010
  • majlis bertandang di palong, neg 9 10.07.2010
berbalik kepada tajuk entry..
kenapa gap antara mjlis sanding di kedah jauh sgt.sampai 2 bulan..ini antara reasonnya:-
  • encik tunang ckp x nk buat bulan 5 kelam kabut sgt.byk kos memandang perjalanan yg panjang.
  • bulan 6 tak leh buat sbb dkt kg die pon da penuh ngn kendri kendara(rs sesaktol klu wat bulan 6)
  • bulan 7 is ok..
  • selain tak kelam kabut, sempat kami nk gain blik wet utk persiapan sebelah sana..sempat untuk 2 bulan gaji..(bagi kami yg bergaji kecik ni--tak mmpu nk kuarkan wet byk sekali gus..hehe)
  • both parents  langsung tak beri halangan utk buat bulan 7.
one more thing, sedara sebelah encik tunang, di Baling kedah pon nk wat mjlis utk ktorg. ayah encik tunang ni berasal dari baling. so adik beradik  my future FIL  ramai kt baling dan utara. diorang sgt beria nk watkan satu mjlis meraikan ank buah dorg ni..sbb encik tunang dan family jrg gler blik kedah..so ini la masa yg sesuai untuk diorang sedara mara berkumpul..pada mulanya ak igt kecik2 je just doa selamat ke ape..tp len plak jdnye..bulan 2 aritu masa parent encik tunang dtg umah nk ks wet hntran, sedara mara die dtg jugak..dorg gtau kt parent ak , dorg nk wat mjlis smbut menntu kt baling pada AHAD 02.05.2010..fuh...penig jugak tu..sbb nye ak tak tau nk pakai bj ape..mekap sape nk mekap pon tak tau..so blik kg tggu dan lihat la..sbb before ni tak terpikir lgsung ade lg event tmbahan selain kt kola nerang dan palong..

so bila da jd cmni..sgt sesuai la mjlis sebelah laki di buat bulan 7..hehe..tak kelam kabut.
ada jugak yg mengusik, lmbt mjlis sebelah laki kang da nek pelamin ber3 plak...hohoho..malu la i.. nmpak benor gelojoh nye..heheh.tp klu da rezeki takkan kte nk tolakkan..wait and see je..da nama pon da kwen kn tme tu..hehhe..antara tujuan berkahwinkan menghalalkan persetubuhan dan mendapatkn zuriat..so itu la jwpan nye..semuanya terletak pada rezeki dari ALLAH

okes..itu je jwpan serba ringkas dan sedikit merepek2 dr tuan punya blog..
utk silent readers, kwn2 blog dan kwn2..jika ada rezeki dan kelapangan, jemput la ye mjlis kami samada di neg 9 dan kedah ye....


note: mlm ni ada dinner ngn kwn2 bujang i d  keramat...hope everything going smooth..tak sbr nk sembang ngn dorg,

Tuesday, April 20, 2010

10 hari lgi

salam..

ikut wedding sticker ni, da tak smpai 10 hari lagi nk bergelar "bini org"...member2 da mkin bertye psal persiapan..
for those who prays for my wedding, tq so so so much..semoga semuanya berjalan lancar..amin.
SEM da mkin sedih..ak pon tak tau nk ckp camne da..sabor je la..itu je yg mmpu

berkisar persiapan kahwin..tak tau nk cte cmne..bape percent da siap pon stil blur even mmg da ade list what to do..rambang nye ak rs dlm 75% je kot da siap..byk d.i.y..so kena blik kg utk uruskan segala persiapan...

perasaan??
  • sudah terasa cuak..boley ke ak memikul tggujawab sbg isteri ni..lain status isteri drp awek or tunang  ni...hoho
  • nerves pon ada..
  • segan dan malu pon terlintas
  • heppy harus la ada
  • sedey jugak sis tak dpt blik..
kesihatan??
  • tak bape nk sihat sgt...selesema menyerang..
  • menuju ke demam..hope get well soon la..
  • rsau= stress??
ari jumaat ni last day keja before marriage leave..ari jumaat ni je la last entry den..pastu cuti 2 mggu..no update okes..
no internet access dan mahukan cuti sepenuhnya..after msuk kerja blik br ada update okes

Friday, April 16, 2010

tukar background lagik!!!

klu perasaan da byk kali ak tukar backgrond.. ape maknanye???
  • selalu tak puas ati ngn background
  • cepat busan
  • ade masa..hehhehe ngelat je
  • masih belum jumpa yg berkenan di hati
  • mengada-ngada...

perlu ke show off???

berkisarkan ketidak puasan hati di fb..huhu..(sila jgn terlalu  menunjuk2)

ada la sorg hamba allah ni..ntah nape ktorang sume tak bape ske kt die.. even da lme gler tak jumpa, msih igt lg perangai die zmn skolah menengah dlu...
ak igt ak je yg tak bape gemar..tup2, sorang sorang kwan ak ks rspon yang sama..nape ktorang rsa benda yang sama???
ynag lagi harunye, org yng tak penah kenal dia pon rsa dia ni annoying sgt..siap mntak dijauhkan lg...(org tak knl lgsung)

ish2...plak tu baru2 ni dia pamerkan lagi sikap yang sama..nape camtu ek?pasan sgt la...org kdg2 poyo je komen baik2..takpe lak.die tak de kaitan sgt..tp kesah die melbatkan kwn bek ak juge..so ak amek tau jugak la sket..

tak kesah la..semoga berkekalan la..

pssst: ak telah menmbahkan titik itam di hati lg..ish2...jgn amekkesah hl org leh tak pzah????

Thursday, April 15, 2010

abg pendi, k.nani, irsyad dan izzad

lanjutan dari entry yang lepas..
  • my elder brother...nama penuh hasrolaffendi a.k.a abg pendi..tahun ni cukup umor abg pendi 30 thun. da selamat berkahwin pada usia 23thun..dengan pilihan hati dari terengganu..ini la gerangan wanita pujaan beliau..puan rosnani dari Besut, Terengganu
  • pasangan ini merupakan lilin yg suka membakar diri ye kwan2..dorg ni ni cikgu di Kuala Berang terengganu..baru je dpt posting kt sana..thun 2008(betul ke ek) rasa nya betol la tu..
  • abg pendi seorg yg romantik, kreative, pandai jaga anak dll..ini pandangn peribadi ak la.
  • kak nani plak seorg yg cermat+teliti+kemas...pandai btol susun atur umah die..cantik je(ini gmbran rumah dorg kt besut..kt kola berang den tak poi lg)
  • abg ngn kak nani antara watak penting dlm urusan perkahwinan ak ni..abg pendi la si tukang yg membuat pelamin di bantu rapat oleh kak nani..(untung ada abg yg kreativ+rajin ni)
  • ble da bermertuakan org jauh ni..standard la jrg blik kg sgt..tp sgt bertuah dorg ni..kerja cikgu..tme cuti skolah je boleh blik kg spend mse ngn fam..sgt best tu..klu kerja biasa susah sgt la...ak ske je tgk dorg ni..
  • dikurniakan sepasang anak kembar pada awal perkahwinan..tp belum rezeki lg untuk pasangan ni..si kembar sempat hidup dlm rahim kak nani selama 6 bulan je..selepas itu kembali ke rahmatullah..mereka ini ialah siti khadijah dan siti fatimah
  • selepas 1 thun kot, dpt lagi rezeki..anak lelaki..irsyad fitri sbg cucu sulung..skang da berusia 5 thun (17.12.2005)
  • 2 thun berikutnya dpt lagi anak lelaki..izzad farish..2 thun lebey



walopon gmbr abg pendi agak sensored sket..ak letak jugak..sbb nmpak nice je dorang 3 beranak ni..

enjoy the pics ya...this pic taken on dec 2009..during family vacation to langkawi..


Tuesday, April 13, 2010

my cute little sisters and brother

dedikasi buat adik2 ku yg tersayang....
a
(pic was taken during hari raya 2009-->kami berempat je ada..abg akak sume beraya umar mertua..pic ngn ayah takde..sbb dat tme ayah belom blik dr msjid)


ak anak tengah dari 7 beradik..ada seorg abg, 2 org kakak, seorg adik lelaki dan 2 org adik perempuan..entry ini hanya pasal adik2 ak saja..buat elder sibling, next entry je i story mory..
memperkenalkan..

mohammad hafizi johari a.k.a mat pg





  • muda 3 tahun dari ak..dilahirkan pada 17.6.88..so umur mat pg skang adalah 22 thun.(layak mengundi dah)
    status diri adalah berpacaran dengan kekasih hati

  • mat pg sekarang masih dalam praktikal di PMC, Alor Setar.. insyaallah tamat pratikal dlm mei 2010..dan beliau boley start berkerja...(lega ati ayah..da kurang beban)

  • satu hal yg ak suka ttg mat pg ni, die suka teman ak sembang..tme ak blik kg, bila kt dapur dia rajin datang borak2 ngn ak tme ak masak..so takde la snyi je..ade je nk diceritakan

  • kegemaran kami sama iaitu air kelapa muda(buah nyok)..kalu ak balik kg, ak akan pujuk dia supaya tolong ak dptkan buah nyok.jolok ngn galah je..sbb mat pg tak reti panjat.paling dsyat penah ktorang amek ada la smpai 20 biji..hahah...makan smapi buncit)

  • siti hasmah a.k.a sem


    sem skang da berusia 20thun(28.07.1990)..gap ak dan sem 5 thun..tp tak terasa sgt pon kekecilan dr beliau..sebb dia lg besar dr ak..rasa cam kawan sebaya ja

  • sem belajar di UITM puncak alam dlm bidang fisioterapi..

  • ayah nk sgt sem jd doctor..tp ada beberapa perkara yg berlaku seawal ke masukkan dia di U,mmg da bukan rezeki dia..tapi bagus jugak fisioterapi ni...as long dia passionate dlm bidang yang dia amek..kami ksi support je la

  • sgt busy di U.sejak skolah lg..dr sekolah rendah la senang ckp..die ni busy je memanjang..pegang jawatan itu ini..kt U pun sama..kdg2 rs geram pon ade.br nk berpoya2 ngn dia, tup2 ade je aktiviti die yang len

  • bab shopping plak, ak selalu je tak berkenan ngn citarasa dia..nmpak tak ok aje klu dia pilih..haha..ak la manusia slalu kutuk citarasa die..hahaha.

  • dia la antara org kuat utk mjlis perkahwinan ak ni..byk sgt die da tolong..dr segi kewangan masa dan support..sedey bila dia tak leh balik my wedding..

  • sgt sedih mengenangkan masa yg bakal tiba tp die tak leh join..tp die masih tnjukkn support utk mjlis ak..slalu tepon ak tanyakan progress utk mjlis ak nnti..kdg2 nk marah pon ada..iye la bertanyakan itu ini..tp takleh balik pon...ak ptt bersyukur..die sgt concern ttg mjlis ak..byk gler die support ak...byk sgt...love u so much sis

  • satu tentang sem ni..bab bercintan dia agak loser..hhuhu.statement kejam..still searching for the best one..takpe la..mungkin belum jumpa jodoh untuk dia..yang dtg sebelum ni sekadar pengalaman la..compare ngn ak, ak jumpa sorg je laki utk jd bf, tunang dan suami..sem jumpa beberapa bf..but for her destiny still blur..ak selalu doakan sema kan jumpa jodoh yg compliment ngn sem...

  • ape pun ak syg adik2 ak

hafawati a.k.a afa

(pic was taken during hari raya 2009)


  • afa tahun 2010 ni baru nak amek spm(17.03.1993)
  • sgt suka mekap dan bercantik2

  • adik ak sorg ni dr form 1 da bercintan cintun...ntah bape rmai bf die..tp de latest ni , bf pling lme dia ada..cinta monyet kot..belum pasti..klu ada jodoh dorg, kre paling lama bercinta la kot

  • afa ni kesukaan dia adalah menjadi kastam..dlu mse kecik lg dia ske activiti ni..selalu selongkar beg ak..beg akak2 dia..haha.smpai da besar pon sme..nk tgk ada ape dlm beg akak dia
    since akak abg dia da besar, keja jauh2, dia la peneman mak ayah di kg

  • dia ni die hard fan ak..hahha. suma benda yg ak wat dan ak beli suma dia suka..die ckp klu nk beli ape2 soh kpzah yg pilih..dia nk ape yg kpzah pilih dan ada..admired sungguh dia..terharu jdnya..haha
  • dia teringin nk jd pengapit ak..akak ak da ckp afa ni nmpak muda sgt kot..tp die beria sgt nak..before ak lantik hasmah lg..dr thun lepas dia yg pasang angan2 nk jd pengapit...
banyak lg sebenarnya ak nk cerita...tp masa mncemburui..hahha..len kali je la..
apa pon ak just nk gtau..ak sgt syg adik2 ak....

Monday, April 12, 2010

update--> ( 2 minggu je lagi)

update ringkas..

mak dtg kl. sehari je sbb nk anta baju kwn2 k.jat tempah, nk tgk tgk cucu+anak, nk jln2 cr barang2 sket. ak ngn mak berdua je jln2 area msjid jamek. si -o-on sgt nk ikut..da paus wat hide and seek..sedey je tgk muka die nk ikut tu..tp kena keraskan ati tak ks die ikut..sbb ak ngn mak nk g msjid jamek yg rmai ng org tu..tghari lak tu..sian kt budakkecik tu..
  1. mak belikan tudung untuk kwn2 dia merangkap org kg yg dtg wat kerja nnti
  2. mak belikan adik afa kebaya pink(maybe die la pengapit ak..ini ak berani konfem..beforekan ak da gtau adik ak sem tak leh blik sbb final exam..replace ngn kwn ak liya..tp 7.4.2010 yg lalu adik bongsu liya meninggal..so ak tak berani berhrap liya dapat luangkan masa jd pengapit ak-->walopon ak berharap)
  3. bunga telur/bunga pahar ak masih belum siap..tak nampak rupa bunga telur pon lagi(ak spatutnya da boley rs cuak..)
  4. baju nikah done tp manik untuk pergelangan tgn msih lom siap..adoi..
  5. nk gubah hntran..tp masih delayed
  6. kad jemputan da edar..tp masih hold utk kwn2 area kl ni yg mana ak da jnji nk g anta by hand..umah mynad,umah kshah,shena, dll..msih blom terlaksana--pusing nye...
  7. facial appointment kena ajdust lg..hope by 19hb da leh setel kt ree's skin bndar baru bangi(adik ak sem ks voucher free-adiah la kononnya)
  8. byk sbnr nya lom siap..tp ak blur..

ayah dtg amek ak 23hb ni..sbb ak tkot drive sorg..iye la.ak bercuti awal..akak ak tak blik lg sbb die msih kna mengajar..sem plak tgh final..oleh sebb itu ayah ak dtg dr kedah utk menjemput daku pulang..ayah dtg nek bas then blik sama2 ngn ak nek keta..klu bwk keta sorg berjggut la nk smpai..ngn jauh (500km++) + ngntuk lg..hohoho..bahaya ok..

apa ye ak ptot lebey memberi keutamaan????boley tak korg ksi hint sket ape yg ptt ak rso dan titikberatkan..ak tkot ak terlepas pndang la...help me please!!!!

Thursday, April 8, 2010

angin!!!

ak baca dari blog ni puan ana..
mahu jugak menempek di blog ni..oleh kerana ak merupakan anak ke empat dari tujuh,
so ak layak dinobatkan sebagai wanita angin...bila baca kembang kempis jap idong den..wowo ..sumanya nampak baik sekali..hakikat nya????hahha..hanya ak, dia, kamu dan mereka he yang tahu...
Angin meredakan kehangatan, menjadi sumber tenaga.

Wanita yang berunsurkan angin:

* Mempunyai sifat lemah lembut dan menyenangkan suami. -->wowo ak lemah lembut ke???
* Pandai bermain kata dan memujuk rayu. --> encik tunang ckp ak kuat membebel..maybe itu merupaka kepandaian bermain kata kata kot
* Sopan santun dan berbudi pekerti mulia. -->pilihan mertua neh..kena memperbaiki diri kearah itu la gamaknye..skang rsa cam tak bape layak je
* Bijak mewujudkan suasana selesa.-->ini saya suka
* Hati yang cepat berubah ubah.--> ini paling tepat

Sunday, April 4, 2010

cerita tentang inai

OKes,mood diawal pg ahad di kampung..sgt la aman..adik ak si pzi da g praktikal kt PMC cam biasa..afawati plak da g skolah(ari ahad-hari bekerja di kedah) sj inform..walopon ak tau sume da sedia maklum..ayah ngn mak da kuar g kebun awl2 pg td..

tinggal ak je yg sedang online msih hidup kt umah ni..semah ngn o-on lom bangun pon lg..

okes,alamak ai..da tersasar dr nk cerita ttg inai..cam ni,semalam masa masuk bilik afa,ak ada nmpak inai tiub..so oleh kerana perasaan ingin mencuba,ak pun amek la try..cube korang tgk hasil die

(sila abaikan ketembaman jariku (T_T) dan ketidak kemasan pada jari den yo..nama pon torai..hehhe..takde letak salotape ke ape..so tak kemas la jdnye)
jenama henna: DOLAR KONE HENNA PASTE-for nail and palm also
harga: rm2.90
PErcubaan dijalankan kepada 2 jari shj..mula2 ak cuba kt jari kelinking(btol ke ak eja ni)..ak pakai dalm 15 minit..sbb ak bc kt arahan die ckp kena sampai die kering..pas cam agak2 da kering ak terus je cuci.....tup2 hasil die jari ak jd kaler itam..bruk gler..SO LAGI LAMA PAKAI G ITAM..TAK SESWAI OK!!
Pas tu ak try skali lg kt jari manis..ak pkai inai cam bese..dan tak sampai 5 saat pon lepas pkai ak tanggalkan..then da bersih ak sapu ngn minyak baby..hasil dia ak ske..
so pasni ,sila pakai dgn sekejap shj..so 2 minit before nk akad pon eh pakai..kejap je dan tak payah susah2 nk giling ke ape..
ini arahan dari kotak henna tersebut(daku translate je la senang):-

  1. sebelum mendekorasi,basuh/cuci bahagian tersebut menggunakan sabun

  2. setelah selesai mendekorasi ats bhgian yg anda kehendaki,sila tunggu sehingga ia kering(my advise jgn biar smpai kering..korg letak kejap je..ku bior kering jd itam belegam)

  3. setelah kering sepenuhnya, tanggalkan henna yg sudah kering menggunakan kertas tisu atau tuala(tak perlu tunggu kering-terus je lap gne tisu ke ape)

  4. setelah tanggalkan henna tersebut, sapukan sebarang cream atau minyak rambut on decorated part and leave it 30 min(ini mmg ptt wat..supaya kaler henna long lasting)

  5. akhirnya cuci dengan air putih

  6. elakkan penggunaan air sabun on ur decorated part untuk hasil yg memuaskan.
so kepada bride to be..ini hanya salah satu cadangan je a..so far ak penah try pkai henna tiub/kone jenama len mmg kna tggu kering br kaler die cantik..yg jenama ni kejap sgt pkai da cntik...klo rs berkenan g la servey2 kt mne..ak rs supermarket ade je kot..adik ak beli kt kola nerang gak..minisupermarket je...
mak ak ckp kaler die ok if tak itam,..tp mak ak ckp klu inai dari pokok ni die ks mnfaat perubatan jugak..walopon hasil die tak brapa terang..tp pilihan ak ttp henna tiub ni..mudah ringkas dan murah..tak yah nk g cari inai pokok,giling dan sebgainye..klu pkai inai pokok ak da takleh wat kerja len da dm mse 2 jam..keras je..end up hasil die oren je..hahha
depend kepada korang punye kesessuaian dan kehendak la..hahaha..sj je nk kongsi..bye..hehhe

Thursday, April 1, 2010

save the date please!!!

untuk sume readers
anda dijemput menghadiri majlis perkahwinan saya dan en tunang pada:




tarikh: 01.05.2010(sabtu)
lokasi: 27 felcra belimbing tualak,06300 kuala nerang, kedah.

kehadiran anda akan menambahkan seri dan kemeriahan majlis kami..
p/s: drop your adress ye untuk tujuan pengeposan kad jemputan...

ikhlas dari norhafiszah dan syahnon(sj menggedik letak pic sndri)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;