Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, April 23, 2010

BACHELOR PARTY @ Sabak, Taman Melati

Salam,


As promised.. today is last entry before marriage leave. Will be continue after 8th mei 2010. Insyaallah

hahhaa..poyo nye entry..tak party bebenor pon..saja pinjam istillah tu..sebb bachelor party ni sinonim sgt ngn btb yg bkl berkahwin..ape yg bakal diceritakan tak pon semenggah tajuk ok.hehe


Smlm pas abes kerja, jumpa cik tunang dan bergerak ke SG WANG. Ada benda yg perlu dibeli yakni hanya ad di sungai wang.tmpt len da cr masih tak jumpa. Lepas round2 jap ktorg terus je g AU3, KERAMAT. Umah nina dan liya..memang berempat je la..sbb kwn2 yang len tak available.lagipun ajak last minit..bukan ape, kecian kt kwn2 yang len..iye la mlm weekdays.. pastu lk dorg bukan dok dekat..kecian dorg nk kena drive jauh2..tu yg tak ajak rmai..puan anne plak nk join..tp stuck plak kt umah die tak leh kuar..dlm pkul 9.50 mlm sampai umah dorg.sambil tunggu nina dan liya siap, sempat jugak kami berdua abeskan oblong ayam kt depan umah dorg tu..lapor sebenarnye..oblong tu terasa enak sekali dimakan di kala masih panas dan lapar. Plak tu share aje..senang la jadinye kalu berebut2 ni..



Kul 10 mlm kitorang gerak ke SABAK, Taman Melati, KL.


Al kisah nya my besties ni ajak jumpa2 je.konon nk wat ala bachelor party utk ak sempena bakal menjadi hak milik seorg lelaki bernama suami ni..so restoran SABAK ni pilihan nina..kitorang follow je..ktrang sepakat nk mkn steamboat ngn bbq. So kena nek tgkat 2 la..yg mmg da di khaskan utk buffet bbq+steamboat.

enjoy pics ya

posing selepas makan sebenarnye ni..

(mereka yang berkaroke..mula2 segan..ble da skali rasa sgt best dn mahu lg..open gtu..)



Kebetulan masa kitorang g tu, meja yg occupied hanya satu2 nya meja ktorg berempat. Klu nak lg nampak eksyen, kononnya ak mem’book’ satu restoran hanya untuk kami berempat..so privacy okeh..

 
Makanan tak bape ok..tomyam tak best!!..tp ok la…environment ak ks 4 bintang..bab makanan boley ks 2.5 je kot..huhuhu..layanan 4 bIntang...makan stail buffet sebanarnye tak sesuai pun utk kitorang..sebb ,msaing2 tak kuat mkn..cm membzir je byr mhl tp mkn tak byk mne pon..huhu..tp takpe da mmang rezeki kitorang mlm tu..alhamdulliah..da jadi darah daging pon makanan2 tu..hehe..syukur..



Boleh karouke free lg..live la. Mula2 diorang excited gak nk karoke.ye la. Kami berempat je..takde la malu sgt.tp2 ble da plih lagu tbe2 jd rmai plak yg dtg tgk..kitorang assume tetamu yg ade tu ahli keluarga pemilik restoran dan para pekerja..

Malam yang hepy(^_^). Nina ngn liya dendangkan lagu BALDU BIRU pastu nina sungguh2 nk ak menyanyi..huh..ampun ye kwn2 ak mmg tak leh menyanyi ni…huhu..lgsung X ok..plak tu cuak abes ngn mikrofon.sora I bertukar jd monster…haha.


Last song from en.tunang duet ngn nina lagu GURAUAN BERKASIH ..msing2 bernyanyi dengan sangat baik.



Gumbira nya rasa…
Abes beraktiviti jam 12.30 mlm..

BERCERITA TTG PLAN HARI JUMAAT(23.04.2010)HARI NI LA




• Pas kerja encik tunang dtg amek(encik tunang off day arini
• Pastu pergi hentian duta amek ayah yg akan sampai dr kedah



• Bergerak ke rumah kak.jt kt putrajaya..sebb nak amek o-on..nak bawak die skali


• Bergerak ke palong neg 9


• Lepas borak dll , bergerak balik ke cheras
• Lepas anta en tunang(dia kerja sabtu pagi) kt cheras terus patah balik putrajaya..
• Pg esok(sabtu) pg lawat sem kt uitm puncak alam
• Lepas tu gerak ke sungai besar umah mertua kak jat. Ayah nk jemput besan die ke kenduri
• Then gerak blik ke kedah..kalu sempt singgah nibong tebal jap.. umah nyang untuk amek bunga telur yg da di tempah



• Then terus blik ke kuala nerang





Insyaallah andai tak de sebarang halangan.. ak berdoa agar perjalanan dan aktiviti kami dilindungi ALLAH..dan semuanya selamat..to all silent reader dan kwn2..doakan ye segala persiapan dan perjalanan kami selamat…. Dan doakan juga majlis yang bakal diadakan kelak dirahmati dan diberkati..semoga semuanya berjalan lncar..amin…



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;