Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, April 13, 2010

my cute little sisters and brother

dedikasi buat adik2 ku yg tersayang....
a
(pic was taken during hari raya 2009-->kami berempat je ada..abg akak sume beraya umar mertua..pic ngn ayah takde..sbb dat tme ayah belom blik dr msjid)


ak anak tengah dari 7 beradik..ada seorg abg, 2 org kakak, seorg adik lelaki dan 2 org adik perempuan..entry ini hanya pasal adik2 ak saja..buat elder sibling, next entry je i story mory..
memperkenalkan..

mohammad hafizi johari a.k.a mat pg





  • muda 3 tahun dari ak..dilahirkan pada 17.6.88..so umur mat pg skang adalah 22 thun.(layak mengundi dah)
    status diri adalah berpacaran dengan kekasih hati

  • mat pg sekarang masih dalam praktikal di PMC, Alor Setar.. insyaallah tamat pratikal dlm mei 2010..dan beliau boley start berkerja...(lega ati ayah..da kurang beban)

  • satu hal yg ak suka ttg mat pg ni, die suka teman ak sembang..tme ak blik kg, bila kt dapur dia rajin datang borak2 ngn ak tme ak masak..so takde la snyi je..ade je nk diceritakan

  • kegemaran kami sama iaitu air kelapa muda(buah nyok)..kalu ak balik kg, ak akan pujuk dia supaya tolong ak dptkan buah nyok.jolok ngn galah je..sbb mat pg tak reti panjat.paling dsyat penah ktorang amek ada la smpai 20 biji..hahah...makan smapi buncit)

  • siti hasmah a.k.a sem


    sem skang da berusia 20thun(28.07.1990)..gap ak dan sem 5 thun..tp tak terasa sgt pon kekecilan dr beliau..sebb dia lg besar dr ak..rasa cam kawan sebaya ja

  • sem belajar di UITM puncak alam dlm bidang fisioterapi..

  • ayah nk sgt sem jd doctor..tp ada beberapa perkara yg berlaku seawal ke masukkan dia di U,mmg da bukan rezeki dia..tapi bagus jugak fisioterapi ni...as long dia passionate dlm bidang yang dia amek..kami ksi support je la

  • sgt busy di U.sejak skolah lg..dr sekolah rendah la senang ckp..die ni busy je memanjang..pegang jawatan itu ini..kt U pun sama..kdg2 rs geram pon ade.br nk berpoya2 ngn dia, tup2 ade je aktiviti die yang len

  • bab shopping plak, ak selalu je tak berkenan ngn citarasa dia..nmpak tak ok aje klu dia pilih..haha..ak la manusia slalu kutuk citarasa die..hahaha.

  • dia la antara org kuat utk mjlis perkahwinan ak ni..byk sgt die da tolong..dr segi kewangan masa dan support..sedey bila dia tak leh balik my wedding..

  • sgt sedih mengenangkan masa yg bakal tiba tp die tak leh join..tp die masih tnjukkn support utk mjlis ak..slalu tepon ak tanyakan progress utk mjlis ak nnti..kdg2 nk marah pon ada..iye la bertanyakan itu ini..tp takleh balik pon...ak ptt bersyukur..die sgt concern ttg mjlis ak..byk gler die support ak...byk sgt...love u so much sis

  • satu tentang sem ni..bab bercintan dia agak loser..hhuhu.statement kejam..still searching for the best one..takpe la..mungkin belum jumpa jodoh untuk dia..yang dtg sebelum ni sekadar pengalaman la..compare ngn ak, ak jumpa sorg je laki utk jd bf, tunang dan suami..sem jumpa beberapa bf..but for her destiny still blur..ak selalu doakan sema kan jumpa jodoh yg compliment ngn sem...

  • ape pun ak syg adik2 ak

hafawati a.k.a afa

(pic was taken during hari raya 2009)


  • afa tahun 2010 ni baru nak amek spm(17.03.1993)
  • sgt suka mekap dan bercantik2

  • adik ak sorg ni dr form 1 da bercintan cintun...ntah bape rmai bf die..tp de latest ni , bf pling lme dia ada..cinta monyet kot..belum pasti..klu ada jodoh dorg, kre paling lama bercinta la kot

  • afa ni kesukaan dia adalah menjadi kastam..dlu mse kecik lg dia ske activiti ni..selalu selongkar beg ak..beg akak2 dia..haha.smpai da besar pon sme..nk tgk ada ape dlm beg akak dia
    since akak abg dia da besar, keja jauh2, dia la peneman mak ayah di kg

  • dia ni die hard fan ak..hahha. suma benda yg ak wat dan ak beli suma dia suka..die ckp klu nk beli ape2 soh kpzah yg pilih..dia nk ape yg kpzah pilih dan ada..admired sungguh dia..terharu jdnya..haha
  • dia teringin nk jd pengapit ak..akak ak da ckp afa ni nmpak muda sgt kot..tp die beria sgt nak..before ak lantik hasmah lg..dr thun lepas dia yg pasang angan2 nk jd pengapit...
banyak lg sebenarnya ak nk cerita...tp masa mncemburui..hahha..len kali je la..
apa pon ak just nk gtau..ak sgt syg adik2 ak....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;