Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, January 26, 2014

Kehamilan ke 2:10 minggu. sakit pinggang dan Ostematrik


Assalam

alhamdulillah kandungan sudah melebihi minggu ke 10.semuanya berjalan sangat mudah dan lancar, yg tak lancarnya tahap kemalasan untuk memasak tu macam melampau je,boleh buat alasan penat,so tapau je kt kedai.bukanlah bermaksud beruntung suami tak kesah..alhamdulillah dia memahami..takde la direct seminggu tak masak kan.hehehe.ada hari hari saya masak juga..(ayat cover kan)hehe

loya pening jarang terasa,,yang dirasakan adalah sakit pinggang,,huhuh.baring serba tak kena.masa duduk buat kerja tak rasa sangat..nak baring yang rasa sakit.mungkin sebab atirah malam malam masih menyusu. even niple memang rasa sakit.huhu.tapi atirah tetap menyusu..huhu.lucky nw tirah da mula minta susu botol..seronok.tgh malam nak tidor masih mencari susu mak die jugak,huhu

saya minum susu ye setiap malam.untuk dapatkan anak yg kulit cantik, saya tambahkan sesudu ESP shaklee..hahhaa.....niatkan dalam hati..tapi rupa bentuk rahsia Allah..kita hanya berusaha..terbaca di internet khasiat ESP Shaklee yang 1001 katanya..so setiap malam amalkan segelas susu ANMUM yang ditambah dengan sesudu ESP Shaklee..

mungkin penyerapan kalsium atau kalsium yang diserap tu tidak mencukupi bagi ibu yang sedang hamil dan menyusukan Si Toddler Atirah yang hampir 3 tahun tu, membuatkan saya rasa sakit pinggang.. so saya tanya kawan2..macam mana nak atasi. dorang suggest try consume Ostematrik dari Shaklee.
banyak pembacaaan dilakukan akhirnya saya beli sebotol Ostematrik

Oleh sebab saya memang minum susu ANMUM setiap hari, saya punye Upline (Sofiah) cadangkan hanya consume 2 biji pil Ostematrik sahaja.Kalsium yang diambil melebihi dosage juga tidak baik untuk kesihatan ya..so setiap pagi selepas sarapan pagi saya amalkan 2 biji Ostematik Shaklee ni..Alhamdulillah mudah ditelan tanpa rasa tersekat di kerongkong..







saya sudah amalkan 3 hari.alhamdullillah rasa sakit pinggang saya beransur hilang..seronok sangat :)

baru baru ni da register prenatal check up di KLINIK PUTRIJAYA..da scan semua.alhamdulillah da ada heartbeat baby.pergi berdua dengan atirah je.kemain happy lagi atirah kt Klinik tu sebab bukan dia yang diperiksa..cuba kalau die yang demam..laju je mulut cakap tak nak ubat.tengok doktor pun nagis..hehhe..

ok..korang yg ada sakit belakang or sakit pinggang while pregnancy tu cuba la try Ostematrik.untuk yang tak lalu minum susu, korang disarankan untuk amalkan 4 biji Ostematrik sehari..

nak beli Ostematrik SHAKLEE?? saya poskan seluruh Malaysia ye..harga ahli je..
harga pasaran RM61..nak beli dengan harga ahli???leh je.kontek saya k

ada 120 biji ye..:)

ID shaklee terbaru:1105635

if nak wassap saya k
0136323715
-- 

Friday, January 10, 2014

FISSTICKER: Update koleksi terbaru sticker plain

assalam

www.fissticker.com

di blog dan di FB sudah lambat dikongsikan koleksi tempahan sticker.alasannya mood nak upload dan edit gambar ilang.serius.nak edit pic sticker untuk tatapan korang sangat lah ke laut.even banyak sangat pic yg minta diedit..huhu

kenapa perlu edit? saya edit untuk letak segala info tentang saiz dan harga stiap sticker.untuk memudahkan korang buat pilihan

kali ni  sy paparkan sticker plain terbaru.sangat nice sebab ada 12 warna..korang tak leh request nak kunign je or merah je..huhu.sebab sticker ni datang dalam 12 turutan warna yg sama..mean ada hijau, ada kuning, ada purple, ada pink...

saiz: 4.6cm x 1.3cm
warna: 12 warna
harga : rm20 untuk 100pcs
CETAKAN HITAM KALIS AIR








Korang yang berminat nak jugak sticker ni leh kasi detail macam ni k
Nama: 
Alamat: 
No hp: 
Saiz,:
 Payment :maybank/CIMB 

Hubungi saya:-
 Email: norhafiszah@gmail.com 
Whatsapp/sms:0136323715
 FB: fissticker 

Di Fissticker,kami hanya menggunakan resin ribbon waterproof black only.insyaallah takde masalah dan sangat kalis air..please buy with confident 


Kos POS LAJU
SEMENANJUNG : RM6
SABAH SARAWAK :RM9

Tuesday, January 7, 2014

PENGUMUMAN: PERUBAHAN DELIVERY FISSTICKER

Assalam

buat para pelanggan yang menempah sticker yg mana saya pos hari KHAMIS(02/01/14) jumaat (03/01/2014) semua rekod delivery masih tiada dalam system. saya tak tahu kenapa lambat sangat delivery kali ni.selalunya tak lambat pun.huhu.maybe dorang tak pungut lagi atau terlalu byk kerja pos atau sebagainya..yg penting semua delivery masih tak tahu status..sy runsing pening dan rimas!!kenapa khidmat pos malaysia di cawangan pos bandar tun razak cheras ni terlalu lambat progress nya..JAMINAN ESOK SAMPAI! PENIPU SGT. sy paham jaminan sampai esok utk zone A je..tp masalah nye yg dlm zone pun 3 hari tak sampai2 ape cita?????

okes.oleh yang demikian, pihak FISSTICKER buat keputusan untuk menamatkan perkhidmatan menggunakan POS EXPRES.

EFFECTIVE 13/01/2014:
semua penghantaran sticker akan menggunakan khidmat pos laju.oleh hal yang demikian, secara tak langsung kos delivery adalah RM6.

bukan lagi RM3.

mohon kerjasama customer customer untuk memahami kenapa rate postage dinaikkan. supaya kadar kesampaian sticker kepada kalian lebih cepat dan telus...

FISSTICKER telah membuka akaun dengan pos laju. insyaallah segala urusan delivery selepas ini akan dipermudahkan

untuk kalian yang ingin menempah sticker boleh langsung buat tempahan ye,,

whatssap 0136323715

Thursday, January 2, 2014

kehamilan ke2: 7 minggu

assalam

entry sambungan untuk jalan jalan ke Terengganu ditangguhkan kerana tak sempat transfer gambar..

kehamilan kedua sudah 7 minggu.kdg2 konfius, pregnant ke tak ni..asal tak rasa ape loya ke mual ke pening ke..konfius..tapi period tak muncul2..betol la kot kan..

tapi hari ni sempat g klinik jumpa doktor..atirah pun ikut.kemain bising lagi dia dalam klinik tu tanya mcam macam..bilamasuk jumpa doktor dia diam je.tambah2 bila mama die terbaring dan doktor cek perut..diam aje die tengok

alhamdulillah betul la pregnant. ada kantung baby da nampak..doktor cakap nanti 11 minggu konfem da nampak ada nadi sume..now baru nampak kantung..so lega sikit..

saya teruskan jugak pengambilan asid folic, spirulina dan qaseh..mungkin sebab pengambilan semua supplement tu kot buat sy rs kuat mcm biasa..jika benar alhamdulillah..selera makan takde masalah..

yang makin menjadi jadi sekarang ni adalah mood nk crochet.haha..weekend haritu sempat buatkan atirah cekak rambut with ribben 3 warna..esok2 saya share hasil crochet yang sudah mula siap ok..untuk adik baby tak leh nk start lagi sebab tak tau gender..hee..tp da start sikit sikit buat diaper beg..sempat siap ke tak wallahualamm..

harapnya tak hangat2 tahi ayam.haha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;