Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, August 13, 2017

hormon oh hormon

assalam..

hormon dalam fasa tidak stabil sekarang ni..hhehe..umor dah nak masuk 32 bulan 11 ni, dan keinginan nak baby ke 3 sangat menebal.alahai..macam tak pernah ada anak kekdahnya...
tapi itu la hakikat sebenarnya yang dilalui sekarang ni...

konon konon sekarang ni fasa TTC (Trying to conceive).. 1 minggu selepas fasa kesuburan dan ovulasi tu, kekononnya  maybe da melekat..hhaha..hormon makin meningkat menunjukkan pelbagai tanda tanda kononnya hamil..

memang poyo amat!haha,siap demam ko...haha..kejadian ni berlaku 1 minggu sebelum period dijangka tiba.. demam, tak larat satu badan.hahhaha...eeee..rasa nyampah plah dengan hormon ni,..

i is beria beria da ok! so minta suami belikan UPT.even lagi 4 hari period due date...kekonon kalau ada, dah nampak  double line yang kesamaran... then tak tunggu esok pagi nya, malam dah cek!
hasilnya NON HADO!hahahhahahha..1 line je...

masih tak give up uols...haha.. esok beli lg UPT... tp kali ni sabar sikit...selalu time ni sakit pinggang je..so dengan harapan menjadi la bulan ni kan..pagi esok gigih i cuba lagi UPT..waktu tu kira lasi 2 hari due date untuk period..
hasilnya??????  tetap 1 line..

dan masa ni, i redho...hehhe..memang belum rezeki untuk preggy ke 3 bulan ni. dah positif mind.belum rezeki...dan tak membeli dah UPT tu..tunggu je Period tiba dengan jayanya..


2 hari selepas tu, period tak muncul muncul... sakit mcm sengugut tu kerap datang dan kerap pergi tak lama..tapi kerap muncul..takpe la, mmg set kt otak cepat la period..senang nnti nk g mandi kt TAMBUN, time tu da abes peyed ke apa...sakit sengugut dan breast yg sakit sikit2 tu muncul je.. period tetap takde..


alkesahnya hari ni, sudah delay 3 hari!!! dan i sebenarnya tak sabar nk beli UPT lagi.. tapi malas plak nk ke kedai tu... dan otak sangat positif kali ni!!! tunggu je la lambat 1-2 minggu...

waaaa boleh plak otak ku positif sgt! sebelum period kemain lagi beria2 nak test bagai...da lambat tak nak cek plak!serius malas nk g beli UPT tu..sebab nya takot KECIWA..hakak ni hati tisu.kang sedey  sangat plak jadinya...


so sekarang status masih 50-50... ada kemungkinan mmg tak preggy...ada kemungkinan sudah ada isi....

perasaan so so je

sakit mcm sengugut tu kerap muncul....then hilang...
keep repeating!


korang, lepas update blog ni, ternampak entry 2013!!!
 serius, perangai nak ada baby tetap sama!!!!
korang tak caya try baca entry ni!!!!

http://piecesofbrown.blogspot.my/2013/12/upt-negatif.html


so, mungkin ada harapan!! so if ada berita lagi i  share lg

Wednesday, August 2, 2017

sticker nama anak murah_ kartun 2017

assalam,

apa kabar semua, 
hari ni nak share pasal sticker kartun yang waterproof ni..sesuai sangat  ditampal pada bekas minuman anak-anak, pensel warna dan macam macam lagi la..

ibu ibu yang cari pelekat yang ceria, ini la dia tempatnya,,hehhe

sticker kartun untuk saiz 3.0cm x 1.3cm.kami ada pilihan kartun buat masa sekarang:-

1) upin& ipin
2) princess barbie
3) SOFIA THE FIRST
4) BOBOIBOY
5) Minion
6)MICKEY AND MINNIE











p/s: sticker kami dicetak menggunakan resin yang waterproof.buy with confident!!

harganya RM8 untuk 50pcs.
pos express RM4.

berminat boleh PM or wassap
fiszah 0136323715


nak cepat meh klik LINK ni



#Stickerkartunbyfissticker

Monday, July 31, 2017

INGIN hamil....Iron FOLIC sangat bagus..

assalam,

Elisa next month dah cukup 3 tahun, maka elokkan kiranya ada adik lagi kan..

so mama tengah berusaha untuk preggy kali ke 3..

apa mama buat????

bermula awal Julai 2017, mama start consume Iron Folic. Iron Folic dari Brand Nutrilite AMWAY.
kenapa makan Iron FOLIC?? 
 mana mana artikel pun menyarankan bahawa, ibu yang ingin hamil perlu mengambil asid folic untuk membantu kepada persediaan rahim  untuk mengandung,


Foto Norhafiszah Bt Johari.

kalau korang nk beli jenama ni, jom wassap saya ye

http://www.wasap.my/+60136323715


banyak jenis jenama ada mengeluarkan Asid Folic ni, saya masih setia dengan Nutrilite setiap kali kehamilan. sama mcm Atirah dan Elisa dulu ,.sebab selalu tak terjadi "accident" ya...setiap kali kehamilan, kami merancang sebaiknya.belum lagi berlaku "anak acccident".. so sebab tu la, tiap kali mahu hamil saya mesti amek Asid Folik..


pilihan saya IRON FOLIC, selain bekalkan nutrien asid folic, tablet ni mempunyai  zat besi. 


Mengapakah saya perlukan asid folik?

Asid folik menolong melindungi bayi dalam kandungan anda daripada kecacatan dalam sistem sarafnya (kecacatan tiub neural) seperti spina bifida.
Spina bifida berlaku apabila pelindung yang melitupi saraf tunjang bayi tidak tertutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal. 
Dalam masa 12 minggu pertama kehamilan, otak dan sistem saraf bayi terbentuk dan berkembang dengan pesat. Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil folik asid setiap hari pada masa itu. 
Dalam trimester kedua, iaitu dari minggu ke-13 kehamilan, anda sudah boleh berhanti mengambil asid folik. Namun jika anda terus mengambil asid folik sepanjang kehamilan, ia tidak akan menjejaskan kesihatan anda ataupun bayi anda. 
(sumber dari  www.babycenter.com.my)

Friday, July 28, 2017

FISSTICKER masuk Surat Khabar!!!!

assalam,

hari ni nak kongsi rasa gembira dengan korang..hehe

Rabu lepas Fissticker Enterprise featured ni Sinar Harian :)..macam mimpi je tetiba muka masuk paper..semuanya pantas je... Jumaat dapat panggilan dari wartawan Sinar Harian, dia cakap nak cover cerita tentang sticker dapur yang Fissticker buat...

Isnin nya ada sesi interview, dan Rabu tersiar la cerita kami..hehe..korang perasan ke tak?tak perasan la kot if tak bagi tau kan...ok meh nak share sikit :)





kalau korang berminat nk buat sticker rempah ni laju laju wassap kami ya
KLIK je lik wassap di bawah ya


http://www.wasap.my/60196000262


jom jamu mata dengan koleksi sticker rempah yang telah kami buat











okes, macam mana nak order, meh baca cara caranya ya 















kalau korang berminat nk buat sticker rempah ni laju laju wassap kami ya
KLIK je lik wassap di bawah ya






Tuesday, July 4, 2017

KUTU NOXXA PRESSURE COOKER 2017

assalam,

lepas raya ni ramai pulak mencari periuk NOXXA bertekanan tu kan...sedeynya harga periuk tu sudah NAIK effective JUN2017...nangis akak hujung buju sofa..ehhe..

best sangat untuk para Ibu dan Bapa rushing!hehe.nak semua cepat.masa dapat dipendekkan:)









tapi jalan la sedey..kita open KUTU untuk periuk NOXXA ni ya.. oleh sebab akak akak nk cepat, kita open untuk 5 BULAN  je...

Start: 27/07/2017  End : 27/11/2017

LAST KITA TERIMA 20/07/2017
first payment 27/07/2017

open untuk orang yang betul betul JUJUR..
Payment sharp setiap bulan. kelewatan atas sebab2 tertentu dipertimbangkan atas dasar kemanusian :)

korang jauh????

 Jangan risau, 
sebab Amway sudah bagi FREE delivery untuk orang..

berminat tak???
jom akak masukkan dalam group kami ya...
tp please jangan ngelat K,

cepat wassap saya untuk harga KUTU PERIUK NOXXA 2017

0136323715
0136323715
0136323715

Monday, July 3, 2017

set bersalin terbaik-TROPICAL HERBS amway

assalam

ada yang tengah mencari set bersalin ke???oleh kerana saya sudah mencuba set Tanamera dan Set Tropical Herbs,
saya syorkan untuk ibu ibu yang mahukan penjagaan lengkap luaran dan dalaman boleh cuba set TROPICAL HERBS dari AMWAY.. ini bukan produk rebranding ya..ini melalui pelbagai ujian klinikal dan  kajian dari pelbagai negara.

so buy with confident,hehe :)


set lengkap ni memang FREE BENGKUNG..so tak boleh tak nak bengkung..Amway kasi FREE je..amek je la ye :)


dalam set bersalin ni ada 10 item:

Untuk dimakan:

10 uncang x Teh Herba

60 kapsul herba x Lepas Bersalin 1

80 kapsul herba x Lepas Bersalin 2




Untuk kegunaan luaran:

20 uncang x Herba Pembersih Wanita

20 uncang x Herba Mandian

20 paket x Campuran Peramping Perut (param)

15 paket x Campuran Penghangat Badan

15 paket x Campuran Penenang (pilis)

1 botol 60ml x Minyak Bayi (minyak telon)

1 botol 60ml x Minyak Urut Herba (untuk Ibu)







untuk pertanyaan lanjut nanti wssap saya ye>

FREE POSTAGE SATU MALAYSIA

0136323715
0136323715
0136323715

Puan Fisz

Monday, April 17, 2017

mini reunion geng SKB UTM

assalam ,

lama tak menyimpan kenangan kehidupan dalam blog ni..

baru baru ni kami ada mini reunion geng geng IBU SKB_UTM, tak ramai pun...5 keluarga je yang join. tapi sudah cukup meriah..kami buat potluck je,,ada bihun goreng, sandwich, rendang ayam, creampuff, kuih muih dan Domino pizza,semuanya sedap sedap...

paling best lokasi kali ni adalah di Serin Residen, Cyberjaya, rumah Khaty..
ada Swimming Pool dan taman permainan.sesuai sangat untuk anak anak berhibur  mak mak leh sembang2 update pasal diri sendiri,sharing knowledge dan kami tak umpat orang oK...hahahha

baik kan :)
semua berkisarkan kehidupan, anak anak dan mmg betul banyak sharing knowlegde about parenting..

Kali ni yang join, Khaty, Aeman, Anne, Wan dan Fiszah(saya la tu)

suami suami yang sporting.cuaca yang baik...semua having fun!!!


jom layan gambar je la...sebab motif share kt blog pun sebab nak share Momentje  :)
dulu single mingle di UTM , now beranak pinak dah masing masing

Elisa dan jasmin

my husband yg cool :)

aeman dan anne

Kids very enjoy!!!!

wan dan adam

masih setia dan baik macam dolu dolu...aiman, anne dan pzah

lepas penat berenang berejam -jam, masih tak penat bermain  kt playground pulak...seronok tengok :)

khaty tengah suapkan the boys

anne bersama Mel dan Adi si mata boolat

nanti gather lagi tau!!!!

wan, aeman, anne, pzah dan khaty ( SKB utm 2004~2008)

Una dan khalil mesra sungguh

aqel perati je ayra ngn una tu,,hehhe

mak mak sembang :)

makan bihun ye bang

kami semua, kecuali hubby khaty da naik dlu sebab ank dia  nagis





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;