Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, December 30, 2009

attending mjlis kahwin...

ermm. lamenye tak bukak blog neh..busy ke?takdela busy sgt..tp pack jugak le..hahhaha.cam pelik je bunyi nye..utk bulan december ni, every week ade kenduri kawen..sepupu la, kwn mrsm la, kwn u je tak smpat g..sbb jauh..tggu je la photo wedding diorang.

kenduri kashah kt sri manjong 19.12.09..best gler la. sbb da lme tak jmpe kwn2 mrsm..ofkos le yg rapat ngn ktrg je yg join..yg len maybe ade alasan tertentu nape dorg tak join..a nite before kami lepak kt shah alam.minum abc yg sedap dan men bowling smbil borak cm nak pecah perut..hahha.."kami" yg dimaksudkan adalh cik yon. nana, sarah dn bf nye en iqbal, aisyah dan tunang sy,en syahnon. takde la ramai sgt.. tp best nye dpt jmpe dorg..masing2 ada je cte nk kongsi..rs cam da cepat sgt ms tu berlalu..

mynad nk join dat nite,, tp tak sempat sbb nk kne g amek adik die kt KLIA..mynad pon ade dlm cte ni sbb alkisahnye ak dan nana nk tumpang tdo kt umah die smlm before gerak ramai2 g manjong..


dah puas jmpe dan g cr hadiah utk cik kashah, ktrg pon pulang ke pgkal jln..tdo kt umah mynad..waa, bilik mynad sgt cntik..terkesima i kejap..tambh2 ade lampu tdo yg sgt vogue to..romantik sgt..hahha.siap mak mynad sound lg, g la tdo..sok nk bgun awl...iye la kmi asyik borak je..walopon da ttup lmpu ade je soklan2/ gosip bru yg muncul..hahha...ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzz

pic mjlis kawen dorg nnti le i uploadtak sempat lor

Monday, November 9, 2009

24th birthday+satay scene

erm.. 5.11.09, da sampai akhirnya umor 24thun..haha.da besar pnjang da pun..hihi. thun ni last celeb birthday as a single lady. that why kot rs this 24th birthday sy rs sgt happy. happy for da wishes and gifts.
of cos la klu da smbut birthday rmi yg tye, ur "man" kasi ape? tunggu2 jugak ape die nk ks..dat nite die kol and wish je..tp itu pon ak tak igt..haha. sbb tdo mati. tak ingat ape pon yg die ckp.. sbb da tdo dat tme. bgun pg tgk hp ade kol dr sidia..tp tak igt apa yg die ckp..haa...so when he call at noon, i ask him to wish again..haha.

he ask for a date on saturday..yeay.. rs cam da lme tak berdating berdua neh..slalu ade je coincident yg membabitkan pihak len. tapi tak kesah la da lepas pon..haha. jumaat ptg die ckp nk dtg jap.dtg sj2 je lepak kt tasik ke ape ke, tme die dtg tu my sis sem msg ajak tgk "PISAU CUKUR" kt alamanda. die belanja..waa.. best tu terus la cepat2 ckp yes. so ajak le tunang ak skali g tgk, so lastly die tdo je kt umah Kjat dan pg nye kami kne jg anak-anak kak jat sbb both of my sis and BIL keja plak ari sabtu..
tme untuk dating terpaksa dianjakkan. my sis soh siapkan anak-anak die and hantar kt die di bangsar..OMG, so kul 11 pg da siap2 da.siapkan ank2 die jugak.


masa nk gerak tu leh terlupa bwk susu si aiman tu..mule nye pkir takpe kejap je..ak kne jg nazrul(2thun) ngn aiman(5 bulan).. da nmpak cam ibu muda lak..what da happy family.

ms odw tu seb bek nazrul da tdo.. no hal sgt..ak jg si aiman je la. nk jd cte si aiman mula tak dokdiam. die ngis lme sgt..huhu. cik tunang pon da agak tension la. i lgi le tension..huhutak tau nk wat cmne. susu tak bwk..blur gle..da le atas higway.perjalanan masih jauh. rs cm nk ilang sbr je..
tp sabar je la.. akhir nye smpai gak kt kak.jat. tp lme tol si aiman ngis, die lapar..cik tunang ckp. da ready ke nk kawen neh?hahha--soklan yg mereferkan kepada kes aiman nangis td..hihi.i wat mke derk je and ckp, u da ready ke?i ok je..haha

ktrg continue to our planned. sasaran utama adalah "ONE UTAMA". lme da tak g mall ni. pas lunch and jln2 ktrg g men baseball+softball kt rooftop one utama tu.. beli 3 token je..leh la merasa..hihi.
pas men benda alah tu, ktrg continue jln2 cuci mata and searching for my"gift".. bitrhday gift harus dipilih sndri. tak tau nk ape..tp guideline dr my"man", u should choose the good that u really admired it and always wanna to buy but when the time comes u always think and thinks..so buy that thing...

akhirnye jmpe..sy sgt ske..i can use it everyday..so charming.. as usual, credit to him. lastly we had a lovely dinner..end.



a day after, after attend our "sis" wedding ceremony at Serdang,we went to satay kajang for a dinner. kak jat belanja..tak byk sgt nk cte,i got a lovely keychain from my brother..

Thursday, October 29, 2009

musibah pengajaran dari Allah

untuk peringatan dan pengajaran buat diri ku dan sesiapa yg sudi..



InsyaAllah berikut ini adalah beberapa tips kecil jika kita menghadapi sebuah musibah, baik kecil maupun besar. Tips berikut ini bukan dari pengalaman saya sendiri, tapi dari tausiyah - tausiyah yang diberikan oleh para ustadz, terutama oleh Aa Gym.
Yang pertama dan utama adalah mengucapkan: "innalillahi wainna ilaihiroji’un" “Barang siapa mengucapkan ‘innalillahi wainna ilaihiroji’un’ saat ditimpa musibah maka Allah akan mengganti dg yg lebih baik” Untuk selanjutnya kita dapat melakukan hal - hal berikut, yaitu BERFIKIR :

1. Masih lebih kecil dari kemungkinan yang lebih besar yg bisa saja terjadi
2. Musibah itu hanya menimpa pada fisik bukan iman
3. Menyadari salah satu takdir Allah (alhamdulillah sudah lewat )
4. Disediakan pahala besar
5. Semua itu milik Allah Pertama, musibah yang terjadi adalah masih lebih kecil.

Mungkin berkat doa kedua orang tua kita, atau saudarakita, teman sekamar kita, atau orang - orang disekitar kita bahkan malaikat, sehingga Allah mengganti musibah yang ‘mungkin’ lebih besar, menjadi lebih kecil. wallahualam, hanya Allah yang maha tahu.
Tapi insyaAllah dengan berfikir demikian, kita dapat membuat diri kita lebih sabar.
  1. Kedua, kita patut bersyukur, bahwa musibah itu bukan musibah iman. Artinya kita masih menjadi seorang muslim dan masih punya iman. InsyaAllah surga adalah balasan seorang muslim yang beriman.
  2. Ketiga, kita harus sadar, bahwa semua itu adalah ketentuan Allah. Kita bahkan seharusnya bersyukur, karena tahapan tersebut sudah lewat, sehingga usai lah satu ujian dari-Nya.
  3. Keempat, tentunya Allah menyediakan pahala ynag bersar bagi orang yang ikhlas dan sabar dalam menyikapi sebuah musibah.
  4. Kelima, semua adalah milik Allah. Kita mau apa? Semua itu bukan milik kita kok. Kalau yang punya ingin mengambil dari kita, mengapa kita harus marah, atau kesal, atau sedih. InsyaAllah Allah akan mengganti dengan yang lebih baik. hanya saja kita sebagai makhluk lemah tidak mengetahui mana yang terbaik buat diri kita sendiri. Iyyaakana’budu waiyyaakanashta’in.

Hanya kepada Engkaulah kami menyembah dan meminta pertolongan. Kita minta pertolongan dan petunjuk Allah, untuk menunjukan yang terbaik untuk diri kita.

Beberapa kata mutiara
  • "kegagalan hari ini bukanlah berarti kegagalan esok hari dan usahlah menangisi hari kemarin" (Dewa19)
  • "Adakalanya seorang anak adam jatuh terperosok kedalam lubang yang dalam,namun itu bukan berarti kematian melainkan tumpuan untuk memperoleh keberhasilan.
  • “bagi orang yang berfikir positif tiada kata halangan

Musibah datang melanda...

huhu.. musibah dtg melanda.tanpa dipinta.tapi dtg dengan seribu hikmah..stress di tahap melampau..byk duit ak kuar bulan ni(smapia tak smpat pun nk gne utk mkn).utk bye sume benda yg tak ptt dibyr tp terpakse byr ats kekhilafan sndri..artikel bwh ni utk pengajaran buat ak dan semua...
mari perbaiki diri dan kembali ke pnagkal jalan..mungkin ak da tersasar dr jln yg betul.syukur la, musibah dtg utk memberi pengajaran..



  • Musibah menguji kekuatan iman seseorang.Orang kuat imannya pasti menang menghadapi ujian yang tersedia ganjaran.Mereka bersabar dan rela dengan ketentuan ALLAH, menghadapinya dengan perasaan dan pikiran yang positif.Umat Islam perlu senantiasa berpikiran baik kepada ALLAH.Apa yang terjadi pasti tersimpan hikmah yang besar.Anggaplah ia kebaikan dan mengucap syukur .Muhasabah diri dan berfikir sebab musabab tejadinya musibah.Rosulullah SAW senantiasa memberi pengharapan yang tinggi supaya umatnya tidak berduka cita apabila menghadapi musibah
  • .Setiap musibah yang menimpa menuntut kesabaran tinggi untuk menghadapinya.Rosulullah SAW bersabda yang artinya:"

"Siapa saja di kalangan umat Islam yang tertimpa sakit atau terkena penyakit, maka tidak ada selain ALLAH yang akan menghapuskan dosa-dosa seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya."(HADIST RIWAYAT MUSLIM).

  • Musibah penyakit banyak hikmahnya.Apabila diuji dengan penyakit dan penderitaan,manusia sadar kekuatan dirinya tidak mampu bertahan selamanya.Manusia mudah lupa jika senantiasa sehat.Bahkan Fir'aun mengaku dirinya Tuhan karena disebabkan dia tidak pernah di timpa penyakit.Ujian menderita karena penyakit memberi kesan psikologi yang mendalam kepada manusia, berbanding dengan ujian lain.

  • Apabila menderita penyakit berbahaya atau rasa sakit teramat sangat , maka terlintas mengenai kematian.Apabila ALLAH menurunkan ujian , secara langsung mengingatkan kepada kekuasaan-NYA.Dia berkuasa menentukan segala yang dinginkan terhadap hamba-NYA.Segala nikmat yang dikurniakan ALLAH kepada setiap orang bisa di tarik kapan saja dengan berbagai cara.Musibah adalah peringatan bagi manusia,muhasabah diri karena ujian mendorong perasaan insaf dan memperbanyakkan istighfar supaya tidak terus dalam dalam kelalaian duniawi.Memohon keampunan ALLAH bisa mengahalang perasaan angkuh dan sombong.

  • Selama ini hanya melihat nasib orang lain,dan kini tiba masanya terjadi kepada diri sendiri.Bertaubat adalah tindakan spontan biasanya di lakukan oleh mereka yang di timpa musibah.Ia bertepatan dengan sebab ALLAH menurunkan musibah ke atas diri seseorang sebagai tanda peringatan.Orang beriman merasa bersyukur di kenakan musibah sebagai ujian atau sebagai penghapus dosa yang dilakukan.Antara dosa yang dilakukan manusia, ada yang ALLAH hapuskan melalui pembalasan dalam bentuk musibah.

  • Oleh karena itu, orang beriman yang memahami konsep balasan dan ujian diturunkan melalui musibah merasakan dirinya beruntung.Sakit didunia ini menjadi penyelamat daripada panas api neraka pada hari kiamat kelak.Ketika Rosulullah SAW mengunjungi sahabat yang sedang sakit,Baginda bersabda ,yang artinya

:"Bergebiralah , karena ALLAH berfirman:"Inilah neraka-KU ,Aku menganjurkan menimpa hamba-KU yang mukmin didunia , supaya dia jauh dari neraka pada hari kiamat."(Hadist riwayat Ahmad ,Ibnu Majah dan Hakim)

  • .Pengampunan dosa melalui musibah ketika meinsyafi musibah itu, yakni menerima musibah dengan rela , sabar dan memohon keampunan kepada ALLAH.ALLAH senang mendengar pengaharapan dan do' a hambanya.
  • Firman ALLAH yang berarti:"Dan sesungguhnya Kami pernah menimpakan azab ke atas mereka,namun mereka tidak tunduk kepada TUHAN dan mereka juga tidak berdo'a kepada ALLAH dengan merendah diri."(Surah AL MUK MINUN , ayat 76).

  • Berdo'a adalah ibadah dan jika apa yang dido'akan tidak di makbulkan didunia , balasan kebaikan akan tetap diperoleh di akhirat atas apa yang di lakukan.Mungkin juga do'a itu dimakbulkan dengan digantikan kebaikan lain.Mereka yang berkeluh kesah dan mempertikaikan musibah yang menimpa dirinya, maka tidak ada kebaikan yang diraih.Mereka itulah hamba yang benar-benar rugi di dunia dan di akhirat.Ujian yang sepatutnya menaikkan derajat disisi ALLAH tidak diduduki dengan baik."Mereka yang ditimpa musibah mengucapkan,
  • "Kita semua milik ALLAH dan kepada ALLAH kita akan kembali.Mereka itulah yang akan mendapat keberkahan sempurna dan rahmat dari TUHAN mereka dan juga mendapat petunjuk ."(Surah AL-BAQARAH, ayat 156-157).
  • Sakit, banyak problem, banyak masalah, banyak kesulitan hidup,,,,,,,,,,,bersabar dan terus berharap kepada ALLAH........................

Wednesday, October 28, 2009

Cuci The Musical @ Istana Budaya

last monday my sis called, "hang free tak slasa malam at 8.30pm?". erm..i replied.."so far takde aktiviti lagi".. "ayuh kte tgk teater cuci the musical... tiket di sponsored. OMG. mesti la sy ckp. yes..i do..hihi..sblm ni my sis da penah cte one of her student, ayah die pengarah Istana Budaya. tanpa segan silu ak request lagi satu tket. da le org ks free, ak mntak lebey plak. itu yg terjadinye 4 org tgk teater dimana masing2 tak penah tgk teater.keinginan tu ade, ongkos nye takde. rs cm tak bebaloi je byr mhl tgk cte.

ktrg berempat pon pegi la istana budaya sperti yg dijnjikan. tp kmi lom pon ade tket lg.selmbe je dtg..pkai formal okay..ish, ni le akibatnye tak penah dtg tgk teater.berpakaian sgt formal ok..hahah.org len tak de pon camtu hah.teater start 8.30mlm ktrg smpai kul 8. waa, ayah student akak ak tu sgt le baik.(ye la da sponsored). cool abes. erk..harga tket rm153.die ks tket kt ktrg, siap pggil die nye krew dia bwk ktrg msuk ke tempat.( mcm VIP lak rasanye)


(ini la hasil pemberian pengarah Istana Budaya.unexpected dat price given to us..dapat yg rm 43 pon da ok sgt..inikan pula dpt hrga yg rtus2.klu nk kuarkan wet sendri,alamatnye wat teater sndri kt umah le. btol la org ckp, first experience given huge impact) best gle


(ini la muka2 org yg bertuah tgk teater cuci the musical smlm..hehhe)


teater cuci the musical ni best la. klakar gle dr awl smpai abes. sume watak best. tp yg plg tak boley blah watak ac mizal ngn awie.lawak le dorg tu..best sgt tengok teater. sbb tgk show dorg depan. da la seat ktrg duduk mmg cun abes. 3 dari stage. clear abes tgk muka2 pelakon2. tak mendongak ke ape.. mmg cun ar seat yg diberi..rasanya pas ni cm nk g tgk je lg teater2 yg len. rs sgt berbaloi dgn harga die. slalunye yg paling murah rm 30++.tp sgt berbaloi la. 4 jam ok.huh.lme tu..


(pic with Dato' Zahim Al Bakri- pengarah Cuci The Musical..ensem kan beliau?)


( pics was taken after dorg abes wat persembahan-dat tme kamera allowed but no flash ye)

last pics ngn artis..tak sempat sgt nk amek pic ngn sume org. igt nk amek tndatagn dorg, tp kne beli buku dorg dlu-Rm10..mlas la nk beli..haha.so tggu dorg slesai dlu le..pic ngn awie dan vanidah imran je,so kiut la dorg ni


seronoknye tgk teater ni. mmg best la.tmbh2 lak cte die happy cm geng cuci ni..(sbnrnye lg best sbb free)hihih. pas abes tgk teater ktrg mkn kt cheras. ngntuk gle da tme tu..sampai umah kt putrajaya kul 2pg..penatnye rasa...







Thursday, October 22, 2009

busannye....

erm.. bosan tol ari ni..semakin hari semakin rs tak best dtg opis. da one year da keje kt comp ni. mkin lme mkin terasa ak tak gain ape2 pon.huhu.dlm keadaan skang ni. asyik pikir nk brenti keje je. apply keje len. tak kesah da tak msuk line engineering ke..ntah le. org cm ak ni sswai wat keje rutin kot.. ak ske cmtu dr dr kje yg harus di cr..now takde keje sgt.. ak kne baca je.huhu.ntah le.. ble driku ini nk berubah neh?ble ak btol2 nk berkareer ni???huhu...
perlu muhasabah dri dan bersemangat balik.. but no one can help me except myself..huhu.klu dibiarkan melarat jdny

Monday, October 19, 2009

my E day last 27.12.08

this entry tribute to my frens who are asking for my pics during my engagement day.


  • my engagemet day was held last years 2 days after chrismast dgn tema kaler biru(walopon bukan pilihan hati..ak ttp setuju ngn cdgn kwn ak..so pick the "blue"). this ceremony was planned one -2 month++ before.
  • at first his mother just called, ckp nk dtg melawat2 kt umah. pastu ak gtau le mak ak ckp mak die nk dtg. then my mother curious to know what purpose?i said, dtg sj2 je la. nk kenal2. for your info my fiance from Palong, Neg 9. a week later, i tye my bf(dat tme) mak u dtg sj2 ke? die ckp, "ish tak de la, wat je la mjlis sekali. bukan senang nk dtg jauh2". so konfem la, wat mjlis sekali..hihi.mjlis bertunang+merisik.
  • nk jd cte, a week before my engagement day, ayah ak da tak bape sehat. demam die tak kebah2. makin ari makin teruk. mmg tenat la tme tu. ak da ckp da, takpe la, kte pospone ari len je.tunang je pon .bukan nk wat apepon sgt.2009 pon leh wat. tp ayah nk proceed gak. kesihatan ayah semakin terjejas. mkn pon tak nk da. ayah jd sgt krus.dr gemuk jd krus, sgt tkot dat tme. ayah tak nk g spital. sbb die tau konfem die kne than dlm wat. die teruskan mjlis jugak .adik2 ayah(pakcik +makcik sedara aku le) sume dtg.bygkan le 2 hari sblm mjlis tu rmai da dtg umah.. dtg melwat ayh. ayh lak mmg degil.tak nk g spital. sbb keadaan ayah da mkin tenat. nk bgun pon da kuat..huhu. sian mak. sedih ak tgk.huhu. da ckp da, kansel je mjlis ak tu.tp ayah ckp tak le,org dtg jau2 last2 nk kncel..huhu,
  • adik bradik ak sume da rso. adik ngn abg ak sgt la emosi.ak pon emosi gak. tp tak over cm dorg..mmg suasana sgt sedih..akak ak le busy2 psl mjls ak tu.mjlis tunang nk wat skit2 je. tp jd besar plak. rmai yg dtg umah.sedara2 rmai yg dtg. bukan sebb ak sgt ok.. nk tgk ayah...mjlis tunang berlangsung gak.simple je.family tunag sume dtg tgk ayah,dat tme sgt tkot..huhu.sbb ayah ckp kt adik die, arwah mak dorg dtg tgk..huhu.mmg emosi la tme tu. mmg cuak weh..snang ckp tak hepy sgt la walopon da tunang.
  • ayh nk g spital pas mjls slesai je..pas je mjlis abes, abg trus kol ambulans..terus msuk wad..sbb tu tak de pon pics sgt..ade pn ms nk siap2 je.kelam kabut la. cik tunang mmg tak dtg mule2. sbb die ade keje. tp die dtg jugak walopon lmbt. die dtg kul 7 mlm. nek bas dr kl.pas amek die trus g tgk ayah kt spital..huhu.mmg takde amek pic lgsung ngn die..die pun tak tgk bj tunag ke hntrn ke ape ke..sbb hntran dr die pon mak die yg setelkan.die ks wet je..last2 tgk gmbr je..haha.
  • psl mjlis tunang ni, huhu, cbran tol. byk men emosi. adik bradik ak mmg jenis kuat emosi. tmbh lah ayah skit dikre thp teruk gak. huhu.last2 ayh dok spital lebey kurg 2 bulan lebey. dan betul2 sihat pas 6 bulan selepasnye..alhmdullillah. ayah sihat spenuhnya dlm july 2009. lama ok...
  • ayah ade 3 kali operation. buang batu karang dlm usus..

  • *mmg sket je pics smpt snap.byk sgt tak proper..
    psl mjlis kwen lak....tggu kad jemputan je la ek.kmi tunang lebey sethun.(tempoh yg lme sbb nk kumpul wet)hahah.dijgka tamat bertunang jun 2010. insyaallah kalau ada umur, rezeki dan jodoh pnjang.. selamat la harapnya kami menamatkan zamn bujang..

open house ZELAN




last friday my company ade wat sambutan ari raya kecil2-an utk staff die.
oleh kerana kegawatan ekonomi dan masalh kewangn, mjls bukak posa and mjlis hari rya tak di sambut sperti2 thun2 lepas.
thun ni punya sambutan ari raya so simple.tp simple2 pon byk tol isu terjadi. last2 terjadi jugak mjlis nye..
ak tak kesah sgt psl mknan2 ni.asal kan dpt bergmbr dan hepi2 sket..
before mjlis smpat aje dimekapkan oleh kk yat.die ske bab2 mekapkan muka org ni.
mjlis ni tak rmai sgt yg join. rmai staff byk kne g outstation. tp ok gak kot rmai takde.sbb mknan pon tak ckup..hihi. most pf the gurl dat day pkai bj ungu dan merah..walopon takde bj yg warna seangkatan, ak bedal jugak mne yg ade..haha.

Tuesday, October 13, 2009

raya 2009 dan putrajaya

maybe not to late to wish all of u selamat hari raya aidlfitri maaf zahir dan batin..
erm, raya thun ni tak byk sgt snap pics..byk sensored plak..tak leh nk publish wat tatapan umum..hihi.this year all my big bro and big sis not come back for hari raya since this year their turn to celebrate hari raya with family in law.. my eldest brother had his hari raya at Besut, terengganu and my eldest sis celebrate with her family in law at Sungai Besar, selangor..


hari raya ke 2 ngn ke 3 br dorg balik umah. okey le kan..sistem bergilir ni wajar dilakukan utk pasangn yg lokasi umah mertua dan umah mak sndri jauh beratus KM..my turn next year..hoho.jauh nye nk balik beraya.... some pics during hari raya celebration and our trip to Padang Besar. main objective to meet "someone"..hoho.."someone" can be elaborate by my youngest Bro. wether he like it ot vice versa,,hehhe.


this year also, for the first time since past 14 years, one of our"gang" cannot followed us anymore, she get married last 31.05.09 with her 'sarawak'beloved hubby. she celebrate her raya with hubby at KL since her hubby need to work during hari raya.
some pics was taken at my house..


my "gang"


p/s: lack of time..huh.not enuf time to upload others pics..in next entry la..my father and others sibling and nephew and BIL was not in yet)

Monday, September 28, 2009

clinique's skincare to let go



this entry special for those who are clinique's user or some one who interested to try this product.


hihi..okes, bawah ni ade gmbr set brg clinique yg tlh siap di wrap oleh akak yg keje kt SOGO. mula2 plan nk pkai this brand but after 2 month decide tak nk gne plak b'coze da jmpe set yg len. nk let go this item sbb maybe pas ni da taknk pkai da, so tak berguna jugak klu simpan je...every single items is confrimed 100% original ok.( bought at SOGO)
for those who are interested do contact me for the price ya..0132006081..

Wednesday, September 16, 2009

Tudung dan simple gifts

hurm..pasal tudung ariani..ak ske je tgk org pkai tudung ni,,ble turn ak pkai asal asyek nmpak tak ok je..encik tung gelak je ble ak pkai tudung ariani ni..die ckp cm indon je..takyah le pkai..pkai tudung bwl lg ok..kecik ati kejap..hihi..mhl tudung tu tp ckp cam indon lak..hhu.ak rs cm ok je(kan .. kan..kan)..takde la bruk sgt( tp mmg nmpak ala2 indon pon.)so conclusion, muka i tak seswai ngn tudung2 ala2 yg tersebut..haha..sperti gmbr2 ni:




gift dr encik tung..adiah besday thun2 lepas..hihi..encik tung ni sgt unpredictable..sometime romantik + jiwang karat tol..bear tu yg kecik je die ks..hasil memburu d genting..yg besar tu dr my sis..dan doremon kecil dr die..adiah yg kekal sempena konvo...cincin tung ngn merisik consider gift jugak la kan..hihihi..he make me smile tiap kali terigt tme2 die ks..cute lorh..




Tuesday, September 15, 2009

jln TaR dan Down Town

last nite g shopping bj ry ngn encik tunang kt jalan tar..sabar je la hati, ingt klu g weekdays tak sesak le cm g tme weekend. seb bek la g nek moto je..klu tak mau sangkut dlm jammed smpai berjanggut..hihi.

ramai btol org kt jln tar smlm. msing2 nk beli keperluan ry.. same la cm encik tung..jln sampai sakit kaki da..ponek kata beliau.. last encik tunang dpt beli sepsanh bj melayu kaler ijau, jeans, ngn tali pinggang je..oho.. untuk i takde..sbb dat tme nk pusing blik beli bj yg berkenan di hati, tup2 kedai tu da ttp..huhu

abes shopping terus encik tunang antar i blik..smpat dlu mnum2 kt kedai sambil hirup sup daging..sedap palk sup tu..maybe sbb mood lapar..hahha. tetibe nk mnum ABC, tp erk, rs nye kureng sket..mnum ta byk sgt..si dia abes kan..

oleh sbb tak pueh ati i tak dibelikan ape2, dgn cerianye ak mengesyorkan pd encik tunang, ayuh kta ke down town,cheras.....tgk2 ape yg ade... pas pusing 2 kali, yg ak beli tudng 2 helai ngn jeans shj..ok la tu kan..encik tung yg byr...sbb die mmg murah ati sket...(kredit utk beliau)..feeling like falling in love again and again..hehe..utk beliau yg sy syg, tq very much

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;