Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, December 18, 2015

SINKI TERSUMBAT

assalam.
lama tak cerita hal peribadi dalam blog ni.asyek bisnes je kan.
lagi 2 bulan baru nk pindah rumah baru sebab masih belum selesai renovation.

rumah sewa skang ni sinki tersumbat da dekat 1 bulan da kot/tensen.da beli 3 dawai panjang tu.tak tau kenapa air tak nk turun..penat giler guna dawai panjang tu.bkerjasama dengan suami utk settlekan.tapi masih tak settle.dawai tu beli kt hardware je.mula mula beli pendek igt sebab tersekat dekat je.tp tade efek plak

kami beli  yang lebih panjang dan besar.tolak smpai keluar ke saluran terakhir pun masih tersumbat/kami masih tak pggil plumber sebab nk iktiar dulu.husband risau tkot kena pecahkan lantai dll/huhu//

tadi baru goggle..ada beberapa cara orang guna:-
1-garam kasar+air mendidih
2-cuka+soda bikarbonat+air mendidih
3-dawai panjang
4-clog removal dari cosway.

ok.petang ni nk cuba no 1 dulu.sebab paling murah..no 3 dah guna tak berkesan..huhu

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;