Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, January 9, 2012

perlu keluar dari zon SELESA???

as-salam,

sudah masuk tahun ke 4 saya berkerja di syarikat pembinaan..alhamdulillah..berpeluang belajar macam2..walaupun bukan bidang yg diceburi..tapi cannot turn back..so teruskan aje la..di UTM dulu saya amek chemical eng..sekarang kerja buat bangunan..beralih kepada mekanikal.

di opis sekarang ni, walaupun takde bonus 4-5-6-7-10 bulan, tapi masih ada bonus..sekurang2nya sebulan gaji..lebih beruntung sebab saya kategori handle projek..maka ada la bonus/elaun projek tambahan..walaupun bukan puluh2 ribu, masih ada rezeki itu..'

di opis sekarang ni, walaupun banyak kabar mengatakan financial company teruk, tapi masih ada increement dan adjustmen..syukur..

di opis sekarang ni, masa flexible jugak la..boleh pergi pump susu, boleh fb, boleh blog..asalkan kerja siap

di opis sekarang ni, dekat aje ngn rumah..tak tempuh jammed langsung..tak rasa leceh langsung drop kan atirah di Teratak Manja..boleh selalu mintak tolong hubby hantarkan barang2 tertinggal atau balik rumah lunch,dll

di Opis sekarang ni, nk apply cuti tak susah.

di Opis sekarang ni, kawan2 sekepala..ye la kan, da masuk tahun 4 bekerja..

tapi,

ada beberapa isu yang membuatkan saya berfikir untuk mencuba di tempat lain..

  • of course la mencari kerja yang gajinya lebih besar
  • mencari kerja yg benefit banyak..sekarang ni, medical just cover diri sendri..kan seronok kalau medical leh cover spouse n children
tapi...saya tak nk jauh2..sy tak nk pressure2...


hahaha....cam ne tu??nk berada di zon selesa atau gaji dan benefit lebih besar??

6 comments:

pizet said...

di ofis baru...belum tentu lebih dekat dengan rumah
di ofis baru...masa tidak tahu fleksibel atau tidak
di ofis baru...cuti tidak tahu macam mana lagi
tapi kan x salah kalau mencuba rezeki baru
apa salahnya mencari peluang baru kalau peluang itu lebih baik..
apa salahnya kalau peluang tu lebih memberi cabaran dan ilmu yang baru
tepuk dada tanya selera...

izyan asimat said...

hehehe..mcm aku takda peluang nk ubah keje.. melainkan naik pangkat jd bos.. tu lama lagi la... ehehe tp alhamdulillah ok da kut walaupun gaji biasa2 je.. bonus pon ckit je.. heheh kalo ada peluang lebih baik apa salahnya mencuba kan..hehhe

rDnA said...

tak salah nak mencuba benda baru..tapi ape2 pun tepuk dada tanya selera..kalau ada best offer ape salahnya..lama2 nanti biasala dengan keadaan baru tu

ciNDerella stRikEr said...

dilema yg sama nad hadapi.
dh bosan duk d opis yg sama selama 4thn. tp benefit tu takut xde kt tmpt baru.

fiszah_pjo said...

pzet:.setuju..tepuk dada tanya selera..takde orang pun paksa..so pikir la sendri kan:)

izyan: kerja kerajaan da terjamin masa tua:)..kerja swasta kena lompat2 utk better payment..utk pelaburan masa tua juge:)

fiszah_pjo said...

rdna: betul2..mana tau tempat baru lebih baik..lama2 ok la kan:)

nad:..we are in same shoes!..hahahha..statik atau berubah..pikir la sendiri :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;