Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, July 13, 2012

bekal ke ofis menjimatkan :)

as-salam

sudah breakfast???

saya memang jarang sangat2 skip breakfast..unless kalau puasa..selalunya akan cari nasi lemak atau kuih muih..selalu breakfast je RM2..kalau semnggu dah berapa kan..kalau sebulan???..

kalau bawak bekal atleast boleh kurang duit belanja..dan boleh lantingkan rm2 ke dalam tabung kan..tak gitu??

dalam semnggu tu takdela hari-hari bawak bekal..kadang ada kadang tak..tp terasa jimat betul kalau bawak bekal :).selalu masa dinner saya akan masak lebih..bajet nak bawak bekal untuk esoknya..kadang2 nasi da habis makan masa dinner..kadang2 lauk da habis bedal masa dinner..so tak jadi la bawak bekal..hihi..bawak pun yg baki2 je..sebab memang makan dinner sekenyang boleh..hahahha

malas pulak sekarang ni bangun pagi nak masak itu ini..sekadar panaskan lauk semalam boleh la..si suami memang kurang suka breakfast pagi2..alasan nya da lambat..hehe..kt rumah time weekend je breakfast bersama..time weekday memang bungkus bawak ke opis je..si suami harus la malu2 kucing nk bawak bekal..hahha...

hari ni bekal saya lauk semalam..kiki..saya masak ayam masak halia dan kentang sambal je :)..simple as always..




 bawak bekal yang ada compartment ni teringat nostalgia zaman sekolah rendah dulu..masa pergi ngaji petang..selalu nk mak bekalkan nasi.sebab kami akan berkelah beramai2 kt dalam kelas tu..sangat heaven,,masa sekolah menengah dan matrik dan u, dah jauh dari mak..takde lagi bekal2 ni..uwaaaaaaaaa


p/s: sudah dua hari si suami request nk makan ayam goreng berempah..hadoi!tu la..tanya lagi kan..nak kena perap tu yg bercinta sikit tu..tengok la petang nanti macam mana...

p/s: harga Samsung SIII  RM999 je????boleh..ini syaratnya :)

5 comments:

mrs gold said...

slalu gak bwk bekal...tapi la ni dah kurang sebab aku nak muntah tgok masakan sendiri..huhu...laki aku ok ja bwk bekal....hehe

fiszah_pjo said...

mrs gold: bagus bawak bekal..jimat..laki ko ok bawak bekal ye..laki ak memang pemalu nk bawak bekal..klu paksa jugak soh bawak bekal, die sumbat semua makanan tu kt umah je..hehehe..

asna cute said...

bestnya pepagi ada sarapan. asna dh nk masuk tghari / waktu solat baru dpt mkn huhu =( tpi akak mkn berat pepagi kurus jer hehe jelez +_+

asna cute said...

owh.. ayam goreng berempah xtay perap pun xpe. buat mcm nie jer..

coth 5 ketul ayam punye sukatan.

Bahan nie di kisar:
5 ulas bawang putih
1 inci halia
3 btg serai

dah kisar gaul bersama ayam + bahan bawah nie.
1 SB serbuk kari
1 SB cili boh or serbuk cili
1 SB lada sulah
Daun kari, minyk masak sikit dan garam

dah gaul sebati biar kejap 10 minit dah oleh terus do goreng =)

selamat mencuba(klu nk guna resepi nie la. klu xnk xpe hehe saje sharing =D

fiszah_pjo said...

asna: tq ye,..10 minit je ye..akak bc dia cakap 3 jam..tu yg malas betul,.okes asna..akak try resepi asna ye..hope menjadi dan rajin la malm ni :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;