Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, July 26, 2012

atirah tidak mahu susu botol lagi!

as-salam

kepada sesiapa yang ikut blog ni insyaallah akan tau perihal atirah yang demam seminggu.demam paling lama dan worst setakat setahun 2 bulan usia atirah ni..panas yang tak kebah.takde selera makan dan totally lembik.

berat atirah makin kurang.badan atirah susut. semua yang tengok nampak perubahan badan atirah.sejak demam selera makan atirah memang 0. minggu lepas saya hanya pergi kerja hari Jumaat sahaja.lagi empat hari saya mc dan EL. lantaran mahu menjaga puteri yang sedang sakit di rumah.

sepanjang tempoh itu, atirah hanya banyak minum susu badan dan makan sup ayam.itu pun dalam kuantiti yang sangat sedikit.huhu.risau!

bila hari jumaat tu, hantar ke Teratak Manja. cikgu tengok-tengok kan atirah.masa petang nak ambik atirah, cikgu bagitau atirah taknk minum susu langsung. minum air masak je.makan pun tak nak langsung.

selepas amek ubat di Hospital Pantai Cheras, recovery atirah pantas. esoknya panasnya sudah tiada dan sedikit berselera.sedikit....mama still masakkan bubur sup ayam.even sikit je yang dijamahnya. papa belikan Scott Emulsion untuk naikkan ketahanan dan selera atirah.alhamdulillah nampak perubahan positif.

doktor cakap nothing serius since atirah masih nak minum susu ibu.memang banyak atirah minum susu mama dia.air kosong pun dia minum. minggu ni hantar ke Teratak Manja, sekali pun dia tak minum susu botol. cikgu still buat susu untuk atirah.end up tak luak langsung..atirah minum air je.kadang-kadang selera atirah ok..dia akan jamah jugak nasi.

balik rumah terus minum susu mama..so mama sedikit risau..sepanjang 8.30pg hingga 5ptg atirah tak nk minum susu botol..petang dan malam je minum susu..fikir positif je la..atirah da makin besar, tak minum susu dalam tempoh 8 jam tak memudaratkan dia selagi dia masih peminum susu mama yg tegar..
mama bawak atirah g 2 klinik dan 2 hospital dalam tempoh seminggu ni..jangan nk komplen kata tak bawak g berubat ok!




p/s: Celcom ada promo Samsung SIII dengan hanya RM888..check this out :)

7 comments:

pizet said...

effect demam kot jadi x selera makan..kot dia pun ada rasa pahit mulut

Nazayiena said...

Klu anak demam memang xkan ada selera.Kita sbgi ibu nie memang susah hati klu anak demam.

fiszah_pjo said...

pizet: tu la agaknye..tekak tak sedap..tu yg tak nk makan tu..huhu

kak nazayiena: aah..susah hati betul kan..huhuh

k|ree said...

jumpa doktor mana kat pantai...
naurah punya doktor, chinese..dr.wong :)

♥ Elin ♥ said...

samalah amani..baik demam selera kurang...tuh pun buat bubur + sup ayam/daging baru mkn..

tuh pu sikit..risau anak x cukup zat klu makan x betul..
harp atirah kembali spt biasa..

muaaahh atiraahh.

fiszah_pjo said...

kiree: huhu..masa g tu tk perasan lgsung nama doktor tu..smapi sakng tak tau name doktor tu..kena cek balik kt surat doktor tu..hehhee/

fiszah_pjo said...

kiree: aritu atirah pun doktor chinese..lelaki..

elin..tq dear.semoga amani cepat sembuh jugak.memang risau sgt bila anak demam dan tak nk makan..risau giler lah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;