Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, July 9, 2012

balik kampung, jammed giler!

as-salam..

entry tak bergambar ye uols..( malas nk snap pic sebab kamera da rosak..huhu)

jumaat malam (6 Julai 2012) kami tiga beranak bertolak balik dari Kuala Lumpur selepas selesai solat magrib dan dinner, lebih kurang jam 9 malam..selesai isi minyak penuh tangki, top-up Touch N Go, kami terus menghala ke Jalan Duta sebab ikut highway Utara Selatan..

sebenarnya permulaan yang kurang baik untuk kami..nasib baik perut kenyang..klu tak lagi la emosi lebih tak menentu..apa taknya JAMMED!.nak keluar dari Cheras pun dah jammed uols..jalan ikut Dataran Merdeka tu..sedey betul la..rasa nak hangin je jammed lama-lama ni,..ingat dekat KL je jammed..ini masuk higway pun jammed..

sabar la banyak2..nasib baik jugak atirah cepat tidor..sebab da main2 kt Teratak Manja kan..memang tidor je atirah..sangat bernasib baik..dari tol Duta hinga persimpangan Bukit Tagar yang sepatutnya tak sampai pun 30 minit driving jadi 3 jam hookey!..sakit jiwa nye rasa..slow giler..tahap berhenti..tengok kereta memang makin  banyak..walaupun pakai kete auto, minyak consumption adalah tinggi ok..kaki tak penat, minyak tenat!

perjalanan yang jauh harus la memikirkan tentang minyak..uols yang kampung dekat jangan cuba nak paham perasaaan ai ok!..hehehhe..dengan tol lagi..so benda yang patut kurang harus la diminimakan..tak gitu?

rupa-rupanya ada lori tangki xcident..tu yang lama..lepas je dari tempat xcident tu, flow trafik kembali lancar..da boleh maintain 140km/j.itu je paling laju berani tekan..lagi laju tak berani..kiki...

kami tukar kejap di hentian Ladang Bikam kot. tak bape pasti sangat sebab time tu hubby da mengantuk sangat..so tukar drive..saya bawak sampai RnR Sungai Perak. time ni atirah pun bangun,,kitorang relax dan lepak makan dulu..saya makan nasi lemak dan suami makan bihun sup..waktu tu jam da hampir jam 3 pagi.

then suami bawak sampai la ke rumah mak ayah saya di Felcra belimbing tualak, Kuala nerang kedah.jam menunjukkan jam 5.20pg..

jumlah minyak secara kasarnya adalah rm 80 dan jumlah tol adalah rm54 sehala...erm...untung yang kampung dekat..kos perjalanan boleh buat shopping..hehe..tapi takpe la..da rezeki kami kerja di KL..kampung jauh..jauh perjalanan luas pandangan, banyak berjalan, banyak pengalaman..

okes, cerita pasal Durian kita sambung next entry....

p/s: Celcom ada promo Blackbery murah..dari RM388....MURAH TU...CHECK THIS OUT!

sesuai sangat untuk yang nak pakai Blackbery dan tercari2 line yg mantap.try la sergah CELCOM jap!

2 comments:

pizet said...

lama ke cuti aku ptg ni baru blk sp...

fiszah_pjo said...

cuti 2 hari cam besa ja..sabtu ahad je..ahad petang da balik kl

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;