Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, July 16, 2012

Sogo Card member's day!: baju raya 2012

as-salam

hari Jumaat orang da kecoh2 dah pasal Sogo's card day..harus la meriahkan..sebab penuh umat manusia macam la SOGO tu jual barang seringgit-dua ringgit..amboi! still mahal jugak..tapi ada la less sikit..

jumaat malam dah ajak suami g Sogo..kena la ajak dia..sebabnya dia yang ada pitisnya..harapkan saya da  lama miskin..kena la belas ehsan suami..dia cakap g petang lah. kawan dia ajak main badminton..ai okey je..takkan nak bentak2 kaki lak kan..da la wet tak de..sibuk nk push2 orang..so heavy breakfast sekadar rilex dan main2 ngn atirah je la..

dalam pukul 12 tengah hari da balik da dari main  badminton..so relax2 sambil makan Mc D..[seronok gak main pesan-pesan time hubby kuar ni]..insyaallah akan ada hasil..siap tido petang kami tiga beranak..kuar  rumah lepas solat asar lebih kurang jam 5 petang lebih

atirah makan roti perisa jagung..siap sedia nk serbu SOGO

dalam kereta pun sempat snap gambar berdua dengan atirah..atirah tak pandai nak senyum2 lagi..serius aje muka dia kan..sebenarnya atirah tak bape sihat..huhu.oleh sebab keluar petang, so atirah kena ikut la..mula2 bajet nk tinggalkan kt nursery..


 keluar je dari susur Cheras,nak menghala ke jalan Loke Yew tu da mula sesak..kereta tak bergerak..sure lambat sampai..makanya saya minta suami belok ke LRT Miharja..so kami naik Lrt je..dari Miharja ke Bandaraya rm2.40 sehala..

da lama tak naik LRT uols..lama sangat..berasa jakun sebentar..sekarang tak pakai kad lagi dah..pakai coin pulak..then bad thing is no two ways..bila sehala ni, harus la kena beli lagi time nak balik nanti..canggih uols mesin jual tiket tu..da lama tak pergi..rasa banyak betul perubahan..hee..

ada nk snap gambar..tapi dengar suara sinis kat belakang

papa: atirah tengok tu..mama macam tourist je kan:) {sambil menunjuk-nunjuk kt mama}
papa: macam dari obersea kan. kan..

sambil tersengih2..

okes..


mama paham..maka tak snap pic lagi..hp simpan dalam beg..tunggu train sampai je!

sampai je Sogo memang ramai la manusia kan..tp kurang padat compare kalu datang pagi..kami terus ketingkat 4..bahagian kanak-kanak..papa dan atirah masuk bahagian tempat permainan kanak-kanak..,mama terus pergi cari baju untuk atirah..dalam sejam ++ je pun..

baju biasa ada less 50% dapat 70%..so kira murah la kan..tp baju masih lg mahal2..tak banyak pun membeli..beli yang betul2 worth je..sebab selalu datang time sale..kalau setakat harga sama memang tak beli..beli yang betul-betul murah je..lagipun bajet tak banyak pun..padan ngn keadaan poket la kan..gaun tak beli sebb yang berkenan still lagi 70 hengget..memang tak la..beli blouse dan tshirt serta jeans je..

amek banyak jugak..tapi time nk bayar sort out yang mana tak cantik..huhu..

hasilnya dengan RM 139++, dapat 1 short pant, 1 long pant, 1 pyjamas, dan 5 blouse/t-shirt..ok la kan..cari Poney rasa berbaloi sikit..selalu Poneykan mahal giler!






dalam banyak-banyak baju tu{ banyak ke) sikit je kan..saya paling suka baju blouse yang butterfly tu..dari Poney..RM23,,rasa sangat berbaloi-baloi..hehhe.materialnya sangat bagus!

kasut raya atirah lom beli..sebabnya sudah penat hari tu..next time je la..sebab kasut takleh rushing2..kena beli yang bermutu sikit..

mama tak beli ape2 pun untuk diri sendiri..huhu..lepas je beli barang atirah, papa sambung g Men department..nak cari seluar kerja dan seluar jeans...dan bayar sekali baju-baju atirah tu..

lebih kurang jam 9 malam kami balik..tersalah naik tren jugak..haha..sepatutnya amek aliran Ampang, g naik aliran ke Sri Petaling.then tukar jap kt Chan Sow lin..untuk kembali ke Miharja..atirah da tido time ni..odw balik atirah tido..tapi sampai tempat makan bangun pulak dia..lapar la tu..



p/s: service kereta PERODUA FREE

3 comments:

pizet said...

aku last2 x masuk pun sogo

ciNDerella stRikEr said...

nad pon pg jugak sales tu. masuk parking basement tu jammed gila. smpat la jugak sambar purse idaman + kasut keja. Bukan letih shopping...letih berasak2 dgn ramai org. hehehhe

ak yuyunz said...

best giler dapat shopping kat sogo. memang puas hati sebab sale dia memang giler kan..

ohooo bila la nak bawak adre naik lrt.. duk hari-hari berzikir tepi telinga.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;