Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, August 3, 2012

buffet ramadan 2012: cafe 5, Pearl International Hotel, Kuala Lumpur

as-salam

sesekali apa salahnya berbuka di hotel kan..sekali setiap ramadan,even ada kata mahal, tapi nak merasa apa salahnya kan. last year kami berbuka di Hotel Midah, Kuala lumpur dengan rate RM45 per head.

iftar 2011- Hotel Midah, KL

this year kami try dekat Pearl International Hotel, jalan Klang Lama, Kuala Lumpur. harga perhead  adalah rm78.88.tapi beli dari ILOVEDISCOUNT dapat la rm48..

if belum register Ilovediscount tu, sila la berbuat demikian..banyak diskaun lain lagi :)

kami pergi Iftar ni hari AHAD, 29 Julai 2012

 jumlah makanan adalah jauh lebih ok dari Hotel Midah..sangat banyak varieti makanannya.sebenarnya kami laki bini suka jika dessert yg disediakan adalah international..yang banyak pastri,kek atau manisan "orang putih"..sebabnya makanan berat seperti biasa je.amek lauk je banyak..

gambar saya snap guna hp je..so kualiti gambar adalah so-so je..last year atirah baru je 3 bulan..sekarang atirah sudah 1 tahun 2 bulan++.dah boleh berjalan dan boleh makan ape saja..so kena amek makanan bahagian dia pulak.

kami sampai dekat Pearl International Hotel dalam jam 7.10 malam.siap parking sume, kami terus je naik dekat Cafe 5 yang berada di tingkat 5 hotel tersebut :)

mari tengok menu yang disediakan oleh Pearl International Hotel tu..saya copy dari internet ye

antara hidangannya adalah :)

Pearl International Hotel Rahmadan Buffet

Pearl International Hotel Rahmadan Dinner
Pearl International Hotel Rahmadan BuffetPearl International Hotel Rahmadan Dinner
Menu

lepas je berbuka makan lite-lite je..hubby g sembahyang magrib dulu.baru si isteri menyusul.yang maintain makan atirah je la. tak berganjak-ganjak..lepas solat kami sambung makan lagi.sampai pukul 9 uols..hahhaa..makan sampai menyampah!..ye la kan..mahal kot 48 perhead..so makan biar berbaloi.

memang sedap.saya ulang amek dessert!i love the dessert most, cendol, abc, aiskrim, tiramisu kek..banyak lagi kek mini..ayam golek sedp gilos!

 wajib bawak bekas minuman atirah ke mana sahaja..sumber air mineral yang bagus untuk si kecil



 atirah baru bangun tido sebenarnya ni..nasib baik dia nak makan nasi juge :)..atirah suka corn cup, ayam madu dan nasi beriani

this table reserved for us :)


banyak lagi gambar makanan yang saya snap guna Bb hubby.tp masalah nak bluetooth lambat..so malas nk transfer..malam nanti sy update lg.

gambar-gambar kt atas ni sume dari hp saya sebelum bateri flat..papa la ni.suka sangat men game..huhu

2 comments:

ciNDerella stRikEr said...

behave nye atirah makan. kalo QQ...abis dh laa comot baju. hehehe...
*skali pon xpenah bkk puasa kt luar thn ni. risau kn QQ meragam. hehehe

fiszah_pjo said...

hehe..insyaallah tak meragam..try la bawak nad..atleast kita ada experience handle baby outside :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;