Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, August 9, 2012

alhamdulillah..kalau da memang rezeki kan...

as-salam

semalam 
petang saya amek halfday..hajat hati nak ke Masjid Jamek membeli sedikit.tak boleh tunggu weekend..sebab tak nak bawak atirah..konfem sesak jalan Tar tu..huhu..saya pergi naik LRT  je..naik dari stesen Miharja ke Masjid Jamek cost me RM1.70 je..kalau naik kereta?ofcos parking dan minyak untuk tempuh kesesakan cost nya melebihi rm1.70 tu kan.

objektif utama nak cari manik dan labuci.beria-ria nak jahit manik kt baju raya.so kena beli la..kot nanti lambat beli alamatnya tak siap la baju raya ai bermanik2 tu..then kt kedai Bunga Reben yang sebelah bangunan Semua House tu memang syorga manik lah..semuanya ada.harga pun berpatutan. sempat beli 2 helai tudung bawal kt situ.murah je..tp untuk tudung raya saya nak warna kelabu berborderkan biru takde..huhu..kt situ sempat juga membeli Magnetic button dan cotton handle untuk projek beg crochet raya saya tu.

lepas mencari kat Bunga Reben, laju je patah balik ke Jalan Tar.berwarna warni orang jual itu ini..sempat jugak beli tambah set keronsang dan cekak&aksesori untuk atirah...lepas tu menonong je terus ke Central Market.boleh je nait Putra ke CM kan..tapi malas nk membazir.so saya menapat la ke Central Market. motif utama nak ke Aidijuma.belinya hanya sehelai tudung bawal Polkadot..then berjalan balik ke Masjid Jamek..sebelum balik sempat tapaukan atirah bubur Mc D.

sampai je stesen Miharja , terus ke Teratak Manja amek atirah..jam pukul 3 petang. terus balik rumah dan rest!semalam kuar ke Kayu Nasi Kandar je, tapau nasi beriani ayam madu untuk berbuka.malas nak masak sebabnya si suami ada iftar bersama opismate dia.

hari ni
atirah macam biasa, pagi2 nak berak dan kami mandi bersama lagi.direct seminggu ni pergi Teratak Manja da siap mandi. kurang satu kerja cikgu dia..hehe..

ke opis macam biasa dan dalam perjalanan nak sampai ke ruang pejabat sempat lg tengok hp untuk FB,ada colleague buat status.."terima kasih Zelan".wah..ada benda baik ni..kabar angin yang bertiup itu betul la..masuk je ruang pejabat, tengok di meja ada cookies..wah!



ingatkan semua staff dapat cookies..rupanya saya je dapat..Elias( opis mate) cakap Linda HR yg kasi.ooo...hehe..rezeki untuk mengunyah2..alhamdulillah..kata kak Linda sebagai tanda terima kasih sebab tumpangkan dia ke teratak manja amek ammar dan antar pulang ke kondo beliau..satu jalan je kan..no big matter :)..tapi seronoklah dapat cookies ni..saya belum buat lg kuih raya :)

then on pc. check email.rupanya emel HR ni semalam..alhamdulillah staff yg gajinya below rm10000(haruslah gaji ai tak sampai 10k.),berkhidmat more than 1 years, layak dapat exgratia untuk hari raya...alhamdulillah la kan :)

tunggu amaun berkenaan masuk dalam bank!.rasanya gaji bulan 8 masuk seperti biasa 28hb..so untuk raya guna exgratia aje lah...

5 comments:

Cho Zila said...

alhamdulillah syukur...
meamng kalau dah rezeki tak kemanakan.. baguihnyer company... kalauler co akak gitu..
ps : akak jumpa blog ni masa nak cari pasal hotel di cameron highland.. selamat berkenalan...

myaini said...

wah..rezeki tu....syok la dapat lebihan tu....saya pun dok tunggu bonus dari company masuk ni...katanya 'prior to raya' dapat half month gaji...tapi tak tau la bila masuk...tunggu jela....

fiszah_pjo said...

kak zila: hehe,,tq sudi jengah..da selamat samapi ye cameron hgland?stay mana?..hehhehe..

fiszah_pjo said...

myaini:hehe..insyaallah ada la tu..selalunye kabar angin kt opis tu betul.1/2 month salary tu sudah cukup baik kan..sy pun dpt 1/2 month juge :)..nanti atirah nak g kutip wet raya ye,,hehe

myaini said...

ok..ok...mai la beraya...lepas seminggu raya la...sebab cuti seminggu raya kat kampung......dok dekat tapi tak pernah jumpa kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;