Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, August 1, 2012

ibu melahirkan anak kembar 12 orang..terpaksa memilih

as-salam
UPDATE:  berita ini tak betul,sumber dari pengkomen dibawah :)
 update 3.8.2012: berita di Harian Metro tidak betul.ikut sumber sahih, seramai 6 pasang kembar dilahirkan dalam tempoh 6 hari..ini linknya




korang ada baca paper Metro hari ni? berkenaan wanita di China yang melahirkan bayi kembar seramai 12 orang selepas melalui 31 jam proses bersalin. 12 orang anaknya hidup!.tapi kerajaan China kasi seminggu untuk dia memilih seorang sahaja.lagi 11 akan dibunuh..huhu..sedih kan...

cara pembunuhan lagi 11 bayi tu boleh korang baca kat sini ,Metro

“Saya bersama suami belum boleh memastikan pilihan,ujar Jinan yang bercakap kepada wartawan beberapa saat setelah kelahiran yang ajaib tersebut terjadi.

“Tetapi kami telah mempertimbangkan dengan serius untuk membesarkan seorang bayi lelaki yang lahir pada urutan ke dua. Dia adalah bayi paling berat dan oleh kerana itu kami berharap bayi tersebut akan berumur panjang dan kelak boleh menjaga kami di usia tua nanti.



baca penuh berita ni kt harian Metro ye

sedih pulak kan..kita tak tau anak yg mana akan jaga kita bila da tua nanti..susah buat keputusan ..


Perodua kasi service percuma..meh terjah!

2 comments:

Anonymous said...

"ini adalah suatu berita yang palsu, dalam gambar ini sebenarnya menunjukan sebuah hospital di Wuhan, China yang menyambut kelahiran 6 pasang anak kembar dalam 6 hari.
Kalian boleh jumpa gambar original di link bawah... dalam bahasa English dan Cina.
ENG: http://www.sharegoodstuffs.com/2011/04/chinese-hospital-has-enjoyed-six-sets.html
CINA: http://hb.qq.com/a/20110423/000261.htm"

Saiful Bohari said...

Harap maklum berita tu x betul. Cerita betul rujuk di sini : http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/picturesoftheday/8473673/Pictures-of-the-day-26-April-2011.html?image=4

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;