Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, August 30, 2012

19/8: atirah 15 bulan dan spiral chicken bolognese

as-salam

raya hari tu genap usia atirah 15 bulan.yakni setahun 3 bulan..badan atirah tu sejak lahir lagi semangat.susut sekejap masa demam seminggu haritu.lepas tu kembali semangat..nampak macam atirah ni jenis rangka besar.sebab tu tak nampak petite macam gigirl yang lain.da nampak macam 2 tahun..( ntah ini orang yg ckp)..mama still nampak atirah bby comel je..hehe

progress atirah 15 bulan:-
  • gigi geraham sudah muncul 4 batang.sehari sebelum raya badan atirah panas je..alhamdulillah tak meragam,,bila diperiksa badan dia baru nampak ada geraham nak tumbuh
  • atirah ni even boleh berjalan di usia 12 bulan, dia masih lagi tak stabil,tapak kaki rata bak kata cikgu dia.kurang stabil..memang pun!masih lagi nak terbalik ke belakang.so kena extra take care
  • rambut atirah macam ikal-curl.tapi papa masih nak cakap lurus.haha.kelakar..hakikatnya rambut atirah curl dan ikal mayang if panjang..hahahha.oleh sebab curl,maka tak nampak panjang rambut dia
  •  bab perkembagan dari segi bercakap, mengikut arahan, itu adalah subjektif pada pandangan mata masing2.atirah biasa-biasa sahaja,.pandai ambil hati mama papa ikut cara dia..so big NO NO untuk labelkan dia apa..she just my cute little girl..let her grow up naturally without comparison to other:)
  • bab makan atirah sekarang sudah pandai memilih..tapi masih berselera besar..hehe.
  • atirah tak suka buah tembikai..kurang suka buah yang manis2..atirah suka mempelam..
  • rumusan ringkas tentang kebolehan atirah: pandai baca doa dan amin sebelum makan(bahasa dia la), pandai salam dan kiss,pandai simpan duit dalam tabung, rajin menolong masa mama tengah masak, rajin tarik baju keluar dari almari..dan macam2..
okes.dah la tu bab atirah..mari kita tengok cik atirah yang 15 bulan ni makan!

atirah pakai dress kuning yang sama mase harijadi beliau haritu.kami baru balik dari beraya rumah uncle Hanan dan Auntie Najwa..so mama tak tanggalkan lagi baju dia tu.so makan malam bercantik2 la atirah kt rumah.

lepas g beraya kami singgah Hero beli stok barang rumah,so malam tu mama buatkan atirah spiral chicken bolognese.atirah memang suka pasta ni..habis semangkuk.tp atirah tak suka peas dalam mix vege tu.yang len dia telan aje.









puas mama panggil atirah supaya tengok kamera..tapi dia boolayan je..layan pasta lagi sedap katanya..ahhaa.so semua pics menunjukkan aksi atirah sedang makan je.dua dua tangan dia bantai aje..tangan kanan pegang garpu.ikut mana cepat je,..


4 comments:

asna cute said...

pandainya athirah mkn sendiriii! =D jelez okey!

izyan asimat said...

sedapnye dia mamam....hehe insyirah kalo mkn sendiri lantai yg lebih mkn.. pnt ibu nk keje mengelap je

fiszah_pjo said...

asna: hehe..pandai makan sendiri.klu lapar masuk mlut byk..klu kurang lapar memang lantai aje la perginya :)

izyan: hehe..same lah yan..kerja mngelap tu satu kewajipn setiap hari .hehe

Anonymous said...

Or simply called for some dough, kredyty chwilówki jaworzno grunwaldzka yet simply just don’t obtain it until eventually wage day? It all transpires kredyty na dowód eurobank to make sure you countless Us consumers in the united states every single day. An issue arises therefore you want kredyt chwilówka tczew some cash, however your check isn’t put into the account but still. If only o nas there were the right way to kredyt bez bik pick up a cash payday loan online, right?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;