Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, August 7, 2012

atirah wangi wangi ke teratak manja

as-salam

sejak ramadan ni atirah ( 1 tahun 2 bulan++) selalu aje terjaga pukul 7.30 pagi..waktu di mana mama sibuk nak mandi dan bersiap.waktu di mana papa sudah bersiap siap untuk pergi kerja..selalu time ni jugak la atirah tersengih2 atas katil dan berak..hehe..

nak tak nak harus la cuci bontot beliau kan..alang2 nak cuci, mandi je la terus..bermula minggu lepas, atirah akan mandi pagi dengan mama..sejuk airnya..menangis pun tahan je la..asalkan selesai..heh.sebelum ni, nak pergi sekolah pun lom bangun lagi..

sekarang sudah siap mandi berbedak lagi nak ke sekolah..tak tau la sampai bila feel atirah ni akan bertahan..so far setiap pagi dia berak, dan mama perlu basuh..dan mandi aje la sekali..senang..mandi dua beranak..kalau air suam atirah suka la..klu mandi air sejuk cepat2 nak kuar toilet tu..

sekarang ni sampai lambat ke opis.layan atirah berjalan sementara nak sampai ke kereta tu makan masa jugak.lepas ni kena turun lagi awal.






kena ada bekal..kalau tak susah mama nk drive.bila balik sekolah selalu atirah macam lapar..tak sabar nak menyusu..so memang kena sedia makanan supaya boleh attract atirah sementara nak sampai rumah..sampai je rumah laju je atirah masuk terus ke bilik tidor dan menuju ke katil. tunggu mama angkat dia naik atas katil dan mulakan aktiviti menyusu..kekadang tu tak sempat2..nangis aje.mama tergesa2 bukak tudung..aduh anak....

p/s: korang da buat kuih raya ye?saya belum beli bahan lagi.ingat nak mula buat weekend ni..nanti share la resepi biskut korang..nak cuba jugak

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;