Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, August 2, 2012

lemang, rendang daging dan 2nd baby :)

as-salam..

haha..tajuk nk timbulkan gosip je kan..

setakat ni belum ada ura-ura nk dapat 2nd baby lagi..Atirah dah setahun 2 bulan++..19hb ni cukup 15 bulan.tapi cam tak sabar je nak buat status " atirah will have a sister/bro soon"..wakakakaka..

seronok tengok orang mengandung, beranak pinak..haha..serius seronok!tapi belum masanya lagi.
haruslah si suami belum ready..si isteri konon ready..tp hampeh je..anak sorang pun rumah berselerak je..sampai opis lambat je..kalau 2-3 nanti tak tau la camne..cam tongkang pecah kot rumah tu..hahaha..

semalam masa odw balik dari bazar ramadan dengan atirah dan suami,

si isteri: ayg ada berita gembira..
si suami: apa dia?
si isteri: takpe, abg g beli dulu lemang tu

~isteri nak makan lemang sebab rendang daging semalam ada lgi~
so si suami berhentikan kereta di tepi jalan sebelah orang jual lemang.pusing satu bazar ramdan tak jumpa lemang..kt tepi jalan sebelah Mentari Kondo ada jual..

si isteri: berapa harga sebatang lemang tu?
si suami: 12 ringgit sebatang
si isteri: waaaaaaaaa..mahalnye!
si suami: ape berita gembira tu
si isteri: i pregnant!
si suami: haha..cepatnya..ye la tu(sambil ketawa)
si isteri: hahhaha..saja je guna perkataan tu..kt dalam TV selalu orang ckp klu ada goodnews tu selalu pasal pregnant..hahhahahha
si suami: ye la tu..apa goodnews nye?
si isteri: tak percaya ke?
si suami: tak..
si isteri: takde ape lah..just dengar gosip je..maybe comp nak kasi duit raya tahun ni..kabar angin bercakap lebih dari EX-Gratia last year..tp kabar angin je la.tak tau betul ke tak..
si suami: kalau betul alhamdulillah :)

haha..itu je lah...ini gambar lemang , rendang daging dan susu pekat...sedap nye...hehe..






p/s: pasal pregnant tu, belum rezeki lagi..haha

5 comments:

mrs gold said...

weh cek...hg wat aku lapaq lemang gak..hehehe

fiszah_pjo said...

hehhe,,lepas ni pai kena g cari la kt bazar.klu tak jumpa kena tunggu raya la..hehe

ciNDerella stRikEr said...

uiissshhh....nk dh senyum lebar baca tajuk nye. Last2...wakenabeb la plak. Jeles jgk tgk org lain dh start preg utk 2nd. Xmau tunggu lama2 laa camni. hehehehe

fiszah_pjo said...

nad: hahhaa..suke ye dgr second baby:)..hahah..kan..suka je tgk org pregnant..suke tgk orang..bila utk diri sndri ade je alasannya..but get ready for the "acccident"hhaha...mana tau kan..QQ da setahun ke?lom kan..hehe

ciNDerella stRikEr said...

blom lg.. baru nk masuk 11mo next week. ready for accident??? oh yes.. hehehehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;