Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, August 19, 2011

iftar di Hotel Midah,KL

assalamualaikum...

hari ni nk review sikit pasal buffet iftar yang kami sekeluarga makan semalam dekat hotel midah, kl.
secara detailnya buffet ramadan ni dekat tingkat 6, Rafflesia coffe house Hotel Midah , Kuala Lumpur/
harganya pulak sperti yg sy entrykan hari tu..Rm45/person. so ini kategori murah di kalangan hotel2 la.

makanan pulak kategori local buffet..masakan kampung..ada lebih kurang 6 stall selain ada 2 major table yg full with local food. enam stall yg saya ingat adalah noodle station, bubur station, kambing bakar station, ABC & cendol station, goreng pisang station dan fruits station.


hidangan ni boleh dikatakan simple je la..kalau korang g hotel yg serve international buffet/western buffet harus la lebih banyak..mostly hotel2 buat paling murah rm 55/person utk buffet ramadan..tp rm55 tu pon tak banyak sgt..korang ada bajet lebih rm 65/person banyak la choice hotel2..

kami try sume dishes..alhamdulillah la kenyang..harus la kan//dah byr banyak kot..makan harus sampai boncet..hehe..adriana sangat baik..die tak tido pun..die segar aje tengok orang lalu lalang..orang datang aje cubit pipi die..iye la..die sorang je baby kt dalam tu..kebetulan time kitorang iftar tu, macam ada geng2 orang gomen beriftar jugak..dorg dalam kumpulan yg besar..

dah bersiap nk  kuar..adriana pakai headband..tp kejap je :)

baru je smpai.si anak melihat si papa :)

segar aje si budaktembam ni :)

antara makanan yg disajikan


masakan kampung :)

:
turn papa amek makanan dulu

mula2 kosong je..lepas tu penuh org gomen



antara stall yg ada

first round da byk amek..mls nk ulang2

paling best adalah kambing bakar


anak bertuahni..time die nk minum lepas mam kenyang:)

my love yg segar ceria hari tu :)

adriana dah 3 bulan tau :)
konklusi nya: berpuas hati dengan makanan walaupun tak terlalu byk..boley la..tapi takde satay,takde murtabak, takde ape ye lg??????takpe la..ape yg ada ok la..next year try tempat lain plak :)

2 comments:

@}--niEra-- said...

debabnya dia...geram lak tgk... =)

fiszah_pjo said...

hehehe..debab kan cik mek ni :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;