Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, August 15, 2011

adriana merajuk???

assalamualaikum..

semalam buat pertama kalinya si comel ni ala ala merajuk ngn mama..kenapa die merajuk?ntah la..sebab masa sibuk tgk fb kot.hahahha

petang takde masalah ape pon..mama main2 cam biasa aje..papa balik kerja kul 5ptg.balik jer terus nk main2 ngn adriana..tapi sebenarnya dalam 10 minit sebelum papa  balik, adriana da ngantuk nk tidur..tp dah jadi peel si kecik tu, tau2 je papa nk balik kerja die akan terus bertahan dari tidor..

main2 kejap aje..papa tertdor lak..sebab pening katanya..mama time tu tengah menguli doh nk buat karipap..cian tengok adriana sorang2 terkebil2 sebelah papa yg tdor tu, mama angkat letak dalam playmat die..tp tak tahan lama..adriana busan dan mntak diangkat..lepas dari tu bermula la episod merajuk..

nak diangkat2 aje..tak mau dibaringkan..kalu letak aje menangis..so papa pantang dengar anak dara die ni nangis, laju2 bangun n grab her doter.layankan kejap si kecil tengok upin ipin..cam seronok aje..mama teruskan buat karipapnya itu..tp adriana nagis jugak lagi..kali ni lebih lama..mama kasi susu tak nk ..meraung2 kalau mama menyuakan susu..then tak leh jadi ni..papa masukkan adriana dalam buaian..pun tak nak.nagis2 jugak..

papa dan mama sudah kering idea..nape kah si kecik ni mnagis lagi?(tak terpikir pasal makhlus halus ke ape..sebab bulan posa setan sume kena ikat :)) selalunya sebab nk susu atau nk tdor aje..okes, next step cek pampers..oooo.die berak rupanya..tukar pampers jap..tak lama pastu die nagis lagi..huhuhu..ape yg tak kena ni????.papa cakap kasi susu dalam botol la..aiyo..nk kasi susu dlm botol harusla kena panaskan dulu.susu EBM sumenye beku2..so take time la nk susu yg suam..

dalam pada tu, mama try jugak kasi susu..sume direjectnya..meraung2..haha.papa kata mama buat ape kat adriana..sampai die merajuk camtu???no idea..hahah..susu suam aje, terus papa kasi susu kt adriana..yup..memang die merajuk kot ngn mama..sebab adriana isap EBM dalam botol sampai habes..then die tertdo..

itu la kesahnye...huhu..nasib baik la tengah2 malam die terjaga nk susu, tak plak die reject susu dr mama..hehe..klu tak kena la bangun g dapur panaskan susu beku tu :(..

1 comment:

asna cute said...

Hehe baby asna if merajuk sua susu dia akan menangis mcm mendayu2 gitu konon2 mcm nk bgtau dia xpuas hati haha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;