Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, August 16, 2011

tutorial 1: soft toy untuk adriana _ aphabet/numeric cubic felt

assalamualaikum...

hari ni nak share ngn korang cara cara buat soft toy yang mudah untuk menarik perhatian baby sambil belajar secara simple :)..sementara menunggu papa pulang dari kerja, sempat la menggunting, menjahit felt2 ni..
bahan2  yang diperlukan:-
  • kain felt berwarna warni (kedai online byk jual..kedai2 jahit pun ada)
  • benang
  • gunting
  • alphabet/nombor
  •  fiber
  • loceng 
cara caranya:-
  1. gunting kain felt ikut ukuran segiempat sama..berapa besar cube anda tu ikut suka..saya buat 9cm x 9cm

2. guntingkan nombor/huruf yang anda suka

    saya printkan dan gunting satu2
3.macthkan dengan kain felt yang korang da gunting td



4. okes, da siap gunting nombor dan dipadankan dengan felt yang berwarna warni tu


oleh sebab saya nk hasilkan cubicle..
so harus la ade enam petak yg sama segi tau..
oppss...next entry ya..pic tak berjaya diupload la...tunggu sambungannya tau :)

 korang try la..seronok aje:),ini sekadar suka2 di masa lapang, andai korang tak suka buat, beli je la..senang dan mudah.hahha

jap2. blog crochet ada update sikit..meh tengok:-

http://fiszahcrochet.blogspot.com

2 comments:

♥ Elin ♥ said...

elin bnyk felt nih..lepas tuh terperok kat rumh..konon nak buat untuk sara...sebb masa x der langsung hilang mud nak buat..

tp mcm bes jer nih kan..try lah (x tau lah bile nak start..hahhaha)

fiszah_pjo said...

seronoknya byk felt..elin buat la..nnti post kt blog tau..leh tiru2..heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;