Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, August 22, 2011

injection 3 month: adriana tak nangis:)

assalamualaikum..

hari ni lenguh sikit tangan.huhu..sebab pergi bawak adriana ke Klinik kesihatan seorang diri..si suami kerja..so tak dapat la die tolong temankan..kalau ada dia memang tentu la saya tukang bawak beg aje..bila dah sensorang ni semua kiri kanan la bergantungan..

harini Adriana 3 bulan 3 hari.since Jumaat klinik hanya untuk perancangan keluarga aje, appointment untuk injection 3 month dilangsungkan hari ni..semuanya berjalan dengan sangat lancar..siap aje saya mandi, Adriana pun bangun.cam tau2 aje hari ni nk kuar g klinik..mata segar aje so tak risau la kalu mandi awal pagi..

hari ni kira hari beruntung untuk saya..semuanya berjalan sangat mudah..kebetulan di klinik orang tak ramai..terkejut betol..klu tak time kul 9pg tu dah nombor 60++ dah..saya dapat no 28..dan proses timbang, jumpa nurse, dan injection berlaku dalam masa 30 minit sahaja..wowo...pantas :)

perkembangan Adriana memasuki 3 bulan:-

berat= 6.5kg ( naik 900g dari bulan lepas)
panjang= 63cm( bertambah 3 cm dr bulan lepas)
alhamdulillah semuanya normal :)

lucky hari ni cucuk 3 bulan Adriana tak menangis..saya terkejut tengok die tak nagis..wah..out from my expectation..bulan lepas meraung bila kena cucuk..maybe nurse harini sangat pandai cucuk atau Adriana big gurl yg control macho tak nk nagis??

bila da selesai, sampai kt kereta, saya kasi adriana minum susu dulu..dah kenyang letak dia dalam carseat..nk start aje bergerak tengok si kecil ni dah tertidor..bagusnya la hai anak mama sorang ni..sampai kt rumah pengasuh pun die tertidor lg :)


tertidor lepas kenyang...cian plak nk kejutkan die
hope hari ni semuanya berjalan lancar :)
p/s: saya tak buat any action pon kt tempat injection tu..nurse kata jgn tuam atau letak any vicks ke ape..takot vaksin tidak akan berfungsi seperti yg sepatutnya..oohhh..sgt keliru,,orang petua buat cm ni buat camtu..nurse pulak kata jangan macam ni, jgn macam tu..

2 comments:

Princess Cindellyna said...

Hari tu Amani inject 3 bulan pun tak nangis.. terkebil2 je kejap. hihi..

btw, yyg letak something kat tempat inject tu mmg not advisable..=)

tp kalau demam bleh je bgi ubat demam=)

fiszah_pjo said...

hehe..goodgurl amani :)...dorang da besar skit kot kan.dlu 2 bulan kecik lg..terkejut kot..
hope tak demam la kan:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;