Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, June 27, 2012

sangat teringin..tapi sabar....

as-salam

tadi blogwalking..tengok interior design untuk rumah..(bukan blogwalking sangat)..sememangnya mencari kt google..cantiknya dekorasi ruang tamu..bilik tidor..dapur..sungguh elegan dan menarik..



pernah satu hari, si isteri mengutarakan keinginan mahu membeli cat untuk cat ruang tamu/bilik tidor..jawapan si suami??"BIG NO NO"..huhu.."rumah sewa je yang..nanti rumah sendiri baru kita beli cat ye" "simpan duit yang sikit tu untuk rumah kita nanti".

"em..bila la nak ada rumah sendiri ni?".....

" tahun depan!"

"tahun ni kita servey aje dulu.."

"baiklah"

si isteri bukan la terlalu mendesak..sekadar menceritakan keinginan..sedangkan si isteri dan si suami masih lagi mencari rumah untuk didiami mengikut citarasa dan yang paling pentine mengikut bajet yang ada..

"kecik pun takpe bang..asalkan rumah sendiri"

rasa tak sabar nak deko rumah sendiri..cari langsir, cari cat..perabot rasanya tak perlu yang baru..kt rumah sekarang pun da lengkap dengan perabot.masih elok walaupun tak mewah mana..tapi cukup selesa :)

9 comments:

asna cute said...

nak beli cat pun murah la kak. Dulux supreme baru Rm35 (kot ke murah lg. tp between 30-36 gitu jer setin). boleh cat penuh dr dinding belah langsir smpi hung meja mkn akak. tue pun mesti ada lebih lagi.. =) cat utk mood raya. berbaloi! sbb murah. cat itu pun bau cepat hilag + terus cat xyah campur air. cepat kering. dan warna mmg sama dgn warna yg kita pilih.. =))

fiszah_pjo said...

tu la..setin je pun bukan mahal mana..tp hubby tak kasi..alasannye,.buat ape nak cat rumah orang..adoi..kita yg dok hari2 ni nk jugak perubahan yg leby cun kan..urm.....

Anonymous said...

salam
fiszah, belila rumah cepat2x:)
last time i survey rumah tapi area kedah ye (to be specific Alor Setar, Jitra, Kuala Kedah) masih lagi murah.tp bila awal 2012, naik dah harga mostly jadi lebih 50k.
nasib la sy da grab cepat2 masa duk survey.
tapi area KL mahal kan?
-nuha-

fiszah_pjo said...

dear nuha..
nk beli ..tapi kt kedah jauh sangat la dear..nak beli area kl/selangor je.sebabnya mmg kerja kt sini..huhu..kt sini sume 100-400k.huhuhu..klu boleh tak nk dah dok apartmen

Anonymous said...

kat sini rm350k dah dapat semi-d 2 tingkat mcm rumah kami.hee:)
xpe fiszah, rumah bukan liabiliti.tp biar ada progress dari xde langsung kan.
fakta : tahu x check list utk deco/thingy rumah lagi mengujakan dari wedding checklist
-nuha-

fiszah_pjo said...

nuha..
seronoknya..rumah awak semiD ye..takde blog ke?nanti leh saya jengah2 jap..seronok sangat semi d..kt sini landed house if 350k dapat teres je..huhu..nk beli secondhouse cm lg byk pitisnye.huhu..aah, masih terus berusaha mencari :)

Anonymous said...

alhamdulillah fiszah.rezeki after kahwin:)sy org mlk tp khwin dgn org jitra, so rumah ant kriteria husband msti dekat dgn rumah mertua;)awak try check web Darul Aman Realty, project name Airis.
belilah fiszah for your 2nd home, leh dijadikan homestay.hehe
saya x ada blog dear:)
-nuha-

Anonymous said...

alhamdulillah fiszah.rezeki after kahwin:)sy org mlk tp khwin dgn org jitra, so rumah ant kriteria husband msti dekat dgn rumah mertua;)awak try check web Darul Aman Realty, project name Airis.
belilah fiszah for your 2nd home, leh dijadikan homestay.hehe
saya x ada blog dear:)
-nuha-

izyan asimat said...

Seronok kan tgk design rumah org... Ish aku yg da bli rumah pon 2014 baru masuk... Nk masuk konfem kne pakai bnyk duit... kena la menabung utk rumah baru

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;