Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, June 19, 2012

rutin yang gembira...bersyukur

as-salam.

buang segala kekusutan memikirkan perihal rumah...tapi cerita aje la sikit-sikit..sabtu lepas kami ke Puchong..ada urusan kereta.dan ahadnnya pergi Sg besi untuk tengok rumah untuk dibeli..tapi kawasan perumahan yg 90% chinese dan agak lama kondo tersebut..makanya hajat membeli rumah dikawasan tu terpaksa dibatalkan..

rutin apa yang seronok ni????

rutin harian setelah 3 minggu saya lalui..3 minggu bermaksud sudah 3 minggu suami bekerja opis hour..untuk mereka2 yang memang melalui hari2 yang sama waktu kerja dengan suami mungkin tidak rasa apa kelebihan yang seronok tu..tp bagi saya, selepas hampir 3 tahun++, ( termasuk waktu bercintan dan bertunang) si dia kerja shift yang agak sukar cuti di hari sabtu dan ahad. makanya sangat la seronok bila sama waktu..


sangat sangat seronok..syukur alhamdulillah..

adakalanya suami balik lambat..sebab lepak minum bersama kawan-kawan..saya tak kisah..as long die text bagitau..tp selalunya sebelum jam 7 mlm dia akan pulang ke rumah..selalu kalau tak lepak minum, suami akan sampai rumah  dahulu walaupun jarak opisnya ke rumah lebih jauh dari sy.

bila da sampai rumah boleh lepak rilex2 tengok tv sambil makan makanan alas perut sebelum operasi untuk dinner..selalu saya masak dinner lepas jam 8mlm..layan sinetron Melayu dulu kan..hehe..masa masak, atirah main2 dengan papa..sebab tu balik je kerja harus ada makanan sampingan sebelum nk makan dinner..kami dinner selalu jam 9 mlm..lambat kan???sebab tu perlu isi perut dulu :)

layan cerita tv sambil layan atirah bermain..selalunya lepas makan, atirah akan ditukarkan baju dan dilap badan.sebab makan comot!.main kejap dalam 30minit-1jam. pukul 10 selalunya atirah dan mengantuk..hehe..mama dan papa pillow talk dan selalunya sebelum pukul 12 masing-masing da masuk alam mimpi..


bersyukur sangat..

dihujung minggu tak perlu risau lagi..sebabnya masing2 bukan kaki berjalan pun..if ada penting, baru keluar rumah..tapi boleh unplanned:)..seperti bawak anak beriadah di tasik atau sebagainya..misi melawat shopping compleks hanya berlaku bila gaji da masuk..gaji tak masuk tak perlu nak melawat shopping compleks..buang masa je :)

selalunya hari minggukan hari berehat..makanya bangun lambat..bermalas-malasan..bila da petang, terasa cam terkejar2 if nk g shopping..so makanya tak jadi la nk mengukur mall...even ada 50% diskaun..tp kami save 100% sebb tak kuar,,hehehhe :)

sekarang tak boleh berbelanja ikut hati je..kena buat saving banyak2..sebab banyak perkara perlu dipikirkan :)..bila saving da banyak baru senang nk berjalan-jalan :)



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;