Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, April 26, 2012

projek 3: perfect purse part 1 & 2

as-salam

belum pun lagi siap projek 2: aluminium crochet hook case tu, saya da buat projek baru..

hehe..tak kesah la kan..untuk diri sendiri.buat je la mana yang suka dulu..untuk projek 3 ni, saya buatkan diri sendiri satu purse untuk majlis keraian..chee wah,..

bajet nak siapkan purse ni untuk ke majlis kenduri2  je..setakat letak kunci kereta, purse dan hp udah le..tapi macam tak betul je kan..nak g majlis2 harus bawah pampers, baju set mandian atirah..mana la sesuai nk ber purse comel2 ni..hukhuk..

tapi tak pe la..saya da siapkan part 1 dan part 2..part 3 belum siap lagi..

ini hasil kerja part 1
-bahagian body purse saya..tak buat panjang2 sangat sebab benang tak cukup..kalau korang perasan, ini adalah 100% cotton imported yarn yg saya beli online hari tu..benangnye saiz besar..tp satu buku benang tu leh buat satu purse je..ada lebih sikit sangat je.. (hari tu kn buatkan kasut atirah guna benang ni-tp tak cntik..so mls nk buat entry..haha)

saiz body

bila dilipat 2, maka hasilnya ini je la


ini pulak part 2
bahagian ni saya siapkan penutup beg ni la..dan jahit untuk dijadikan sebuah purse comel..

purse yang sudah siap 70%

ini la rupa purse saya..lining dalam dan butang belum settle
perancangan untuk part 3
- bahagian ni ,, saya mahubuat lining berzip untuk beg ni..oleh kerana takde mesin jahit, saya akan hantar ke tailor untuk buat lining berzip..last kerja, saya akan jahitkan ke dalam beg ni....terakhir sekali sebelum jahit butang, saya rasa elok jika beg ni bertangkai kan?sesuai untuk pegang dan sangkut di baru..

daaaaaa

2 comments:

Anonymous said...

When I open your RSS feed it puts up a whole lot of strange characters, is the deal on my end?
HTTP://www.KneeNeckBackPain.com/

Anonymous said...

This page appears to get a good ammount of visitors. How do you advertise it? It offers a nice individual twist on things. I guess having something authentic or substantial to talk about is the most important thing.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;