Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, April 12, 2012

berjalan-jalan sempena cuti Pertabalan Agong

as-salam

DAULAT TUANKU...

semalam ada upacara pertabalan Yang Di Pertuan Agong, Sultan Kedah..DYMM Sultan Abdul Halim kali ke-2 ditabalkan sebagai Yang Di Pertuan Agong selepas tahun 1975. memang rata-rata rakyat malaysia tidak menafikan, yang mana DYMM Sultan Abdul Halim ni adalah Agong paling kacak saat pertabalan baginda yang pertama..sebagai anak jati negeri Kedah, kami berbangga memiliki sultan yang sangat berjiwa rakyat..DAULAT TUANKU..semoga perjalanan pentadbiran Baginda dirahmati ALLAH dan baginda dikurniakan kesihatan yang cemerlang.

okey, berbalik pada cuti umum semalam, sempat la kami sekeluarga jalan-jalan kejap..seronok dapat cuti.apatah lagi si suami turut cuti.maka triple keseronokkan itu. selepas cuci kereta all out, hubby went to Pertama Komplek dengan adik dia. teman adik dia beli handphone baru..mama dan atirah malas nk siap awal2..maka  mama dan atirah lepak kt rumah sambil bersiap..

petangnya papa balik, kami terus keluar..agenda no 1 adalah ke Bandar Puteri Puchong..ada urusan jual beli kereta..kami tradein Cik Koko.insyaallah akan bawak pulang Mr Black dalam masa 2 minggu lagi..semoga semuanya dipermmudahkan..amin..sementara tunggu urusan papa selesai, atirah ada mengamuk2 gak..lama tunggu..so umpan dia dengan aiskrim..so rilex la sikit.

lepas selesai kami shoot ke Bandar Utama..tujuan nya untuk cari lokasi First Avenue.next monday ada sesi interview. maka kami pergi cari kawasan supaya tak sesat di hari isnin akan datang. pusing kejap aje..sebab mudah aje nak cari First Avenue tu..sebelah 1Utama aje..

bila sudah jumpa First Avenue tu kami lajak ke depan sikit..nak makan meatball kt Ikea..alang dekat Ikea belikan Atirah Highchair jugak(gambar Highchair atirah next entry sebab tak smpat pasang lg)..makan punya la lama..sampai Ikea nk tutup..layan si atirah yg suka makan meatball tu..yup, atirah makan banyak meatball+sos strawberi+sos ape ntah tu..sedaaaap.sampai comot2,,.mama makan 2 pieces daim kek.mula2 order 1 ja..tapi cam tak puas..so order lagi...

mari lihat sedikit gambar :)

 gambar gambar atirah yang sudah busan tunggu makanan sampai..main aje la keja nye sementara tahan lapar kot..hahaha..







makanan da sampai da..makanan papa sedap..hotdog yg mama order tak sedap..keras..huhu..makaroni pak mat pun kurang sedap T_T..daim kek ngn meatball aje mabeles..


tak sedap la set ni.huh

ini banyak dihabiskan oleh atirah

ayam papa sedap!

kek daim yg mabeles..tp nipis..mmg tak cukup utk pelahap cam den ni

mama and atirah

2 comments:

rDnA said...

Dina pun gi ikea jugak cuti agung hr tu..klu tak boleh jumpa atirah

fiszah_pjo said...

lah ye ke..pukul berapa dna g tu...aah kan..kan best if dapat jumpa kan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;