Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, April 19, 2012

19/4: genap usia atirah 11 bulan

as-salam

mengenai Kisah Agama tu petang nanti saya update okes..tetinggal buku tu dalam beg anak.kikiki..takmo la tulis ikut sy paham aje..takut tak cukup isinya..ada buku leh tulis dengan lebih baik..

alhamdulillah hari ni genap usia si comel atirah 11 bulan..ada lagi sebulan untuk sampai ke 12 bulan=1 tahun..even belum pun sampai 1 tahun, pada usia 10 bulan pun orang tegur atirah nampak macam setahun lebih..ada pakcik tu tanya.." ini 1tahun ke 2 tahun?"..belum setahun lagi pakcik..

badan atirah kan semangat.hehe

perkembangan atirah 11 bulan.
  • atirah sudah pandai minum guna straw..kalau pergi kedai makan, memang die minum air mama le.guna straw..tak comot..
  • makan semua benda..bubur jarang da kasi..kalau kasi pun bubur McD je..yang lainnye makan nasi+sayur+lauk
  • atirah belum boleh berjalan lagi..masih bertatih-tatih..boleh la setakat 2-3 tapak..tu pun kena pastikan mama ada di depan untuk sambut..sudah memanjat2
  • berat atirah sudah 3 bulan statik.9.5kg..
  • gigi sudah ada 6 batang..4 atas dan 2 bawah
  • sebutan papa dan mama sangat jelas
  • she love crochet too!sebab pantang nampak mama pegang hook..nak amek aje kerjanye..so lambat la mama siapkan tempahan
  • rambut menten pendek..tapi da boleh ikat pokok kelapa..tapi oleh sebab tak biasa, dia akan cabut getah tu..tak sampai kiraan 3 pon..tapi papa memamg tak suka atirah diikatkan pokok kelapa..biar aje lepas katanya
  •  masih minum susu ibu.tapi di nursery minum susu formula dah..mama da makin malas mengepam..hahah..suka marmet aje
  • pagi2 mama upah atirah biskut marie coklat.supaya dia relax sambil mama driving..sudah pandai nk suapkan mama/papa bila papa/mama sebut "nak sikit"..laju je dia suapkan..
okes, itu je la perkembangan atirah..insyaallah nanti 19/5 jika takde aral kami akan adakan majlis hari jadi untuk atirah..majlis yang simple aje..yang penting there should have a kek la kan..kata pun hari jadi..buat kenangan  di masa hadapan..19/5 tu hari sabtu, hai rakan blogger, yg rasa free dan nak datang can drop your comment here..

insyaallah majlis hari sabtu, tea time..maybe start pukul 3-6ptg.simple dishes..but insyaallh no regret!rumah kami di bandar sri permaisuri, cheras,KL.dont hesitate to join us..but please let me know..senang nk wat jemputan :)



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;