Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, April 13, 2012

bingka @ bengkang roti

as-salam

busan sedikit petang ni..kerja takde sangat..maka update lagi blog ni..bingka ni di utara jarang sangat oran guna..kami di utara senang sebut bengkang..bengkang roti, bengkang tepung, bengkang ubi kayu dan banyak lagi..malah dulu sebelum kuar dari kedah, memang saya tak tau ape itu bingka..memang sebut bengkang..bila tengah makan bengkang orang tanye makan apa,saya jawab bengkang..dorang(orang kl dan etc) macam pelik..ape tu bengkang..jika cakap bingka pun saya pelik..takpernah guna..hehe

bengkang roti ni saya buat 2 miinggu lepas rasanya..gambar ada tapi tak update2 pun..saya memang sangat suka bengkang roti..selalu sangat saya buat..yang makannye pon saya sorang je..buat la setalam bengkang roti, si suami makan la barang sepotong dua..yang lain saya habis kan..

makan time sejuk2 lagi sedap....

ni gambar bengkang roti sy yg selalu sy buat..



resepinya saya ambil dari RESEPI.com..

saya buat kadang2 men hentam je sukatannya..nak lagi bagus korang klik je resepi ni ok..saya malas nk type panjang2 :)

resepi bingka roti

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;