Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, September 21, 2012

crochet project:colourful granny square beg_part 1

as-salam

blog ni sekarang main campur je entry crochet dan personal..ikut suka hati je nak tempek kat mana :)

buat yang tahu, saya join projek CAL dekat Yarns Lovers Malaysia.sebenarnya beg dan bunga-bungaannya sudah siap 3 hari lepas.tapi saya belum completekan sepenuhnya sebab menantikan handle bag yang ditempah melalui online.

so hari ni baru sampai tali beg yang diorder itu..maybe petang or malam ni boleh habiskan beg CAL- rose garden tote itu..

dalam masa yang sama saya mulakan projek baru..hasil lebihan benang dari projek2 crochet topi, kopiah dan segalanya tu, saya himpunkan satu bekas.saki baki benang yang berwarna warni tu sayang je nak guna.nak buat satu projek yang besar tak cukup,maka saya buat granny square..

so granny square ni memang berwarna warni..ikut pada mood je nk combine warna.ada yang mengancam. ada yg buruk.wakaka..

let see my part 1 project my colourful granny square beg :)

ini saki baki benang dari projek-projek crochet terdahulu :)




ini granny square yang terhasil.untuk buat beg yang diingini. saya hanya perlu 17 keping sahaja :)




okes..untuk lakaran dan susun atur untuk dijadikan beg adalah seperti berikut






ok. untuk part 1 setakat ini sahaja dahulu..misi part 2 adalah untuk sambungkan semua granny square ini dengan benang hitam..tapi masih terpikir mengenai handle bag utk projek ini..macam nak kena g terjah Daiso je...

till then :)

5 comments:

Nazayiena said...

Cantiknya colourfull,dah sambung2 jadi beg lg cantik...

ciNDerella stRikEr said...

sgt rajin dan kretif. sy jeles. huhuhuhu

fiszah_pjo said...

Eheh.lom jd beg lg.xtau rupe leh trima ke x.anyway tq dear

fiszah_pjo said...

Heheh.tidak jugak lah..addicted.itu lebih jelas.kiki

ak yuyunz said...

yang.. cantik betul la.. pandai fiza buat..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;