Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, September 19, 2012

19/10: atirah 16 bulan

as-salam

hari ni genap usia atirah 16 bulan.. bersamaan dengan setahun 4 bulan..alhamdulillah membesar dengan sihat dan cerdik..syukur alhamdulillah

di usia 16 bulan:-
  • geraham da jelas muncul,.dan sekarang sedikit memilih makanan..roti memang tak suka..kek jugak!biskut hanya yang tertentu sahaja.kalau biskut oreo or chipsmore dan biskut Tiger je dia suka..itu pun susah nak abes sebiji..lambat sikit
  • suka makan ikan!ikan goreng..harus dikurangkan kerana tak elok.takut cacing!tapi ok kot sebb atirah suka makan nasi
  • suka makan sayur hijau..bayam, sawi dan brokoli antara yang dia suka..seeloknya yang lembik.if masih crunchy dia kurang suka
  • sudah mula nak berlari..
  • suka gosok  gigi bahagian bawah je..bhgian atas susahnye la T_T
  • suka dipakaikan sepit rambut dan oleskan lipglos!!! very the anak dara kan..ahhaha..
  • suka usik mama!!!!setiap malam sebelum tido selalu main2 atas katil,.die plak yg usik mama..adoi!!if die usik mama dan mama buat(geli-geli ke) terus suka..haha..ketawa terkekek2
  • if bukak baju dan seluar dia terus laju-laju ke toilet.mmg tau itu nak mandi..
  • one feveret atirah sekarang sambil menyusu sambil usap perut mama..sekali mama yg tertido dulu,haha
  • belum mengeluarkan perkataan yang jelas..masih bahasa baby lg :)
  • dengan papa suka sangat atirah buat muka garang!sangat anak mama ok!!suka benor pukul papa dia..sebab papa suka betul buli..sebabnya atirah suka sgt buat aksi yg lucu!so papa memang suka betul sakat sampai atirah nagis!!
semoga atirah  membesar dengan sihat, dijauhkan dari penganiayaan atau kecuaian manusia lain, cerdik minda dan cergas fizikal..

semoga papa dan mama diberikan kekuatan, kesabaran dan murah rezeki agar hidup kita sentiasa ceria dan lebih baik dari hari-hari yang sebelumnya!berusaha!!!!



ahad petang yang lepas kami bawak atirah main-main kt taman tasik permaisuri..seronok!!sambil maakan sengkuang, jagung,,nuget..memang seronok lah!



p/s: korang nak cari sticker tak untuk perniagaan atau untuk labelkan barang anak-anak korang?tengok kt page saya ye

PROMOSI STICKER DAN LABEL


2 comments:

ciNDerella stRikEr said...

lama laaa xmkn sengkuang tu.. tringin lak tetiba.. hehehe

asna cute said...

bijak betul! lama dh xjumpa athirah nie tau! msti tgk depan2 lg comel nie!. Gerammm! hehe =))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;