Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, May 4, 2012

2nd anniversary- homemade carrot cake

as-salam

lama tak buat entry..sejak 1hb-4hb ni sedikit busy dengan perihal keluarga..

1hb- kami ke Johor Premium Outlet, baliknya singgah Palong 6, Neg 9
2hb-odw balik Kl..atirah memang tak sihat
3hb- demam atirah masih belum ok, Paklong(abg sulung saya) datang bercuti di KL
4hb- sudah ceria..mama sudah masuk kerja..atirah masih sakit tekak, batuk2 dan selesema..

5hb???
harus lah ada pelbagai aktiviti lain..sebabnya nak hang out satu family..maybe Desawater park kot..

okes..berbalik kepada cerita anniversary..

2nd anniversary tahun ni saya buatkan carrot cake+cream cheese frosting..as usual la..si suami bukan la penggemar kek sangat..sekadar sangat suka untuk tiup lilin dan potong kek..dapat makan sepotong kek kira da lengkap la sambutan anniversary tu..

gambar masih belum di transfer dari kamera..yang ada gambar dari Hp aje..,malam tu saya buatkan steak..beli marinate meat dari Aeon dan bakar..siapkan side dishes..tu pun tak menjadi sangat sebab atirah merap aje..huhu

kami celebrate tepat jam 12.45pagi..atirah pun bangun dari tidor untuk sama2 makan kek..




tulisan saya buruk...

2 batang lilin!..si suami suka tiup lilin

kek carot+topping cheese..rasanya yummy




resepi carrot kek ni saya amek dari blog DR EZANI(juara masterchef malaysia).

1/2 dari kek ni saya simpan untuk makan sendiri..separuh lagi bawak balik rumah mak mertua..

tahun ni 2nd anniversary saya dapat jam tangan..hasil rembatan dari JP0..tq suamiku syg..
ini dari web fossil..yg sy punya dalam nye kaler pink..

kisah JPO kita sambung next entry..

9 comments:

LIna Rahim said...

pandai Fiszah buat kek..



dan cantiknya jam..

fiszah_pjo said...

lina..heheh..tq lina..tp tulisannya buruk..spoil satu kek..hehehe..

and for jam..tq:)

ciNDerella stRikEr said...

pandai nyaaa buat carot kek... jeles. Nad beli je kek kat luar. hehehehe
Hapy 2nd anniv

fiszah_pjo said...

nad: hehe..pzah follow resepi je dear..tp mmg da selalu wt carrot cake ni..hehe..so ada peningkatan juge la kiranya ..nad pun len wat jge :)

♥ Elin ♥ said...

superb lah dear!!!

~YUN~ said...

Sedapnya kek!wah,borong apa lg fiszah?hehehe

fiszah_pjo said...

yum : sedap la juge kek nye..da wat sndrilan..kena la puji diri sendiri :P..hehe..kami tak borong ape pun yun..g sana semata2 beli sepasang jam tangan je..yg len tak beli..bajet terhad :)

asna cute said...

happy anny! lawanya jammmm!

fiszah_pjo said...

asna : tq asna..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;