Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, May 23, 2012

MAC from hubby : Studio Fix

as-salam

koleksi MAC bertambah..seronok..before ni hanya ada blusher aje..dah bertahun beli dan tak habis habis lagi..memang worth buying..ye la kan..blusher nak tempek banyak mana je...

ahad lepas, konon2 nak jalan2 lepas penat buat party atirah, hubby ajak ke Midvalley...nak cari seluar kerja dia..dan dia ada cakap, member perempuan di FB dia cakap ada sale MAC di midvalley. so sangat la excited..MAC sangat jarang buat sale..senang cakap setahun sekali.tu pun selalu untuk make up artis yg ada kad aje..huhu

sampai je Midvalley terus ke butik Mac..dari jauh nampak poster sale besar2..tapi bukan Mac..itu BODY SHOP..memang penuh orang dalam BodyShop tu..sale up tu 70%..saya masuk jugak..yang 70% tu hanyalah hand wash..barang mekap hanya 30%..brush je 50%..so memang sy tak beli ape pun..minyak wangi hanya 10% itu pun selected item..

Butik Mac lengang je..takde pun sale..saya masuk jugak..siap tanya dekat sale assistant tu.
." takde sale ke???"
"ada 2 hari lepas..tapi untuk make up artis yang ada sijil je"
"oooooo"

hubby kasi green light untuk amek satu barang..saya nak lipstick je sebab memang lipstik yang lama sudah tinggal 1/4 je..lepas diskus panjang2..hubby suruh amek bedak aje..alasannya saya nampak "OK" dengan bedak Mac..sebab pernah try bedak Mac My sis..bedak lain cam tak ok katanya..katanya lagi, lipstik beli aje brand lain..silky gurl ke ape ke..bedak je yg penting perlu berkualiti dan bagus katanya lagi..

so lepas try2...saya pilih Studio Fix: powder+ foundation NC35..harga standard lah..takde sale..korang yg selalu beli tau la kan..tak perlu la nk state harga di sini :)


(update on 29.05.2012: oleh sebab ramai yang sms/email saya tanya harga Mac Studio Fix ni..so kat sini saya bagitau terus je ye..harganya RM105..ada dua jenis tau.if nk yg ada spf RM165..saya pakai yg RM 105 je ..worth buying sebab berbaloi)





selepas 3 hari mencuba, ini testimoni dari saya:-
  • bedaknya long lasting..awal pagi pakai sekali, dan lepas solat zohor apply lagi sekali..kalau rajin sebelum balik touch up sikit.(kata pun berhias utk suami.sebab nk balik kerja kan jumpa suami!takkan nk kusam je balik kerja kan)
  • flawless.. tak berminyak pun muka..nampak gebu gitu..(biarla sy nk perasan pun kan)hihihi
  • tak bercapuk2..ini bagus..
  • dalam gambar nampak cantik
 highly recommended!sebelum ni saya pakai Revlon compact powder..so so je la..sebab da beli kan..harus guna sampai habis..if compare between Revlon dan Loreal..better lagi loreal..dulu pernah try bedak Miyami, Ronasutra..saya kurang puas hati dengan hasilnya..sekian!

ikut pada orang la kan.jenama mana yang sesuai :)murah ke mahal ke asalkan pandai guna:)..sekali lagi..depend pada individu..ofkos la artis gebus sebab dorg pakai yg mahal..hukhuk..jgn compare okes!

 p/s: banyak aje jenama Mac tiruan di pasar malam..depend pada individu la nak macam mana pun..hehe:)selalunya packaging tak sama even dorang da tiru sebijik!..texture bedak adalah sangat kontra..why not invest Mac ori utk hasil yang sgt bagus..worth buying..sebab tahan lama

8 comments:

Mama Eika said...

aku pun dok cari gak bedak n lipgloss yg ok coz la ni aku guna miyami,n bibir aku jenis kering...tapi MAC mana ada kat cni...klu yg kat blog2 juai makeup 2 ori ka?aku xtau beza coz xpnah beli brg MAC...

fiszah_pjo said...

hai mama eika,

mac ak tak pasti la ada ka tak kt alor star..memang cari tak jumpa..ak rasa kt penang ada..klu kt kl banyak la..rasanya memang takde jual kt online2 ni..melainkan direct dari mac yg obersea.if nak ak tolong belikan pon boleh..tapi risiko pos takot pecah..

barang mac susah nk dpt murah melainkan ada sale yg ak ckp tu..selalunya mekap artis je tau..then dorg tak jual utk org len..dorg guna utk mekapkan org ja.if online hrga 20 hengget tu mmg tak ori..huhu..

mac tu ak beli kt butik mac rm105:)
if nk ak belikan pun boleh..tp yg ak cakap tu la..risiko pos takot pecah :)

Alin Marlini said...

not bad harganya...sila2 kumpul wang utk membeli..heehhee

Alin Marlini said...

not bad harganya...sila2 kumpul wang utk membeli..heehhee

Ryna Azmi said...

Sis pakai skli dgn foundation ke?

jirus air said...

best baca ur story,Thanks ye sbb review.Saya sekeluarga ambil yg haq sahaja.Lain2 tiada.Dulu kini dan selamanya.

Ryna Azmi said...

Kak apply bedak je ke foundation x pakai?. Saya baru nk beli bedak mac ni haha

Ayu Hidayu said...

Saya hari ini baru shj beli powder mac. Tak sabar nak guna esok. 😆

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;