Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, May 29, 2012

Loreal warehouse sale: barang mekap terbaru :)

as-salam

baru tadi dapat parcel dari Melaka...dari rakan blogger Elin..tq so much dear..tolong belikan barang mekap dekat warehouse sale tu :)

minggu lepas dapat email ada Loreal warehouse sale..tapi kali ni dorang buat dekat Melaka..so laju2 inform Elin, kot kot dia nk ke sana..boleh la tumpang order..lagipun saya memang ada beli lipgloss Clinique yg Elin jual..so elok la pos sekali..

buat yang tidak tahu, selalu barang kosmetik jualan gudang ni sangat-sangat berbaloi. seperti tahun lepas, saya pergi Revlon warehouse sale..di Revlon warehouse sale ada 3 jenama bawah satu company iaitu REVLON,SILKY GIRL dan STAGE..harganya adalah sangat murah..dari RM5-RM30..up to 60% diskaun..bukan setakat diskaun 2-3 hengget oke!..korang boleh compare dengan harga di kedai2 ye..

kali ni LOREAL warehouse sale..ada 3 jenama bawah company yang sama iaitu LOREAL,GARNIER dan MAYBELLINE..bukan setakat lipstik, bedak je dorang jual..termasuh handwash,syampoo dan bodycare jugak..asalkan bawah jenama tersebut..

terus terang saya bukan jenis suka kumpul barang mekap..sekadar ada je..kan lipstik saya da nk habis, so tambahkan la stok toner pun da habes.(haritu kan beli set Bioessence yg trial set tu..).beli lipgloss Clinique dari Elin..ini paling terbaik..ada diskaun terbaik punya..korang tengok blog dia ye..Elin jual barang mekap berjenama yang ORIGINAL sahaja..ini blog elin yg jual barang mekap tu.. GORGEOUS DAILY SHOP

Clinique long last glosswear..(rm20)
saya seorang yg agak berkira bab duit(cakap je la gaji tak byk mana) ni hikhikhik..maka saya akan beli yg betul2 berbaloi dengan kualitinya..dan nak berbaloi harus beli time sale!okes..mari kita lihat apa yg terbeli dengan kos RM109 termasuk lipgloss ye..

terima parcel dari Elin pagi tadi :)

taraaaaa...ini la barang mekap dan pejagaan wajah :)

pandai Elin susun atur barang mekap dan skincare ni..hehe..mula2 dapat,, comel je bungkusan nye..dalamnya padat!..mari kita lihat satu persatu beserta dengan harganya..

White perfect TONER (rm 12)
Maybelline BB white spf 50 (rmxx)ini elin kasi free :)


Maybelline Make up remover  (rm8)
Loreal Revitalift milky foam (rm11)
Loreal revitalift white (rm 21)


Garnier moisturizer (rm10)
ada lg dua benda..iaitu
- Maybelline  Hyper Curl mascara(water proof) rm 15
- Maybelline Watershine Pure Lipstic RM12.

hasil dari pemakaian barang2 tersebut tak dapat dikenal pasti lagi..tunggu la 3-4 hari baru boleh kasi testimoni..hanya lipstik dan lipgloss da cuba..hasil nya SUPERB!ai like so much


berbaloi baloi rasanya..so far complete sudah pencarian skincare dan barang mekap..so next year pulak kita serang warehouse sale..kalu tiap2 bulan nak membeli memang bengkok la..cian papa dan atirah tak boleh barang baru..this month hanya ini je kot mama beli...ye ke?wallahualam...

8 comments:

♥ Elin ♥ said...

:) love ur review dear!.........

asna cute said...

klu jual warehouse gini kita nk beli kena tgk tarik exp bila. sbb dorg wat warehouse nk clearkan stok jer. kira mcm nk letgo sbb dh lama sgt dlm tgn. =)

p/s: alhamdulilah brand revlon,loreal asna xleh pki hehe xsesuai dgn kulit. klu x msti terjebak sama nk beli mcm MAC punye bedak haha =D

pizet said...

daku tidak rajin bermakeup...kena tunggu seru dulu la nak beli barang2 ni

norhaizan said...

ok x brg brg warehouse..aku takot jugak kalau kalau cpt je expired nyer..nway, kalau aku jd ko pun sure ambik byk byk..sbb murah, even masih byk kat rumah..hehehe..

fiszah_pjo said...

elin: tq so much dear :)

fiszah_pjo said...

asna: yup betul..kena cek dia punya manufacturer date..most of the item yg akak beli sume dibuat pada ogos 2011..still consider new item la kan:)...

most make up n skincare item expired dlm 2-4 thun after manufactured kan..hehe..wallahualam...

hehe..seb bek tak sesuai kan..klu tak ada yg g watson beli brg mekap baru :)

fiszah_pjo said...

pizet: ak suka juga mekap2 ni..hehe..lgpun murah, tu yg serang..klu tak takde la nk kumpul brg mekap ni..hehehhe..untung x suka mekap..so tak terasa nk beli..hehehe

fiszah_pjo said...

noorhaizan: excelli barang warehouse takde la teruk sgt..hhehee..revlon dan loreal yg pernah ak beli mostly masih baik keadaannya..if ak beli 2011, mnfct date 2010..kita 6-9 month pass la..

but kena cek jugak..takot dorg campur date baru ngn date lama..hehehe..

ko tak leh shopping brg mekap byk sgt..sebab koleksi ko da bertimbun2..hehehhe...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;