Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, May 14, 2012

pening pikirkan kek!

as-salam

lagi seminggu hari jadi atirah..goodies utk kanak2 da siap dalam 60++..utk deko di dinding pun da siap..haha..
handmade ok..harus la caca marba..tp daku puas hati..hahaha..most of them yellow theme.

sekarang adalah runsing nak buat deko apa untuk kek harijadi atirah..mama mengidam sangat nk buatkan kek harijadi atirah sendri..tak mo tempah..mengada-ngada ok! dah la sebelum-sebelum ni pun deko kek tak cantik..tapi masih ada hati dan semangat berkobar2 nak buat dan deko kek untuk majlis tu..

lepas tu nak plak buat yang style2 kononya..cis...menyampah dengan diri sendiri..jarang2 buat tapi konfiden boleh buat dengan cantik T_T..

berbalik pada persiapan hari jadi..

 perancangan hari jumaat 18 may..

insyallah jumaat ni saya cuti..memang da lama apply..cadangnya nak buat potong kek dan makan ringan di Teratak Manja..so untuk majlis ni rancangnya nk buat : "strawbery peach cake"..hookay..nama cam gempak je kan..tak pernah buat pon..haha..tp hari2 tengok kt google..cam cantik je kek nya..guna Fresh cream as frosting..buah strawberry merah2 tu..waaaaa..kan bagus kalau jadi seperti dibayangkan...

perancangan hari sabtu 19 may

hari sabtu genap atirah setahun..so ini majlisnya saya pelbagaikan menu sikit..dalam perancangan , menunya sesuai untuk minuman petang..kebanyakan dan 90 percent buat sendiri..mampu ke tak wallahuaalam..harus la mampu sebab nk tempah memang not the rite choice sebab barang2 banyak da beli T_T..

untuk hari sabtu nk buatkan atirah kek pelangi  with cream cheese frosting + cupcake tema kuning kelabu..
waaaaa..banyak nye nk buat sendiri..mampu ke???dengan oven comel kecik tu..dengan loyang yang sikit..adoi..dengan mixer comel je...mampu ke tak ni......


bila cerita ngn suami..dia selalu je tanya..mampu ke nk buat semua tu...itu nk buat ini nak buat..huhuhu..saya pun tak pasti boleh ke tak nak buat semua tu...boleh la kan..kalau buat sikit2 :)

korang yg free sabtu petang ni, nk join meh la ye



10 comments:

Ajmal Abdullah said...

esok sampai. haha

mysara said...

Waaaa rajinnye mama athirah nk buat sume.. Xpe janji reti buat kan..sume pun boleh..klo mama ipan la.. Org dtg jamu tepung je kot haha xreti! Btw, dekat2 je kite.. My dok BTS ;-)

azian abdullah said...

yeah!! go mama atirah go... hihi. sonok kan nak buat bday anak? insyaAllah klu azian habis netball game awal sabtu ni, sampailah kami ke bday party atirah :). btw, temanya kuning ke?

asna cute said...

insyallah pasti dtg.. tertelan air luir dah tau baca kek2 yg akak nk buat tue hehehe..

psstt asna rasa bahaya akak letak address umah n phone no nie.. takut org yg xdingini jer buat pape.. delete ya be safe =)

fiszah_pjo said...

ajmal: cakap aje..anak kak pzah da nk setahun da..x jumpa2 pun lg..huhu..mana cheese nye?

fiszah_pjo said...

mysara:..dekat je..dtg la umah nnti if free..hehe..ikut nafsu mmg rajin le..tp jadi ke tak wallahualam..hahha

fiszah_pjo said...

azi: haha..cam kelakar je kan...tp takpe//go go go//

fiszah_pjo said...

asna:hahha..cite mmg nmpak cam sedap je..jadi ke tak wallahualam..semoga jadi la harapnya..haha

noted dear..thankss:)da remove..hehe

pizet said...

boleh buat...insya Allah boleh

fiszah_pjo said...

pizet: insyaallah..barang2 da beli ni...kena rajinkan diri buat jugakk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;