Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, July 28, 2011

shopping paling sekejap!!!

assalamualaikum.

terasa cam banyak sangat nk membeli..seperti mahukan nafas baru...sebelum2 ni busy beli barang2 baby..so slowkan la sikit barang2 die..rasa cam lom terdesak nk kena tambah ape2 lg barang  selain dari pampers..so this time untuk mama papa pulak:)

kami pergi dekat jusco maluri cheras..sebabnya jusco ni kecik aje..so tak perlu buang masa parking dan barang2 semua satu tempat..tak macam Midvalley yg besar tu..ada 2 floor aje..

kami sampai kt jusco tu jam 7mlm.nak balik rumah cepat sebab nk tgk bola..nak magrib kt rumah aje..laju betol saya menggapai barang..si suami yang dukung atirah guna babycarrier .lagipun die tak sehat..demam sikt..dia biarkan saya amek aje yg mana sesuai..memang penat plak rsnya, lepas pergi compartment ladies, pergi man plak,pastu masuk watson, last sekali terjah bahagian lauk pauk,groceries..nak beli takoyaki pon tak sempat :(


sejak ada anak kecik ni, pampers la paling menarik untuk dibanding2..sebelum ni saya guna Pet Pet, Drypers..so far saya kurang suka Drypers..tadi g jusco tengok Huggies pulak..ada sales huggies..murah gak..rm32.90 utk M66+4free pieces. so let try this brand pulak : )

mencari sandle saya jugak pantas bangat..tak sempat nk try satu2..pegang je yg rs lawa sket, trus tnya saiz dan byr..giler...sgt tak rasa bershopping..pergi cari seluar kerja si suami pon same..haha..tengok warna dan jenis kain, trus pilih saiz..tak try pon.byr laju2..beli lipstic kt watson pn tak belek2 sgt.shoot terus compartmen  Revlon..kalu tak mau jengah satu2 jenama lipstik dalam watson tu


dekat bahagian lauk pauk same la jugak,..berpecah..saya g cari lauk2, suami cari toiletries..semuanya selesai dalam masa 50 minit..lucky Adriana tak kacau..die tdo aje dekat pangkuan papa die..
 sekarang kan ade mega sales satu malaysia..kt jusco bersepah2 jugak diskaun 20%-70%..so berbaloi
  la beli time2 sale ni:)..worth jugak beli huggies ni:)

p/s: pasukan harimau malaya kalah dengan aggregate 4-6kan  kepada singapore..nampak sangat cara singapore main kan, cuba lengah2 masa..takpe la..atleast sudah  jauh kita melangkah..2018 pulak torai lagi :)

9 comments:

ciNDerella stRikEr said...

Best2 shoping.... Nad baru nk pg harini n esok. Nnt dh puasa xlarat dh nk jln2. hehehee

.:Mrs. Engineer:. said...

fiza, sy bli huggies merah free 4kping ni kt k4 lg murah...rm28.39 je...borong smpi 3bungkus...uhu

fiszah_pjo said...

nad: hehe...shopping sikit2 je dear :)..selamar shopping ye :)

yani: tu la, aritu baca blog yani pasal huggies tu..tp tak igt bape hrga yg yani gtau..so ble nmpak huggies trus je grab..huhu..masih mahal kt jusco rupanya :(

Rosie Rose said...

fiszah, kite pun suka drypers... tp spoil la pelekat dia tu. kalau tgn ada lotion or baby oil, terus dah tanak lekat. so terus majuk ngan drypers. skrg kita suka huggies lak... kalau fiszah rajin shopping tesco, huggies selalu gak sale tau! just 28.50 utk M size, free 6 pieces. kita dah puas borong aritu...;)

fiszah_pjo said...

rose: adoi, ku sangka sudah bli huggies murah..tp mhl gk rupanya..lom try lg guna huggies..nnti bru leh komen.hihi,. kn drypers tu,,pelekat die spoil,,kite suka pet pet..

.:Mrs. Engineer:. said...

xpe fiza, lpas ni kne alert harge...rm28++ br murah tau...he3

pizet said...

kalau pampers rajin2 tgk giant ngan tesco...blh dapat harga berbaloi-baloi ni...jusco x murah sgt..econsave pun murah tapi x dak katalog online la plak

k|ree said...

hehee...camne pun, kita rasa drypers gak murah...kita kira satu keping berapa sen...hehehe...so far takde masalah lagi kena sal pelekat tue...hhehe..tp, kdg2 nak juga try itu huggies...

fiszah_pjo said...

PIZET:tu la..lpas ni rasa tak mo shop groceries kt jusco lg..mhl.kt jusco sesuai bli bju/suar/ksut/beg je..bli brg3 runcit mahal..huhu

kiree: ye ke..drypers guna 2 bungkus aritu..tp rs cm tak suka pelekat die tu,da try guna huggies..pun rasa cam tak best gak..pilihan hati rsa cam pet pet je yg best(best ni subjektif pada saya-bukan kepada baby)hehheheh..lepas ni kena belek2 lama2 sket kt bahgian pampers..baru tau yg mana murah :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;