Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, July 17, 2011

mini shopping utk si kecil

assalamualaikum....

terlaksana sudah pencarian stroller +car seat..jenama yang sy mampu milik sahaja...MAMALOVE+SWEET CHEERY..baby macam biasa la tak pernah cerewet..mama dan papa aje pening mencari..berpusing2, jenguk ats bawah..angkat itu ini..last ada jugak yg bersesuaian ngn bajet dan keselesaan baby.

adriana dalam carseat baru beliau..beli dan guna terus..
no simpan2 anymore :)


oleh kerana cian tengok baby takde mainan kt rumah, beli la satu playmat/playgym untuk beliau mencuci mata dan telinga..mula mula nampak tak la berapa seronok sgt dia main..takpe la..lama2 die seronok la la kan..motifnya supaya segala deria die cepat teransang :)

nampak cam aktif giler ngn mainan ni..
tapi hakikatnya nak nangis,,suruh mama angkat die:)

adriana try mem"behave"kan diri sendiri :)


then benda penting untuk mama:)..disposal breastpad..ini dah jadi benda yg sangat penting..klu tak pakai abes basah baju..kt opis la paling kritikal..harus ditukar 2 kali..pakai yg washable breastpad tak membantu..kdg2 mengalir susu, benda alah tu tak dpt cover ngn baik..abes basah baju..huhuhu...so rekemenkan kepada bakal mommy, tak la berapa membantu dan menguntungkan sangat kalu beli washable breastpad..ai rekemenkan kt u all go for disposal breastpad..during confinement sgt perlu benda alah ni..kalu tak konfem korang tak selesa dengn baju yg basah aje tu...time kerja pun perlu sangat..sebab kita jauh ngn baby..then susu akan sentiasa re-stock..so mula2 die nk re-stock tu, insyaallah akan basah..hehe




p/s: mini shopping ini berlangsung di MANJAKU, bandar baru bangi...

6 comments:

izyan asimat said...

heheh best2 da de stroller... harga tak pentingkan.. yg penting boleh guna... heheh dlu mase pregnant.. kalo p bangi... knfem singgah manjaku.. cuci mata..hahah

eminoun said...

aik..jauhnye akak pergi beli barang baby..sampe ke Bangi kampung halaman ku...hehehe

Rosie Rose said...

fiszah, tak try pakai Avent/Medela collection shell ke? At least susu yg terkeluar tu tak terbazir cemtu jer..

kite walaupun dah ada stroller (org adiahkan), most of the time, just pakai baby carrier je sbb stroler makan spaces. plus, tkt anak hilang! :)

fiszah_pjo said...

izyan: best ada stroller..senang nk berjalan..baby makin membesar.mama maintain je badan nye..so tak mmpu nk tampung bby lama2...tp manjaku tu cam mahal la yan :)

fiszah_pjo said...

enun: jauh ke???cheras bangi tak jauh la.makanan ringan aje tu..hahah..makanan berat, jauh nye nk g kedah ..haha

fiszah_pjo said...

rosie: ade ye benda collector tu?tak pernah tau plak..takpe, nnti nk google kan..thnaks for sharing ya:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;