Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, July 17, 2011

rambut makan bantal ?

assalamualaikum..

let see the pics first ...






anak papa..muka adriana banyak macam papa dia..biasa la suami a.k.a ayah ni..kebanyakan dan hampir semua ayah ni akan suka main ngn anak dorg..tambah2 anak sulung..cam tak  puas2 nak cubit, gomol2 si kecil tu..kadang2 kita yg melihat nya naik rimas..tak tau la si kecik tu rasa apa :)..biar la kan..anak diorang..excited tu terlebih2:)..for me its normal :)

berkisarkan pasal tajuk..cuba tengok pics anak perempuan saya tu..focus kepada kepala dan rambut beliau..jgn terlebih fokus pada papanya :P..nanti korang tak tdor malam pulak..hahaha...nampak tak yg rambut anak saya cam ada style sikit..belakang nya takde rambut..berbelang gitu...

orang tua2 cakap rambut makan bantal..lepas je cukur rambut adriana dlu, rambut yang tumbuh begitu la..dari awal lagi dah nampak belang tu..bahagian tu cam tak tumbuh rambut..dan sekarang kadar penumbuhan rambut di kawasan itu jugak sangat lambat berbanding  di kawasan lain..kejadian ini tak berlaku kepada semua baby ye..nasib badan la..hehe

antara faktor yang saya rasa menyumbang ke arah itu ialah :-
1- baby adriana banyak tidor..
2- jarang sangat beliau diangkat2 semasa baby..mama/tok ayah/ tok mainn ngn adriana pun sambil adriana baring je atas tilam die

orang cakap klu selalu dipangku mean jarang baring je tak jadi camtu..then salah satu lg, rambut baby jenis nipis dan tak banyak jugak antara faktor takkan jadi makan bantal cam adriana..tak kesah la kan.bby lagi..nanti dia besar, rambut tu insyaallah sekata :)

no worries sayang..berbelang pun kamu tetap comel :)

4 comments:

pizet said...

nnt dah blh merangkak ngan jalan pelan2 hilang...x pe zaman bb semua comel

fiszah_pjo said...

tu la kan..zamn bbay ni, ada ruam ke, rambutnaik tak sekata pon tetap comel..:)

izyan asimat said...

hehe mcm biasa sama dgn insyirah... ada 1 line kat blkg.. rambut x brape nk tumbuh... xpela blkg tak nmpk sgt..heheh yg penting mantain comel..
pzah, agaknya smua bapa2 ni mcm tu la... faizul pon sepesen gayanya... lg2 la jumpa hujung minggu. balik2 yg di cari dlu ank.. kalo tido siap kejut... abes dipeluk2, cium2.. gomol2... kdg2 aku lak yg risau...takot patah riuk plak kang anaknya.. hahah

fiszah_pjo said...

izyan: hehe..tak naik pun tak pe kan..yg penting maintan comel..tu la kan, bapak2 ni cam tak puas2 dok cium2,gomol2 sikecil tu..tpi sweet kan..kte yg melihat ni dalan dok risau,terasa happy je tgk kemesraan tu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;