Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, July 26, 2011

ZZzzzz...mengantuk pulak..

assalamualaikum supermak!...

tengok tak citer supermak semalam?saya tgk halfway je..tu pun tak concentrate mana pun..asyek nak belek2 muka 'supermak' aje..nampak lain bebenor..tembam yang tak bape nak cantik..huhu..

semalam lepas kerja g Hero Supermarket jap..g beli barang dapur yang kehabisan.so amek baby kt umah pengasuh lambat sikit..si suami yg amek kali ni..'ibu'(orang yg mengasuh anak sy) cakap adriana banyak tidor aje hari ni..maybe sebab selesema kot..ok la, balik rumah cam biasa baby sambung tidor lagi..lepas masak, makan malam pun si kecil tak mau bangun2 lagi..

papa dah tak sabar, amik dan bangunkan aje..tapi punya la liat..tak nk jugak bukak mata..macam2 papa die buat nak ajak main, adriana pejam je mata smbil buat2 muka "don't disturb me okey!"..so pasrah je, papa letakkan balik baby dalam bilik..sampai pukul 12tengah malam baby masih lg tdo..kul 10mlm,cik B da sakit /bengkak dah..saya kejut die soh bangun minum susu pun dia tak nak..huhu

last2 pump aje simpan dalam peti sejuk..da pukul 12tghmalam die bagun jap, nak susu...tapi mata tutup rapat...kami pun tak tahan ngntuk lalu tidur..boleh pulak si kecil ni terjaga pukul 3 pagi..nangis nak susu..lepas aje kasi susu die cergas..ceria..ajak main..waaaaaa...bertuah betul si kecil ni..ajak main 3 pagi..papa pun bangun jugak main2 ngn adriana yg aktif kul 3 pagi ni..tapi ntah camne kami tertdur kot..then adriana kejutkan dengan cara menangis dengan kuat..huhuh

adoi..kasi susu tak mau dah..die nangis sambil menyusu..hehe..kelakar aje tengok..last2 papa die amek letak dalam buaian..time tu da pukul 4.30 pg..die terlelap jugak akhirnya..pasti dalam pukul 5 pagi, si suami kejut, cakap baby nk susu..ntah bila die nagis saya pun tak tau..tau2 baby ada kt sebelah dah...lepas kasi susu, terbongkang 3 orang tdo smpai terlajak subuh..kul 7.30 baru bangun..

dan sekarang rasa sedikit mengantuk.....ZzzZzzzzzzzzzzzzZzzzzzzzzzzzz

2 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kalu dia nangis dah kenyang la tu..pam kasi kosong. nnti dia nak insyaAllah let down balik...:-)

anak akak dulupon suka berjaga tau..sampai 3 pagi tak tido2..tapi skagn dahbesar..senang jaga dia..:-)

tgk gak drama tu..tapi tgk tak tengok sbb si rafiq sibuk nak tgk Baby tv..grrr

fiszah_pjo said...

ye ke kak...tu la sakit breast..last2 kena g pump jugak..hehe..baby TV best tak??bagus tak utk bby?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;