Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, July 11, 2011

stroller yang mana bagus???

assalamualaikum..

dear bloggers..nak minta pendapat dari korang semua pasal stroller..awalnya plan tak nk beli..guna yg my sis aje..tapi hubby teringin nak beli baru stroller..since my sis pun akan delivered baby on october this year..nnti untuk adik2 adriana leh guna jugak stroller tu..

korang ada idea tak brand apa yg bagus dan harga berpatutan..eloknya yg ringan senang nak lipat2..boleh kasi idea tak????

11 comments:

~YUN~ said...

yun pn xbeli stroller lagi,tp yg yun tau kalau ringan and umbrella fold,byk rekemen mclaren.. =)

azian abdullah said...

sy guna stroller my dear. beli masa warehousale dia. so far okey. taklah berat. cuma gedebak sket lah. hehe. tp kalau ikut experience sy, najla sangat tak suke dok dlm stroller. stroller tu tempat utk dia tido jer..she prefer carrier atau sling ring.

azian abdullah said...

sy guna stroller my dear. beli masa warehousale dia. so far okey. taklah berat. cuma gedebak sket lah. hehe. tp kalau ikut experience sy, najla sangat tak suke dok dlm stroller. stroller tu tempat utk dia tido jer..she prefer carrier atau sling ring.

Atiqah Adnan said...

qa prefer cari stroller yang senang lipat.. bila lipat macam payung tp cam tu quite mahal.. ade org kurang gunekan stroller lebih suka pakai sling tp kalau penat dukung bole letak bb dalam stroller.. kire cm penting juga kan.. tp stroller sweet cerry pun ok, ade design yg cun..^^

ciNDerella stRikEr said...

scr 5 @ 6 pon ok jgk. Nad teringin stroller jenis tu. harga berpatutan dan design cantik. hehehe.....

k|ree said...

hurmm...maclaren mmg sgt ringan...tp,ada juga yg kata dia agak sng jatuh...mksud nye...agak bahaya juga la..takpe,survey je mana2 jenis stoller, tapi,tanya la berat dia berapa...tue je...dan pikir juga kebesaran nya...sbb,nanti nak kena letak dlm keta...penuh keta..saya pun prefer carrier dari stroller...sng...

fiszah_pjo said...

yun: mc laren cam mahal je dear..hehe..takpe saya teruskan servey2 ye..thanks for info :)

azian: tu lah..stroller ni bagus time die nk tdo je..ring sling pun rasa nk bli gak..nnti nk servey gak type MYdear..thanks ye

fiszah_pjo said...

atiqah: aah kan..cam sama penting aje sling carrier ngn stroller ni..thanks ye for da info..nnti saya teruskan servey2 lg :)

nad: sc5 dan sc6 cam comel je kan..rs cm ok gak design tu :)

kiree:betul jugak tu..nnti ringan sgt bahaya pulak..mau terjatuh bby..klu besar sgt plak makan ruang..nak mencari jugak sling/carrier ni..nnti kiree update la byk sket pasal carrier/sling..ca bayk je koleksi kiree :)

ssss said...

jenguk2 le mudah.my... banyak gak barang aku kidnap dari situ... nafsu besar , duit kureng, mudah.my la jawapannya

izyan asimat said...

hehe insyirah pkai stroller sweet cherry je.. itu je yg ibu dia termampu.. hehe agk besar la ckit...tp x berat... kalo naek kete bpk dia je boleh angkut... kete ibu nonet kecik..hehe

fiszah_pjo said...

ssss.: dah tengok da kt mudah..byk gak dorg jual kn..hubby mls nk mencari kt rumah org..so shoot kedai trus :)

izyan: sweetchery cantik kan..tak pe la besar pon..asalkan bby selesa:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;