Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, March 20, 2011

superb KRU(Merong Mahawangsa) dan sakit kaki :(

assalamualaikum kawan2...

hari sabtu hari untuk beriadah mengira keluasan Midvalley..tujuan utama nak pergi tengok muvee sambil berjalan2 dekat expo Motherhood ke 2 dan beli barang2 baby sikit2..

kami keluair rumah pukul 2 petang lebih..sebab memang sengaja bangun tidor lambat..cuti katakan..lunch pun kat luar..Midvalley ngn umah tak jauh pun..lagipun tak jammed..cuma nak cari parking punya la susah,,tapi alhamdulillah..pusing 2 jali je dah jumpa parking. laju je shoot ke highfloor, nak cari tiket wayang untuk tengok Hikayat Merong Mahawangsa..

sementara nak tunggu muvee pukul7.15mlm,( itu je yg ada..itu pun seat 2 dari depan)..ramai yg dtg tengok cerita KRU ni...kami pergi singgah expo motherhood kt level yang sama..betul kata ROS, nothing was interesting..tak menarik minat pun..banyak jual cloth diapers je..at last memang kami tak beli ape2 pun..kuar masuk pulak kedai maternity& baby plak..

sampai dah lenguh2 kaki berjalan..berjalan pun dah makin slow..rasa cam nk suruh laki amek stroller je..so soh hubby tolak saya dalam stroller..tapi mau plak hubby buat camtu kan..mimpi je la..maybe perut makin besar kan..lenguh giler..singgah jap makan kek dan mushroom soup kt Secret Recipes.

so layan muvee Hikayat Merong Mahawangsa....
seronok betol cerita ni..5 bintang saya kasi..malas nk amek pandangan negatif..bagi saya filem ni cerita melayu hasil dari KRu ni satu filem yang boleh dibanggakan..dari awal sampai habis terbaik!..hero semua mati akibat berjuang..so sangat logik la kan..klu cerita yg tak bape logik, lawan  la camne pun, hero tetap menang..elemen cinta pulak tak terlalu meleret.mudah dan sgt touching.

rasa macam nk pergi tengok lagi muvee ni..kwn2 yg belum pergi tengok muvee ni,pergi la..tak rugi!

balik rumah lepan dinner dah dekat pukul 12mlm..memang kaki lenguh giler..cian si hubby, kena mintak tolong dia jugak tolong urutkan,,kalu tak nak berjalan pun da rs sakit sgt kaki ni..

1 comment:

Atiqah Adnan said...

eeii lama tak berjalan kat midv.. rindu laaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;