Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, March 14, 2011

barang baby # 5: beg baby ke Hospital

assalamualaikum... selamat pagi isnin kawan2

Hari ni saya nak berkongsi beg baby ke hospital..sekarang sudah 31 minggu..secara kasarnya sudah hampir masuk 8 bulan preggy. elok la siap-siapkan beg untuk ke hospital. beg mama belum disiapkan lagi..siapkan beg si kecik je dulu.

ada apa dalam beg ni?--saya refer kepada list dari rakan2 blogger dan tambah2 sendiri kuantiti nya-saya prefer bawak lebih daripada tak cukup..biar tak guna, daripada tak cukup...hehe

  1. baju baby berbutang+ seluar - 3 pasang
  2. lampin- 3 helai
  3. barut - 3 helai
  4. mitten+booties- 3 Pasang
  5. topi baby- 1 helai
  6. safety pin- 3
  7. pampers pakai buang- 10 helai
  8. towel- 1 helai
  9. selimut baby- 2 helai
  10. set mandian baby
  11. minyak yuyi, tisu basah, putik kapas dan tisu
  12. botol susu dan pump (ini belum disiapkan lagi)

beg jeans ni saya buat sendiri :) malas nak beli :)
hasil menggunting jeans hubby yg tak nak pakai dah
beg si kecik ke hospital dan bakul utk mama
beg jeans ni saya buat hasil dari tunjuk ajar mak....balik buat kt Kg la..sebb kat KL ni mana ade mesin jahit sendiri..bajet nak buat sikit2..nanti mak tolong setelkan.sekali mak ajar satu2..memang dari A ke Z saya jahit sendiri..sebagai amatur, harus lah tak berapa kemas..hehe..tapi saya sangat puas hati..nampak cantik pada pandangan sendiri..maybe sebab jeans punya material kan..

p/s: saya memang tak beli beg baby..sebab dari awal plan nk buat sendiri :) save cost disitu..recyle sahaja

3 comments:

Rosie Rose said...

fiszah dear, email me . i'll advice on the breastpump case tu. ^__^

Lina Rahim said...

Pandainya Fiszah buat beg..macam2 Fiszah buat..banyak pulak masa updtae blog tu..tak larat Lina nak kejar..Hiii kalu bab jahit2 & masak2 ni memang Lina surrender bendera putih la..tak reti..dulu mak Lina pun buat beg utk ke hospital pastu nurse2 kat situ siap belek2 lagi tanya beli kat mana..nnt Fiszah pun camtu jugak la agaknya, boleh la bangga cakap buat sendiri.. :-)

fiszah_pjo said...

rosie: thanks tau segala info yg u kasi tu..appreciated it!

lina:heheh..mak lina buat cantik2,nurse tu tanye la..pzah buat tk kemas nnti nurse tu kutuk plak..heheheh..ade tenet kt opis tu memanjang update..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;