Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, March 29, 2011

barang mama# 3=washable nursing pad + cooler set +diaper bag

hai kawan2..assalamualaikum..

hari ni update lagi barang mama pulak..even da nak masuk 9 bulan pun masih ada aje yang tak terbeli2 lagi..ini saya beli online aje di One Baby World..dah malas nk jelajah butik baby lagi..terasa mengah aje..perut tak besar mana, tapi mengah tu je lebih..

hari tu kan saya beli Medela Swing breast pump aje..
http://piecesofbrown.blogspot.com/2011/03/barang-mama-2-medela-swing-breast-pump.html

so untuk cooler tote dan ice pack harus la dibeli asing..pagi  tadi baru je sampai barang yang saya order tu..rupanya begini la ye..if total up saya rasa kos utk pump dan storage nya masih dalam range berpatutan..kalau beli set medela jugak memang mahal..medela tote aje dah mahal..belum lg beg nye..hehe..pada kemampuan saya ini je mampu..

set ni after diskaun= rm 87
ok sebab ade tambah lagi storage botol.


harga untuk washable nursing pad ni rm 23.90
Autumnz- Washable Breastpads *Buy 4 pcs FREE 4 pcs*
korang if nak juge mengorder, sila ke link yg saya kasi kt atas tu ye..
mengenai washable nursing pad tu, saya memang tak beli disposal nursing pad..untuk permulaan guna yang ni je kot..sebab die kasi 4 pasang kan..sempat untuk cuci dan guna balik..hope mampu mengcover keperluannya la..ikut nasihat akak seopis, kadang2 disposal nursing pad ni mudah bocor..nursing pad  ni macam2 harga..if korang nk medela pon ade..macam2 brand,,pilih la ikut kesesuaian poket anda..nak yg mahal order la yang mahal..hatta nak yg murah pun ade..pilihan di tangan anda...selamat memilih..

ini pulak pasal diaper bag. beli simple dimple bag kt butik baby di Leisure mall.dah lama beli, tapi post sekali la dalam entry dengan barang baru dapat. kononnya untuk papa. nanti kalu keluar jalan2 papa angkut beg ni je..back pack kan..haritu kan dah packing barang baby dalam beg jeans. tapi lepas dapat diapers beg ni, laju2 tukar barang baby untuk ke hospital ke dalamnya..haha..beg jeans tu jadi beg utk mama pulak..beg diapers ni bagus gak..sebab byk compartment dalam die..



p/s: jangan ikut orang ye! sila paham situasi sendiri..

5 comments:

rDnA said...

kt onebabyworld ni hrga2 cam murah gak..dna bli storage bottle pn kt sini

izyan asimat said...

boleh survey ni kat one baby world nih... huhuhu tak bli lagi.. confuse lagi.. da la skrg ni bottle pon kena pilih btol2... kena cri yg BPA free

fiszah_pjo said...

rdna: aah..tgk dlam butik online bole dikatakan one baby world antara jual brg baby yg murah..hehe..delivery pun tak byk kos..kira sangat ok la dari nk abes minyak kan..

yan: servey jangan tak servey..dekat area rumah syarah..klu ko rajin leh g butik die..hehe..

asraff ruslan said...

dah tak lama sangat dh tu...dh ramai kwn2 dh ada baby...insyaAllah berdoa supaya time aku la plak nanti...

fiszah_pjo said...

asraf: alhamdulillah dah tak lama dah..sekarang dah makin terasa cabaran ibu mengndung tu..dulu tak bape nak terasa sangat..hehe..amin, semoga turn hg ngn KB tak lama lagi..kuat berusaha ok!..heh3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;