Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, March 24, 2011

7th check up- 32 minggu.

assalamualaikum...

harini pergi check up dekat KKIA Bandar Tun Razak macam biasa. sebab sudah masuk 8 bulan harus lah pergi melawat klinik tu 2 minggu sekali..alhamdulillah semuanya seperti biasa..

biasa la pergi klinik kerajaan kan..saya tunggu dekat 3 jam..takpe la.sabor je la banyak2 kan..benda free..

  • berat badan = 61.5kg ( naik 500g dari 2 minggu lepas)
  • tekanan darah = 110/70
  • tinggi kandungan= 32
  • usia kandungan= 32 minggu
nurse tu cakap berat naik 500g je.."takde selera makan ke?"...ok la tu kan..tak naik banyak2..takot kena buat MGTT.. tapi bila dia cek balik berat masa mula2 preggy dengan sekarang, nurse cakap sudah naik 12.5kg sepanjang 32 minggu..dia kata terlebih jugak ni..kena buat MGTT..saya laju je cakap..dah pernah buat awal2 dlu..fuhhh..lega..nurse cakap "klu camtu takperlu la..kamu sihat dan takde masalah pun kan?"
laju2 mengangguk..

lagi 2 minggu datang lagi melawat..sampai la si baby nk kuar melihat dunia..

2 comments:

~Yun~ said...

oo,kalau da pernah minum mase awl pregnancy,xyh minum da ek?hehe

fiszah_pjo said...

x jugak..ikut nurse la..if die tgk berat naik mendadak byk giler die akan soh mnum air gula tu..td mood nurse ok..so tak yh mnum..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;